Lär dig hur man laddar ner appar för att använda GPS offline

GPS-tekniken har omformat vår navigering och interaktion med vår omgivning. Ange en adress, och kartan ger tydliga instruktioner. Kartor förenklar utforskningen, vilket ger snabb tillgång till omfattande information.

Ändå är onlinekartor mindre effektiva på platser med svag eller ingen internetanslutning. Som tur är finns det appar för offline GPS-användning. Den här artikeln belyser de 5 bästa offline-navigationsapparna.

ADVERTISEMENT

De erbjuder sväng-för-sväng-anvisningar, ruttplanering och information om sevärdheter, landmärken och matställen, allt utan en internetanslutning.

Fördelar med att använda offline-GPS

Att använda offline-navigeringsappar erbjuder flera fördelar:

 • Ingen Internetanslutning krävs: Den mest signifikanta fördelen med offline-kartor är deras oberoende av internetanslutning. Du kan ladda ner kartorna och navigera till olika destinationer, planera rutter och mer, allt utan att behöva en internetanslutning.
 • Datatrafikminskning: Offline-kartor lagras lokalt på din enhet, vilket eliminerar behovet av att använda din datatrafik för att komma åt specifika platser eller planera rutter.
 • Snabbare inläsningstid: Offline-kartor laddas mycket snabbare än deras online-motsvarigheter, eftersom de inte är beroende av nedladdningar via internet.
 • Batteribesparing: Navigeringsappar orsakar vanligtvis snabbare batteriurladdning. Att använda kartor offline kan spara lite batteritid.
 • Förbättrad integritet: Vissa appar, som Google Maps, spårar din platshistorik. Genom att använda offline-kartor förhindras överföringen av din platsdata över internet, vilket ger en viss ökad integritet.

Google Maps

Google Maps är den ledande navigationsappen, som litar på av miljarder människor världen över. Det har blivit det främsta valet för navigation, särskilt för Android-användare. 

ADVERTISEMENT

Sedan lanseringen i februari 2005 har Google Maps ständigt utvecklats och introducerade offlinekartstöd år 2015. 

Denna funktion gör det möjligt för användare att ladda ner specifika områden, som städer eller byar, för offline-användning. Med täckning i över 220 länder och territorier ger Google Maps dig möjlighet att ladda ner vilket kartområde som helst för offline-navigering.

Offline Maps in Google Maps

Appen förklarar tydligt den lagring och data som krävs för att ladda ner kartor för offline-användning. Dessa offline-kartor varar ungefär 15 dagar utan en datanslutning, varefter de kräver en uppdatering.

ADVERTISEMENT

För enheter med stöd för microSD-kort kan du överföra data till SD-kortet genom appens inställningar för lagring. Du kan söka efter platser, upptäcka företag och få körinstruktioner offline utan en internetanslutning.

Medan vissa funktioner som cykelvägar och trafikinformation inte är tillgängliga offline, förblir röststyrd navigering fungerande.

Funktioner och rekommendationer

Google Maps guidar dig till din destination och erbjuder rekommendationer från lokala experter och publicister. Den inkluderar även inomhuskartor för navigering i komplexa strukturer som flygplatser och köpcentrum.

Appen ger viktig information som ankomsttider när du använder kartorna offline. Ytterligare funktioner inkluderar insikter om populära platser, möjligheten att recensera besökta platser och alternativet att bidra med foton för mer precisa kartor.

När du återansluter till internet uppdateras offlinekartor automatiskt med ny information, vilket säkerställer att du har de senaste data.

Samarbete och Användargränssnitt

Appens samarbetsfunktioner gör det möjligt för dig att dela listor med alternativ och rösta i realtid. Du kan också skapa listor med dina favoritplatser och dela dem med vänner. 

En annan höjdpunkt är Google Maps användargränssnitt, som erbjuder en ren och intuitiv design som förenklar navigering och sökning.

Använda Google Maps offline: En steg-för-steg-guide

 1. Öppna appen: Starta Google Maps-appen på din smartphone.
 2. Öppna profil: Tryck på din profilbild i övre högra hörnet.
 3. Välj offlinekartor: Välj “Offlinekartor” i menyn.
 4. Ladda ner område: Tryck på “Välj din egen karta” och justera rektangeln över det område du vill ladda ner. Du kan dra och zooma för att definiera kartområdet.
 5. Ladda ner: Tryck på “Ladda ner.” Det valda området kommer att laddas ner och läggas till i din avsnitt för offlinekartor. Som standard sker nedladdningar över Wi-Fi. Om du vill ladda ner över mobilnätet, justera dina inställningar därefter.

Apple Maps

Apple Maps stöder numera offline-navigering, en funktion tidigare exklusiv för Google Maps. 

