Fedezd fel, hogyan találhatsz ingyenes WiFi-t az interneten

Néha olyan helyzetben lehet, hogy internet-hozzáférésre van szüksége, különösen utazáskor. A mobil adat vagy a roaming használata költséges lehet, és befolyásolhatja a költségvetését.

Talán azon gondolkozik, hogyan találhat ingyenes Wi-Fi kapcsolatokat bárhová is megy. Szerencsére van megoldás. A WiFi Map alkalmazás fantasztikus eszköz Wi-Fi hotspotok világszerte történő keresésére, és teljesen ingyenes.

ADVERTISEMENT

Ez az alkalmazás biztosítja, hogy kapcsolatban maradhasson bárhol is legyen. Tovább olvashat, hogy többet megtudjon erről az elképesztő alkalmazásról, és hogyan telepítheti azt mobil eszközére.

WiFi Map alkalmazás áttekintése

A WiFi Map egy népszerű mobilalkalmazás, amely hozzáférést biztosít a világ 150 millió WiFi hotspotjához.

Ennek az alkalmazásnak a használatával a felhasználók szabadon csatlakozhatnak ezekhez a hotspotokhoz, és hozzáférhetnek azokhoz a tényleges jelszavakhoz, amelyeket a WiFi Map közösségéhez tartozó hálózati tulajdonosok osztottak meg.

ADVERTISEMENT

Ez a kiterjedt adatbázis a világszerte élő felhasználók és különböző üzleti vállalkozások hozzájárulásaiból fejlődött ki. Az alkalmazás kompatibilis mind az Android, mind az iOS eszközökkel.

Azoknak, akik nyilvános WiFi-t használnak, az alkalmazás gyors és biztonságos virtuális privát hálózatot (VPN) kínál. Ez a VPN azáltal védi az eszközét, hogy titkosítja az internetforgalmát és elrejti az online azonosságát. Ennek eredményeképpen megvédi Önt az olyan potenciális hackerektől, akik megpróbálhatják monitorozni az online tevékenységeit, és ellopni a személyes adatait.

A WiFi Map egyik legdicséretesebb aspektusa az, hogy közösségi érzést erősít. Az alkalmazás felhasználói készek megosztani WiFi kapcsolataikat másokkal, akiknek internet-hozzáfárszükségük van a közelben.

ADVERTISEMENT

WiFi Map története

A WiFi Map útja 2012-ben kezdődött, amikor a Kenlo Group LTD, egy izraeli cég, elképzelte egy olyan alkalmazás létrehozását, amely ingyenes internet-hozzáférést biztosít világszerte.

Ez az elképzelés együttműködéshez vezetett egy fehérorosz csapattal, aminek eredményeként létrejött a WiFi Map LLC, melynek tagjai Denis Sklyarov, Igor Goldenberg, Dzmitry Plashchynski és Kirill Kudin.

Az alkalmazás elnyerte a legjobb utazási eszköz címét különböző médiumoktól, mint például a CNN, a Business Insider, az Esquire és a Travel Weekly.

WiFi Térkép Főbb Jellemzői és Funkciói

A WiFi Térkép úgy működik, hogy a környezetet szkenneli a rendszeres WiFi-hálózatok értékelésére, majd ezeket a forrópontokat a mobilalkalmazásán megjelöli. Használja az alkalmazás térképfunkcióját ezeknek a forrópontoknak a megkeresésére a mobil eszközbe beépített GPS segítségével.

Mivel ez egy közösség által támogatott alkalmazás, a felhasználók képesek hozzájárulni bizonyos kapcsolatokhoz, hogy mások is hozzáférjenek. Általában az éttermekben, kávézókban és egyéb kereskedelmi helyeken elérhető nyilvános WiFi forrópontok is szerepelnek a katalógusban.

Emellett az alkalmazás felhasználói megoszthatják saját privát kapcsolataikat is, hogy segítsenek a közelben lévő másoknak az internet-hozzáférésben.

Továbbá lehetősége van az említett WiFi forrópontokról szóló információk terjesztésére barátainak közösségi média platformokon, mint például a Facebook, Instagram és Twitter. Ez lehetővé teszi számukra, hogy gyorsan csatlakozzanak ezekhez a hálózatokhoz, anélkül hogy saját kereséseket végeznének.

Extrák

Offline térképek mentése hasznos funkció, különösen azoknak, akik gyakran utaznak, és szeretnék csökkenteni az adatforgalmat.

Az offline hozzáférésnek köszönhetően mindig rendelkezésre áll a térkép, akár internetkapcsolat nélkül is. Emellett az alkalmazás sebességteszt funkciót is kínál. Ez lehetővé teszi, hogy felmérje a Wi-Fi kapcsolat erejét, biztosítva, hogy ne vesztegesse az időt lassú hálózatokon.

A sebességteszt különösen hasznos olyan tevékenységekhez, amelyek stabil kapcsolatot igényelnek, mint például fájlok letöltése vagy médiaállományok streamelése.

Miért érdemes frissíteni a WiFi Map Pro-ra

Azoknak, akik jobb élményre vágynak, a WiFi Map Pro verziója megoldást kínál. A frissítés során nemcsak megszabadulhatsz a zavaró hirdetésektől, hanem olyan kizárólagos funkciókat is feloldhatsz, amelyeket nem találsz a sima verzióban.

