Upptäck hur du hittar gratis WiFi online

Ibland kan du hamna i en situation där du behöver internetåtkomst, särskilt när du reser. Att använda mobildata eller roaming kan vara dyrt och påverka din budget.

Du kanske undrar hur du kan hitta gratis Wi-Fi-anslutningar var du än är. Lyckligtvis finns det en lösning. WiFi-kartappen är ett fantastiskt verktyg för att hitta Wi-Fi-hotspots över hela världen, och den är helt gratis.

ADVERTISEMENT

Denna app ser till att du kan hålla dig uppkopplad var du än befinner dig. Fortsätt läsa för att lära dig mer om denna fantastiska app och hur du installerar den på din mobila enhet.

WiFi Map App Översikt

WiFi Map är en populär mobilapplikation som ger tillgång till över 150 miljoner WiFi-hotspots över hela världen.

Genom att använda denna app kan användare fritt ansluta till dessa hotspots och få tillgång till faktiska lösenord delade av nätverksägare som är en del av WiFi Map-communityn.

ADVERTISEMENT

Denna omfattande databas utvecklades genom bidrag från användare över hela världen och olika företagsinrättningar. Appen är kompatibel med både Android- och iOS-enheter.

För dem som använder offentliga WiFi-nätverk erbjuder appen en snabb och säker virtuell privat nätverk (VPN)-funktion. Denna VPN säkerställer enhetens säkerhet genom att kryptera din internettrafik och maskera din online-identitet. Som ett resultat skyddar den dig från potentiella hackare som kan försöka övervaka dina onlineaktiviteter och stjäla din personliga information.

En av de mest berömvärda aspekterna av WiFi Map är hur den främjar en känsla av gemenskap. Användare av appen är villiga att dela sina WiFi-anslutningar med andra som behöver internetåtkomst i deras närhet.

ADVERTISEMENT

Historien om WiFi Map

WiFi Maps resa började år 2012 när Kenlo Group LTD, ett israeliskt företag, hade en vision om en app som skulle erbjuda gratis internetåtkomst globalt.

Denna vision ledde till ett samarbete med ett team från Belarus, vilket resulterade i skapandet av WiFi Map LLC av Denis Sklyarov, Igor Goldenberg, Dzmitry Plashchynski och Kirill Kudin.

Appen har uppmärksammats som ett toppreseverktyg av olika medier, såsom CNN, Business Insider, Esquire och Travel Weekly.

WiFi Map Nyckelfunktioner och Funktion

WiFi Map fungerar genom att skanna din omgivning efter tillgängliga WiFi-nätverk och markera positionerna för dessa hotspotar i sin app. Använd appens kartfunktion för att navigera till dessa hotspotar med hjälp av din enhets inbyggda GPS.

Som en community-driven app har användare möjligheten att bidra med vissa anslutningar för andra att använda. Vanligtvis katalogiseras allmänna WiFi-hotspotar på platser som restauranger, kaféer och andra kommersiella lokaler också.

Dessutom kan appanvändare dela sina egna privata anslutningar för att hjälpa andra i närheten att ansluta till internet.

Dessutom har du möjligheten att sprida information om dessa WiFi-hotspotar till dina vänner på sociala medieplattformar som Facebook, Instagram och Twitter. Detta gör att de kan snabbt ansluta till dessa nätverk utan att behöva genomföra sina egna sökningar.

Bonusfunktioner

Att spara kartor för användning offline är en praktisk funktion, särskilt för flitiga resenärer som vill spara på datatrafiken.

Med åtkomst offline kommer du alltid att ha kartan tillgänglig, även utan internetanslutning. Dessutom erbjuder appen en hastighetstestfunktion. Detta gör att du kan bedöma styrkan på en Wi-Fi-anslutning och säkerställa att du inte slösar tid på långsamma nätverk.

Hastighetstestet är särskilt användbart för aktiviteter som kräver en stabil anslutning, som att ladda ner filer eller strömma media.

Varför uppgradera till WiFi Map Pro

För de som söker en förbättrad upplevelse erbjuder Pro-versionen av WiFi Map en lösning. Genom att uppgradera kan du inte bara eliminera irriterande reklam, utan också låsa upp exklusiva funktioner som inte finns i grundversionen.