Med iOS 17 kan användare ladda ner specifika kartavsnitt för tur-för-tur-navigation, upptäckt av närliggande platser och ruttbeskrivningar utan internetanslutning.

Nedladdning av kartor för användning utan internetanslutning

För att använda den här funktionen, sök efter ett specifikt område eller plats inom appen och ladda ner det för offlineanvändning.

Apple erbjuder för närvarande offline-kartor endast i ett urval platser.

Om ditt område stöds, tryck helt enkelt på din profilikon, välj det önskade området eller platsen och tryck på nedladdningsknappen för att spara kartan för offline-åtkomst. Alla nedladdade kartor kan ses i kartans avsnitt för nedladdningar.

Utförlig guide och snabba steg

För en detaljerad guide om att använda Apple Maps offline, se våra utförliga instruktioner.

Här är en snabb sammanfattning för att komma igång med att ladda ned Apple Maps på din iPhone:

OBS: Offline-stöd för Apple Maps är endast tillgängligt på enheter med iOS 17 eller senare. Om din enhet inte uppfyller detta kriterium, överväg alternativ som Google Maps eller Maps.Me för offline-kartanvändning. Tyvärr finns det ingen lösning för att ladda ned och använda Apple Maps offline utan iOS 17.

Steg för att ladda ner och använda Apple Maps offline:

 1. Öppna Apple Maps-appen på din iPhone.
 2. Tryck på din profilikon i menyn och välj sedan alternativet “Offline Maps”.
 3. Välj “Ladda ner ny karta”.
 4. Sök efter det område du vill ladda ner. Appen kommer vanligtvis att föreslå ditt hemområde.
 5. Appen kommer att visa det nödvändiga lagringsutrymmet för att spara kartan. Bekräfta genom att klicka på “Ladda ner”-knappen, och kartan läggs till i listan “Nerladdade”.

Sygic GPS Navigation & Kartor

Appen Sygic är idealisk för pendlare och professionella förare.

Den erbjuder realtids trafikuppdateringar, snabbaste rutförändringarna och ytterligare funktioner som hastighetsbegränsningsvarningar, dashcam, head-up display, röstnavigering, varningar för mobila hastighetskameror och mer.

Offline-funktion

Kartan fungerar offline utan internetanslutning. Användare kan välja mellan kartor som täcker över 200 länder och spara de nödvändiga kartorna på sina telefoner.

Alla kartfunktioner, inklusive högkvalitativa offline-kartor, miljontals intressanta platser och ruttberäkningsprogramvara, lagras på telefonen och möjliggör offline-navigation till olika destinationer.

Offline kartor och funktioner

Sygics offlinekartor inkluderar populära landmärken, restauranger och mycket mer. Appen tillåter användare att söka efter platser och intressanta punkter i offline-läget med hjälp av sökfältet.

Dessutom erbjuder den offline röststyrd sväng-för-sväng navigering, vilket gör det möjligt för användare att få talinstruktioner när de navigerar till specifika platser.

Tillgänglighet och versioner

Sygic finns tillgänglig för både iOS och Android plattformar och stödjer flera språk för navigation. 

Appen har gratis- och premiumversioner. Den kostnadsfria versionen inkluderar funktioner som offline-kartor, sökning, ruttberäkning, intressanta platser och varningar för statiska hastighetskameror. 

Offline-kartorna uppdateras tre gånger om året utan kostnad. Uppgradering till premiumversionen möjliggör mer frekventa kartuppdateringar och ytterligare funktioner som röststyrd navigation, sväng-för-sväng-navigering, korsningsvy, smart kamera och mer.

NaviMaps

NaviMaps av MapmyIndia är en app som är speciellt designad för offline-användning. Appen gör det möjligt för dig att ladda ner kartor och använda dem offline. 

För närvarande stöder NaviMaps endast offline-kartor över Indien, Bangladesh, Bhutan, Nepal och Sri Lanka, inklusive 3D-landmärken, terrängmodeller, stadmodeller och mer.

Datainsamlingsprocess 

Till skillnad från Google Maps eller andra populära appar vi har granskat som förlitar sig på användaruppladdade data, har NaviMaps ett team med över 400 undersökare som besöker platser och samlar in data om varje plats.

Hämta kartor

Du kan enkelt välja land och stat och ladda ner kartan. Efter att du har installerat appen kommer du att bli ombedd att välja landet och sedan staten inom landet.

Appen kommer att visa en lista över alla stater och storleken på kartan. Du kan enkelt välja staten och börja ladda ner den.

Du behöver en internetanslutning för att ladda ner kartan. NaviMaps erbjuder gratis livstidskartuppdateringar, men frekvensen av dessa uppdateringar nämns inte.