Ez a prémium verzió lehetővé teszi az offline térképek és VPN szerverek elérését különböző helyszíneken.

Ráadásul egyetlen fiókon belül öt egyszerre működő VPN kapcsolat is lehetséges, mellyel több eszközt is csatlakoztathatsz az internethez az alkalmazás segítségével, feltéve, hogy azok be vannak jelentkezve a Pro fiókoddal.

A WiFi Map Pro éves előfizetési díja 29,99 dollár, de jelenleg egy korlátozott ideig tartó ajánlat érvényes, amely 20%-os kedvezményt biztosít, így az ár csupán évi 23,99 dollár.

Adatvédelmi irányelv

Bármely alkalmazás telepítésekor fontos megérteni a fejlesztő által gyűjtött adatokat. 

A WiFi Map LLC Adatvédelmi irányelve részletezi az felhasználóktól gyűjtött információk típusait, ideértve az e-mail címeket, társadalmi hálózati profilokat (Google, Facebook stb.), életkort, országot, nyelvet, időzónát, készülék típusát és modelljét, operációs rendszert, mobilszolgáltatót, valamint mobilhálózati teljesítményadatokat. 

Ez az irányelv az eszközén telepített egyéb alkalmazásokat is lefedi.

Szerezd be az eSIM-et a WiFi Map-ról

A WiFi Map bemutatja a forradalmi eSIM opciót, amely megszünteti a hagyományos Wi-Fi vagy roaming szolgáltatásokra való szükségét.

Ez a kizárólag adatokat tartalmazó megoldás nem igényel telefonszámot, így tökéletes a világjárók számára, akik olyan területekre utaznak, ahol korlátozott a Wi-Fi elérhetősége.

Aktiváláshoz egyszerűen válassz egy adatforgalmi tervet, olvasd be a kapott QR-kódot, és élvezd az azonnali internet-hozzáférést.

Rugalmas adatcsomagok minden utazó számára

Válasszon a különböző 30 napos csomagok közül, mindegyik 1 GB adatkapacitást kínál.

Ez az lehetőség elegendő számos tevékenységhez, az egyik lehetőségtől, hogy létrehozzon fél millió azonnali üzenetet a 10 órás webböngészés vagy az 50 órás térkép navigáció élvezéséig.

Elérhető árak világszerte

Az adatcsomagok ára céltól függően változik. Az európai csomagok ára darabonként €4,99, míg az Ausztrália és Új-Zéland esetén €9,99.

Az Afrikába vagy Latin-Amerikába utazók számára €32,99-ért elérhetők a csomagok.

WiFi Map eSIM-kompatibilitás a készülékek számára

A WiFi Map eSIM-je kompatibilis néhány okostelefonnal, amelyek rendelkeznek eSIM technológiával, beleértve a Samsung Galaxy S20 sorozatot, a Google Pixel-t és az iPhone 11 és 12 modelleket.

Győződjön meg róla, hogy a telefonja független, mivel a hálózati zárolt készülékek csak az adott vezeték nélküli szolgáltatóhoz vannak kötve.

Vegye figyelembe az egyes országokban érvényben lévő földrajzi korlátokat. Például Kínában az iPhone-ok nem tudnak eSIM-kat használni, Hongkongban és Makaóban pedig csak bizonyos iPhone modellek kompatibilisek az eSIM-mal.

WiFi Map Pro alkalmazás letöltése

Az Android felhasználók számára a WiFi Map alkalmazás elérhető a Google Play Áruházban. Keresd meg a “Free WiFi Passwords, Offline maps & VPN. WiFi Map” címet.

Indítsd el a letöltést az Install gombra kattintva. Kövesd az eszköz beállításaira vonatkozó utasításokat.

iOS felhasználók a “WiFi Map TripBox: Find Hotspot” alkalmazást találhatják az Apple App Áruházban. Kattints a ‘Szerezd meg’ gombra a letöltéshez. A telepítés során engedélyezd a szükséges jogosultságokat. Letöltés után nyisd meg az alkalmazást.

A WiFi Map alkalmazással való kapcsolat létesítése

A Wi-Fi hálózathoz való csatlakozáshoz először nyissa meg a WiFi Map alkalmazást eszközén. Keressen a közelben lévő WiFi hotspotot, majd válassza ki.

Használja az alkalmazás részleteit a hotspotra történő csatlakozáshoz, és élvezze a ingyenes Wi-Fi hozzáférést!

Záró gondolatok

Ha gyakran utazol, ez az alkalmazás rendkívül hasznos lehet számodra. Nem mindenki engedheti meg magának, hogy külföldön használja mobiladatát, ahol a roaming díjak elképesztően magasak lehetnek.

Internet-hozzáférés vagy offline térképek használata, különösen távoli helyeken, néha kritikus lehet sürgősségi helyzetekben.

Ezért, ha tervezel egy utat, vagy egyszerűen csak szeretnéd csökkenteni a mobiladat-használatodat, fontold meg az alkalmazás azonnali letöltését és telepítését!

Olvasás más nyelven