Otkrijte kako pronaći besplatan Wi-Fi na internetu

Понекад можете се наћи у ситуацији где вам је потребан приступ интернету, посебно кад путујете. Коришћење мобилних података или роуминга може бити скупо и утицати на ваш буџет.

Можда се питате како можете пронаћи бесплатне Wi-Fi везе где год да идете. Срећом, постоји решење. Апликација WiFi Map је одличан алат за локализовање Wi-Fi хот-спотова широм света и комплетно је бесплатана.

ADVERTISEMENT

Ова апликација вам омогућава да останете повезани били где били. Наставите са читањем да бисте сазнали више о овој иновативној апликацији и како је инсталирати на ваш мобилни уређај.

Преглед апликације за мапирање WiFi мреже

WiFi Map је популарна мобилна апликација која омогућава приступ преко 150 милиона WiFi хотспотова широм света.

Користећи ову апликацију, корисници могу слободно да се повежу на ове хотспотове и да добију приступ стварним лозинкама које деле власници мреже који су део заједнице WiFi Map.

ADVERTISEMENT

Oва обимна база података је развијена кроз прилоге корисника из целог света и различитих пословних установа. Апликација је компатибилна са Android и iOS уређајима.

За оне који користе јавни WiFi, апликација нуди брзу и безбедну виртуелну приватну мрежу (VPN) функцију. Ова VPN обезбеђује безбедност вашег уређаја шифровањем вашег интернет саобраћаја и скривањем вашег онлајн идентитета. Као резултат, штити вас од потенцијалних хакера који би могли да прате ваше онлајн активности и украду ваше личне информације.

Један од најзахвалнијих аспеката WiFi Map апликације је како она подстиче осећај заједнице. Корисници апликације су спремни да деле своје WiFi повезивања са другима којима је потребан приступ интернету у њиховој близини.

ADVERTISEMENT

Историја WiFi мапе

Путовање WiFi мапе почело је 2012. године када је Kenlo Group LTD, израелска компанија, замислила апликацију за пружање бесплатног интернет приступа широм света. 

Ова визија довела је до сарадње са белоруским тимом, што је резултирало стварањем WiFi Map LLC од стране Денис Скљаров, Игор Голденберг, Дзмітрій Плашчинскі и Кирил Кудин. 

Апликација је стекла похвале као врхунски путнички алат од стране различитих медијских кућа, као што су КСН, Бизнис Инсајдер, Ескир и Травел Викли.

Кључне карактеристике и функције WiFi мапе

WiFi мапа функционише скенирањем вашег окружења у потрази за доступним WiFi мрежама и одређивањем локација ових точака приступа на својој апликацији. Искористите функцију мапе апликације да бисте навигирали до ових точака приступа користећи уграђени GPS уређај вашег уређаја.

Будући да је апликација коју покреће заједница, корисници могу да допринесу одређеним везама да други могу да приступе. Обично, јавне WiFi тачке приступа на местима као што су ресторани, кафићи и друге комерцијалне локације такође су каталогизоване.

Такође, корисници апликације могу да поделе своје приватне везе да би помогли осталима у близини да се повежу на интернет.

Поред тога, имате опцију да објавите информације о овим WiFi тачкама приступа својим пријатељима на социјалним медијима као што су Фејсбук, Инстаграм и Твитер. Ово њима омогућава да брзо се повежу на ове мреже без потребе да врше сопствене претраге.

Додатне функције

Чување мапа за коришћење без приступа интернету је корисно свим путницима који путују често и желе да уштеде податковне преносе.

Са омогућеним офлајн приступом, мапа ће вам увек на располагању бити доступна, чак и без интернет везе. Додатно, апликација нуди функцију тестирања брзине. Ово вам омогућује да процените јачину Wi-Fi везе и осигурате да не губите време на спорим мрежама.

Тестирање брзине је посебно корисно за активности које захтевају стабилну везу, као што су преузимање фајлова или преливање медија.

Зашто ажурирати на WiFi Map Pro

За оне који траже побољшано искуство, Про верзија WiFi Мape нуди решење. Ажурирањем, не само да можете уклонити наметљиве рекламе, већ ћете откључати искључиве функције које се не налазе у основној верзији.