Offline-funktioner

NaviMaps låter dig även söka efter platser och intressanta punkter i offlineläge. De offlinekartor inkluderar intressanta punkter såsom bensinstationer och parkeringsplatser.

Appen erbjuder också röststyrd navigering på engelska och 10 regionala språk när du använder appen offline.

Användargränssnitt och Tillgänglighet

Appen är enkel och lätt att använda. NaviMaps finns tillgängligt för både iOS och Android plattformarna. Du kan ladda ner kartor för offline-användning direkt i appen. Appen finns i en gratis version och en betalversion.

Den gratis versionen av appen inkluderar funktioner som offline-kartor, offline-sökning, ruttberäkning, platser av intresse, trafikdata i realtid och mer.

Uppgradera till premiumversionen och få röst- och visuella svängför-för-sväng anvisningar, filassistans, hastighetsvarningar, POI längs rutten, automatisk omdirigering, husnummer-sökning, 3D-landmärken och mer.

Kartor.Me

Kartor.Me är en mycket använt kartapplikation som är utformad för navigering offline. Denna kostnadsfria app använder OpenStreetMap-data, som dagligen uppdateras av en global gemenskap av bidragsgivare. 

Appen tillåter användare att hantera sina favoritplatser genom att lägga till, spara, ta bort, importera och exportera dem.

Global täckning och offline-rutter

Med täckning i 345 länder och öar erbjuder Maps.Me offline-kör-, cykel- och vandringsrutter. Användare kan söka efter specifika platser och ladda ner kartor för offline-åtkomst. 

Appen erbjuder en rik mångfald av intressepunkter, inklusive restauranger, köpcentrum, nationalparker, strandorter, nöjesparker och mer, allt kategoriserat för enkel sökning.

Samarbetsfunktioner och gratis nedladdningar

Maps.Me stödjer samarbete och gör det möjligt för användare att spara och dela sina favoritplatser. Appen är helt gratis och erbjuder obegränsade kartnedladdningar. 

Din plats upptäcks automatiskt och du uppmanas att ladda ner den motsvarande offlinekartan. Användare kan också söka och ladda ner kartor för specifika platser.

Regelbundna uppdateringar och enkel åtkomst

Även om frekvensen av kartuppdateringar inte anges explicit så indikerar appens supportsida att OpenStreetMap-data uppdateras med en ny version nästan varje månad.

Appen är användarvänlig och tillgänglig för både iOS- och Android-enheter.

Ladda ner Maps.Me appen: Android | iOS

Allmänna steg för att ladda ned offline-GPS-appar

Att ladda ned offline-GPS-appar för Android- och Apple-enheter är en enkel process. 

Dessa appar är nödvändiga för navigering i områden med begränsad eller ingen internetanslutning. 

Genom att följa några enkla steg kan du se till att du har tillgång till kartor och vägbeskrivningar även när du är offline.

Steg för att ladda ned offline-GPS-appar:

 • Öppna App Store eller Google Play Store: På din Apple-enhet, starta App Store. Om du använder en Android-enhet, öppna Google Play Store.
 • Sök efter appen: Använd sökfältet för att hitta den offline-GPS-app du vill ladda ned. Populära alternativ inkluderar Maps.Me, Google Maps och HERE WeGo.
 • Välj appen: Tryck på appens namn för att se dess detaljer, inklusive användarrecensioner och funktioner.
 • Ladda ned appen: Klicka på knappen “Ladda ned” eller “Installera” för att starta nedladdningsprocessen. När nedladdningen är klar installeras appen automatiskt på din enhet.
 • Öppna appen och ladda ned kartor: Starta appen och navigera till avsnittet för kartnedladdning. Välj de specifika kartorna eller regionerna du vill ladda ned för offline-användning.
 • Ställ in behörigheter: Låt appen få åtkomst till din enhets platstjänster för att möjliggöra noggrann GPS-spårning.

Laddningslänkar

Här är länkarna till de tidigare nämnda apparna ovan:

Slutliga tankar

Offline-kartor är avgörande i områden med dålig internetuppkoppling. Appar som Google Maps och Apple Maps erbjuder nedladdningsbara kartor, medan Maps.me, Sygic Maps och NaviMaps tillåter offline-användning av hela regioner.

Även om offline-kartor har tydliga fördelar har de också sina begränsningar, såsom avsaknad av realtidsuppdateringar, betydande lagringsutrymmeskrav, sällan uppdateringar och begränsade navigationsfunktioner.

Det är avgörande att regelbundet uppdatera offline-kartor för att undvika att missa viktiga förändringar.

Läs på ett annat språk