Ανακαλύψτε Πώς να Βρείτε Δωρεάν WiFi Στο Διαδίκτυο

Καμιά φορά, ενδέχεται να βρεθείτε σε μια κατάσταση όπου χρειάζεστε πρόσβαση στο internet, ειδικά όταν ταξιδεύετε. Η χρήση κινητών δεδομένων ή της ρούμινγκ μπορεί να είναι ακριβή και να επηρεάσει τον προϋπολογισμό σας.

Ίσως αναρωτιέστε πώς μπορείτε να βρείτε δωρεάν σημεία πρόσβασης Wi-Fi οπουδήποτε πάτε. Ευτυχώς, υπάρχει μια λύση. Η εφαρμογή WiFi Map είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τον εντοπισμό Wi-Fi hotspots παγκοσμίως, και είναι εντελώς δωρεάν.

ADVERTISEMENT

Αυτή η εφαρμογή σας διασφαλίζει ότι μπορείτε να παραμείνετε συνδεδεμένοι οπουδήποτε βρίσκεστε. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για αυτήν την εκπληκτική εφαρμογή και πώς να την εγκαταστήσετε στην κινητή σας συσκευή.

Επισκόπηση εφαρμογής WiFi Map

Το WiFi Map είναι μια δημοφιλής εφαρμογή κινητού τηλεφώνου που παρέχει πρόσβαση σε πάνω από 150 εκατομμύρια WiFi σημεία πρόσβασης σε όλο τον κόσμο.

Χρησιμοποιώντας αυτήν την εφαρμογή, οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν ελεύθερα σε αυτά τα σημεία πρόσβασης και να αποκτήσουν πρόσβαση σε πραγματικούς κωδικούς πρόσβασης που μοιράζονται οι ιδιοκτήτες των δικτύων που ανήκουν στην κοινότητα του WiFi Map.

ADVERTISEMENT

Αυτή η εκτεταμένη βάση δεδομένων αναπτύχθηκε μέσω συνεισφορών από χρήστες σε όλο τον κόσμο και διάφορες επιχειρήσεις. Η εφαρμογή είναι συμβατή τόσο με συσκευές Android όσο και iOS.

Για όσους χρησιμοποιούν δημόσιο WiFi, η εφαρμογή προσφέρει ένα γρήγορο και ασφαλές εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN). Αυτό το VPN εξασφαλίζει την ασφάλεια της συσκευής σας κρυπτογραφώντας την κυκλοφορία σας στο internet και κρύβοντας την online ταυτότητά σας. Ως αποτέλεσμα, σας προστατεύει από πιθανούς χάκερ που μπορεί να προσπαθήσουν να παρακολουθήσουν τις online δραστηριότητές σας και να κλέψουν τα προσωπικά σας στοιχεία.

Ένας από τους πιο επαινετούς τομείς του WiFi Map είναι ο τρόπος με τον οποίο προωθεί μια αίσθηση κοινότητας. Οι χρήστες της εφαρμογής είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τις συνδέσεις WiFi τους με άλλους που χρειάζονται πρόσβαση στο internet στη γειτονιά τους.

ADVERTISEMENT

Ιστορία του WiFi Map

Ο δρόμος του WiFi Map ξεκίνησε το 2012 όταν η Kenlo Group LTD, μια ισραηλινή εταιρεία, είχε οραματιστεί μια εφαρμογή που θα παρείχε δωρεάν πρόσβαση στο internet παγκοσμίως.

Αυτό το όραμα οδήγησε σε μια συνεργασία με μια ομάδα από τη Λευκορωσία, με αποτέλεσμα τη δημιουργία της WiFi Map LLC από τους Denis Sklyarov, Igor Goldenberg, Dzmitry Plashchynski και Kirill Kudin.

Η εφαρμογή έχει λάβει επαίνους ως ένα κορυφαίο εργαλείο ταξιδίου από διάφορα μέσα ενημέρωσης, όπως το CNN, το Business Insider, το Esquire και το Travel Weekly.

Σημαντικά Χαρακτηριστικά και Λειτουργίες του WiFi Map

To WiFi Map λειτουργεί με τον ανιχνευτή των γύρω σας για τα διαθέσιμα δίκτυα WiFi και εντοπίζει τις τοποθεσίες αυτών των σημείων πρόσβασης στην εφαρμογή του. Χρησιμοποιήστε το χάρτη της εφαρμογής για να πλοηγηθείτε σε αυτά τα σημεία χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο GPS της συσκευής σας.