Ова премијум верзија обезбеђује приступ офлајн мапама и VPN серверима на различитим локацијама.

Штавише, омогућује до пет истовремених VPN веза под једним налогом, омогућавајући вам да повежете више уређаја на интернет преко апликације, при услову да су пријављени на ваш Про налог.

Годишња претплатна накнада за WiFi Map Pro износи 29,99 долара, али је тренутно доступна ограничена понуда, која обезбеђује 20% попуста, смањујући цену на само 23,99 долара годишње.

Политика приватности

Приликом инсталирања било које апликације, важно је разумети податке које сакупљају деловање.

Приватност WiFi Map LLC описује типове информација које се прикупљају од корисника, укључујући детаље као што су адресе е-поште, профили на друштвеним мрежама (Google, Facebook итд.), годишњи доб, земља, језик, временска зона, производња и модел уређаја, оперативни систем, мобилни оператор и подаци о перформансама мобилне мреже.

Ова политика такође покрива и друге апликације инсталиране на вашем уређају.

Добијте eSIM од WiFi Mape

WiFi Map представља револуционарну опцију eSIM-a, која укида потребу за традиционалним Wi-Fi или роуминг услугама.

Oвај решење са подацима не захтева број телефона, па је идеално за путнике који се управљају ка областима са ограниченим Wi-Fi-јем.

За активирање, једноставно изаберите план података, скенирајте дати QR код, и уживајте у тренутном приступу интернету.

Повољни Пакети Података за Сваког Путника

Изаберите из различитих пакета од 30 дана, приступни као 1 ГБ података.

Ово образложење је довољно за различите активности, од слања пола милиона инстант порука до уживања у 10 сати прегледања интернета или 50 сати навигације на мапи.

Приступачне цене за глобалне дестинације

Цене плана података варирају у зависности од ваше дестинације. Европски планови коштају €4.99 сваки, док су за Аустралију и Нови Зеланд €9.99.

За путнике који се одвајају у Африку или Латинску Америку, планови су доступни по цени од €32.99 сваки.

Компатибилност уређаја за еСИМ картицу WiFi Map

eСИМ од WiFi Map је компатибилан са изабраним смартфонима опремљеним технологијом еСИМ, укључујући Samsung Galaxy S20 серију, Google Pixel и iPhone 11 и 12 моделе.

Проверите да ли је ваш смартфон откључан, јер уређаји закључани за мрежу су ограничени на своје специфичне провајдере безжичне мреже.

Обратите пажњу на географска ограничења у неким земљама. Нпр., iPhone у Кини не може користити еСИМ картице, а у Хонгконгу и Макауу, само неки модели iPhone су компатибилни са еСИМ картама.

Преузимање апликације WiFi Map Pro

За кориснике Android уређаја, апликација WiFi Map је доступна на Google Play продавници. Претражите „Бесплатне шифре за WiFi, офлајн мапе и VPN. WiFi Map.“ 

Кликните на дугме Инсталирај за почетак преузимања. Пратите упутства за постављање вашег налога.

Корисници iOS уређаја могу пронаћи апликацију у Apple App Store под називом „WiFi Map TripBox: Pronaђи угрожено место.“ Додирните ‘Добиј’ да је преузмете. Приликом инсталирања, дозволите све потребне дозволе. Након преузимања, отворите апликацију.

Повезивање са апликацијом WiFi мапе

Да бисте се повезали на Wi-Fi мрежу, прво отворите апликацију WiFi мапе на вашем уређају. Пронађите блиски WiFi хотспот и изаберите ga.

Kористите детаље апликације за повезивање са хотспотом и уживајте у бесплатном приступу Wi-Fi мрежи!

Закључак

Ако често путујете, ова апликација може бити изузетно корисна. Не сви могу себи приуштити да користе своје мобилне податке у иностранству, где роуминг таксе могу бити екзорбитантне.

Имање приступа интернету или офлајн мапама, посебно на отдалеченим локацијама, понекад може бити кључно у случају ванредних ситуација.

Сто према томе, ако планирате путовање или просто желите да смањите употребу мобилних података, размислите о одмахнулим преузимању и инсталирању ове апликације!

Читај на другом језику