Denna premiumversion ger tillgång till offline-kartor och VPN-servrar på olika platser.

Dessutom tillåter den upp till fem samtidiga VPN-anslutningar under ett enda konto, vilket gör det möjligt att ansluta flera enheter till internet genom appen, förutsatt att de är inloggade med ditt Pro-konto.

Det årliga prenumerationsavgiften för WiFi Map Pro är $29.99, men en tidsbegränsad erbjudande är för närvarande tillgängligt som ger en 20% rabatt och sänker priset till endast $23.99 per år.

Integritetspolicy

När du installerar en app är det viktigt att förstå vilka data utvecklaren samlar in.

WiFi Map LLC:s integritetspolicy beskriver vilken typ av information som samlas in från användare, inklusive detaljer som e-postadresser, sociala nätverksprofiler (Google, Facebook, etc.), åldersgrupp, land, språk, tidszon, enhetens tillverkare och modell, operativsystem, mobiloperatör samt prestandadata för mobilt nätverk.

Denna policy omfattar även andra appar som är installerade på din enhet.

Få eSIM från WiFi Map

WiFi Map introducerar ett banbrytande eSIM-alternativ som eliminerar behovet av traditionella Wi-Fi- eller roamingtjänster.

Denna endast data-lösning kräver inte ett telefonnummer, vilket gör den perfekt för globetrotters som reser till områden med begränsad Wi-Fi.

För att aktivera, välj helt enkelt en dataplan, skanna den medföljande QR-koden, och njut av omedelbar internetåtkomst.

Flexibla dataplaner för varje resenär

Välj bland olika 30-dagars planer, var och en erbjuder 1 GB data.

Denna tillåtelse är tillräcklig för en rad aktiviteter, från att skicka en halv miljon direktmeddelanden till att njuta av 10 timmars webbsurfning eller 50 timmars kartnavigering.

Förmånliga priser för globala destinationer 

Dataabonnemangskostnader varierar beroende på din destination. Europeiska abonnemang kostar €4.99 var, medan de för Australien & Nya Zeeland kostar €9.99. 

För resenärer som ger sig iväg till Afrika eller Latinamerika finns abonnemang tillgängliga för €32.99 var.

Enhetskompatibilitet för WiFi Maps eSIM

eSIM från WiFi Map är kompatibel med utvalda smartphones som är utrustade med eSIM-teknik, inklusive Samsung Galaxy S20-serien, Google Pixel och iPhone 11- och 12-modeller.

Se till att din smartphone är upplåst, eftersom nätlåsta enheter är begränsade till sina specifika trådlösa leverantörer.

Var medveten om geografiska begränsningar i vissa länder. Till exempel kan inte iPhones i Kina använda eSIM, och i Hongkong och Macau är endast vissa iPhone-modeller eSIM-kompatibla.

Nedladdning av WiFi Map Pro-appen

För Android-användare finns WiFi Map-appen tillgänglig i Google Play Butik. Sök efter “Gratis WiFi-lösenord, offlinekartor & VPN. WiFi Map”.

Klicka på Installera-knappen för att börja nedladdningen. Följ installationsanvisningarna för ditt konto.

iOS-användare kan hitta appen i Apple App Store som “WiFi Map TripBox: Hitta hotspot.” Tryck på ‘Hämta’ för att ladda ner den. Under installationen, tillåt eventuella nödvändiga behörigheter. Efter nedladdningen, öppna appen.

Anslutning med WiFi Map App

För att ansluta till ett Wi-Fi-nätverk, öppna först WiFi Map-appen på din enhet. Sök efter en närliggande WiFi-hotspot och välj den.

Använd appens information för att ansluta till hotspoten och njut av gratis Wi-Fi-åtkomst!

Slutsats

Om du reser ofta kan den här appen vara otroligt värdefull. Inte alla har råd att använda sin mobila data utomlands, där roamingavgifterna kan vara oöverkomligt höga.

Att ha tillgång till internet eller offline-kartor, särskilt på avlägsna platser, kan ibland vara avgörande i nödsituationer.

Därför, om du planerar en resa eller helt enkelt vill minska din mobila dataanvändning, överväg att ladda ner och installera den här appen direkt!

Läs på ett annat språk