Καθώς είναι μια εφαρμογή με κίνητρο την κοινότητα, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν συγκεκριμένες συνδέσεις για να έχουν πρόσβαση και άλλοι. Συνήθως, δημόσια σημεία πρόσβασης WiFi σε μέρη όπως εστιατόρια, καφετέριες και άλλοι εμπορικοί χώροι καταχωρίζονται επίσης.

Επιπλέον, οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να μοιραστούν τις δικές τους ιδιωτικές συνδέσεις για να βοηθήσουν άλλους που βρίσκονται κοντά να συνδεθούν στο διαδίκτυο.

Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να διαδώσετε πληροφορίες σχετικά με αυτά τα σημεία πρόσβασης WiFi στους φίλους σας σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, το Instagram και το Twitter. Αυτό τους επιτρέπει να συνδεθούν άμεσα σε αυτά τα δίκτυα χωρίς να χρειαστεί να κάνουν τη δική τους έρευνα.

Πρόσθετες Λειτουργίες

Η αποθήκευση χαρτών για χρήση εκτός σύνδεσης είναι μια χρήσιμη λειτουργία, ειδικά για συχνούς ταξιδιώτες που θέλουν να εξοικονομήσουν τα δεδομένα τους.

Με πρόσβαση εκτός σύνδεσης, θα έχετε πάντα το χάρτη διαθέσιμο, ακόμα και χωρίς σύνδεση στο internet. Επιπλέον, η εφαρμογή προσφέρει μια λειτουργία τεστ ταχύτητας. Αυτό σας επιτρέπει να εκτιμήσετε την ισχύ μιας σύνδεσης Wi-Fi, εξασφαλίζοντας ότι δεν σπαταλάτε χρόνο σε αργές δικτυακές συνδέσεις.

Το τεστ ταχύτητας είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για δραστηριότητες που απαιτούν σταθερή σύνδεση, όπως η λήψη αρχείων ή το streaming πολυμέσων.

Γιατί να αναβαθμίσετε στην έκδοση WiFi Map Pro

Για εκείνους που αναζητούν μια βελτιωμένη εμπειρία, η Επαγγελματική έκδοση του WiFi Map προσφέρει μια λύση. Με την αναβάθμιση, όχι μόνο μπορείτε να εξαλείψετε τις ενοχλητικές διαφημίσεις, αλλά θα ξεκλειδώσετε επίσης αποκλειστικές λειτουργίες που δεν υπάρχουν στη βασική έκδοση.

Αυτή η προηγμένη έκδοση παρέχει πρόσβαση σε offline χάρτες και διακομιστές VPN σε διάφορους τόπους. 

Επιπλέον, επιτρέπει έως και πέντε ταυτόχρονες συνδέσεις VPN υπό έναν μόνο λογαριασμό, επιτρέποντάς σας να συνδέσετε πολλές συσκευές στο internet μέσω της εφαρμογής, εφόσον έχουν συνδεθεί με τον λογαριασμό Pro σας.

Το ετήσιο κόστος συνδρομής για το WiFi Map Pro είναι $29.99, αλλά υπάρχει μια περιορισμένη προσφορά διαθέσιμη αυτήν τη στιγμή, που χορηγεί έκπτωση 20%, μειώνοντας την τιμή στα μόλις $23.99 το χρόνο.

Πολιτική Απορρήτου

Όταν εγκαθίστατε οποιαδήποτε εφαρμογή, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τα δεδομένα που συλλέγονται από τον προγραμματιστή.

Η Πολιτική Απορρήτου της WiFi Map LLC αναλύει τους τύπους πληροφοριών που συλλέγονται από τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών όπως διευθύνσεις email, προφίλ κοινωνικών δικτύων (Google, Facebook, κλπ.), εύρος ηλικιών, χώρα, γλώσσα, ζώνη ώρας, μάρκα και μοντέλο συσκευής, λειτουργικό σύστημα, φορέα κινητής τηλεφωνίας και δεδομένα επίδοσης του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Αυτή η πολιτική καλύπτει επίσης άλλες εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στη συσκευή σας.

Λάβετε το eSIM από το WiFi Map

To WiFi Map παρουσιάζει μια επαναστατική επιλογή eSIM, εξαλείφοντας την ανάγκη για παραδοσιακές υπηρεσίες Wi-Fi ή roaming.

Αυτή η λύση μόνο για δεδομένα δεν απαιτεί αριθμό τηλεφώνου, κάνοντάς την ιδανική για ταξιδιώτες που πηγαίνουν σε περιοχές με περιορισμένο Wi-Fi.

Για να ενεργοποιήσετε, απλώς επιλέξτε ένα πλάνο δεδομένων, σαρώστε τον παρεχόμενο κωδικό QR και απολαύστε άμεση πρόσβαση στο internet.

Ευέλικτα Προγράμματα Δεδομένων για Κάθε Ταξιδιώτη

Επιλέξτε από μια ποικιλία προγραμμάτων 30 ημερών, το καθένα προσφέροντας 1 GB δεδομένων.

Αυτή η ποσότητα είναι αρκετή για μια σειρά δραστηριοτήτων, από την αποστολή ενός μισού εκατομμυρίου άμεσων μηνυμάτων έως την απόλαυση 10 ωρών περιήγησης στον ιστό ή 50 ωρών πλοήγησης στους χάρτες.

Προσιτές Τιμές για Παγκόσμιους Προορισμούς 

Οι τιμές των προγραμμάτων δεδομένων ποικίλουν ανάλογα με τον προορισμό σας. Τα σχέδια για την Ευρώπη κοστίζουν €4.99 το καθένα, ενώ αυτά για την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία είναι €9.99. 

Για τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν στην Αφρική ή τη Λατινική Αμερική, τα προγράμματα είναι διαθέσιμα στην τιμή των €32.99 το καθένα.

Συμβατότητα Συσκευής για το eSIM του WiFi Map

Το eSIM από το WiFi Map είναι συμβατό με επιλεγμένα smartphones που διαθέτουν τεχνολογία eSIM, συμπεριλαμβανομένων των σειρών Samsung Galaxy S20, Google Pixel, και των μοντέλων iPhone 11 και 12.

Βεβαιωθείτε ότι ο smartphone σας είναι ξεκλείδωτος (unlocked), καθώς οι συσκευές περιορισμένες από το δίκτυο (network-locked devices) περιορίζονται στους συγκεκριμένους παροχείς ασύρματων υπηρεσιών.

Να είστε ενήμεροι για γεωγραφικούς περιορισμούς σε ορισμένες χώρες. Για παράδειγμα, τα iPhones στην Κίνα δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν eSIMs, ενώ στο Χονγκ Κονγκ και στη Μακάο, μόνο κάποια μοντέλα iPhone είναι συμβατά με eSIM.

Λήψη της εφαρμογής WiFi Map Pro

Για τους χρήστες του Android, η εφαρμογή WiFi Map είναι διαθέσιμη στο Google Play Store. Αναζητήστε “Free WiFi Passwords, Offline maps & VPN. WiFi Map”.

Κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση για να ξεκινήσετε τη λήψη. Ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης για τον λογαριασμό σας.

Οι χρήστες iOS μπορούν να βρουν την εφαρμογή στο Apple App Store ως “WiFi Map TripBox: Find Hotspot“. Πατήστε ‘Λήψη’ για να την κατεβάσετε. Κατά την εγκατάσταση, επιτρέψτε κάθε απαραίτητη άδεια. Μετά τη λήψη, ανοίξτε την εφαρμογή.

Σύνδεση με την εφαρμογή χάρτη WiFi

Για να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο Wi-Fi, πρώτα ανοίξτε την εφαρμογή χάρτη WiFi στη συσκευή σας. Αναζητήστε ένα κοντινό σημείο πρόσβασης WiFi και επιλέξτε το.

Χρησιμοποιήστε τις λεπτομέρειες της εφαρμογής για να συνδεθείτε στο σημείο πρόσβασης και να απολαύσετε δωρεάν πρόσβαση σε Wi-Fi!

Συμπέρασμα

Αν είστε συχνός ταξιδιώτης, αυτή η εφαρμογή μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμη. Όχι όλοι μπορούν να επιτρέψουν τη χρήση των δεδομένων του κινητού τους στο εξωτερικό, όπου τα τέλη περιαγωγής μπορεί να είναι εξωφρενικά.

Η πρόσβαση στο διαδίκτυο ή σε offline χάρτες, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες τοποθεσίες, μπορεί μερικές φορές να είναι κρίσιμη σε επείγουσες καταστάσεις.

Συνεπώς, αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι ή απλά θέλετε να μειώσετε τη χρήση των δεδομένων του κινητού σας, σκεφτείτε να κάνετε λήψη και εγκατάσταση αυτής της εφαρμογής αμέσως!

Διαβάστε σε άλλη γλώσσα