Научите како да преузмете апликације за коришћење GPS-а у офлајн режиму

Технологија GPS-а преобразила је наше навигације и интеракцију са околином. Унесите адресу, и мапа ће вам представити јасне инструкције. Мапе олакшавају истраживање, омогућујући брз приступ великим информацијама.

Ипак, онлајн мапе мање су ефикасне у областима са слабим или без интернета. Срећом, постоје апликације за коришћење GPS-а без мреже. Овај чланак истиче топ 5 апликација за навигацију без мреже.

ADVERTISEMENT

Оне нуде упутства за корак-по-корак, планирање руте и информације о занимљивим местима, обележјима и ресторанима, све без интернет везе.

Предности коришћења GPS-a без мрежне везе

Коришћење апликација за навигацију без мреже има неколико предности:

 • Није потребан интернет: Највећа предност офлајн мапа је њихова независност од интернет везе. Можете преузети мапе, навиговати до различитих дестинација, планирати руте и више, све без потребе за интернет везом.
 • Смањење употребе података: Офлајн мапе се чувају локално на вашем уређају, што уклања потребу за коришћењем вашег преноса података за приступање одређеним локацијама или планирање рута.
 • Брже учитавање: Офлајн мапе се учитавају много брже него њихови онлајн партнери, јер не зависе од интернет преузимања.
 • Оштрој потрошњи батерије: Апликације за навигацију обично изазивају брже праобаврољење батерије. Коришћење мапа офлајнможе сачувати неколико прице батерије.
 • Побољшана приватност: Неке апликације, као што је Google Мапе, следе вашу локацијску историју. Коришћење офлајн мапа спречава пренос ваших локационих података преко интернета, пружајући одређени степен додатне приватности.

Гугл Мапе

Гугл Мапе су водећа навигациона апликација, којој верују милијарде људи широм света. Постала је примарни избор за навигацију, посебно за кориснике Андроида. 

ADVERTISEMENT

Од свог појављивања у фебруару 2005. године, Гугл Мапе су се константно развијале, уводећи подршку за преузимање карте за офлајн коришћење 2015. године. 

Ова функција омогућава корисницима да преузму одређена подручја, као што су градови или селима, за офлајн коришћење. Са покривеношћу у преко 220 земаља и територија, Гугл Мапе вам омогућавају да преузмете било које подручје на мапи за офлајн навигацију.

Карте које раде без интернета у Google Maps

Апликација јасно објашњава количину сторије и података потребних за преузимање карата за коришћење без интернета. Ове карте без интернета трају око 15 дана без интернет везе, након чега захтевају ажурирање.

ADVERTISEMENT

За уређаје са подршком за microSD картицу, можете пренети податке на SD карту путем поставки за складиште у апликацији. Можете да тражите места, откријете бизнисе и добијете упутства за возњу без интернет везе.

Иако неке функције као што су руте за вожњу бицикла и информације о саобраћају нису доступне без интернета, навигација корак по корак остаје функционална.

Најваћније карактеристике и препоруке

Google Maps вас води до жељене дестинације и пружа препоруке локалних експерата и издавача. Такође, обухвата и интерне мапе за сналаџење у комплексним структурама као што су аеродроми и тржни центри.

Ова апликација пружа битне информације као што су времена доласка када се користе мапе у офлајн режиму. Додатне функције укључују увиде у трендове локација, могућност да прегледате посећена места и опцију да допринесете фотографијама за прецизније карте.

Када се поново повежете на интернет, офлајн мапе ће аутоматски бити ажуриране новим информацијама, обезбеђујући вам најновије податке.

Сарадња и кориснички интерфејс

Колаборативне могућности апликације вам омогућавају да делите листе опција и гласате у реалном времену. Такође можете креирати листе ваших омиљених места и делити их са пријатељима. 

Још једна одлика је кориснички интерфејс Google Maps-а, који нуди чист и интуитиван дизајн који поједностављује навигацију и претрагу.

Коришћење Google Maps-а ван мреже: Водич корак по корак

 1. Отворите апликацију: Покрените Google Maps апликацију на вашем смартфону.
 2. Приступите профилу: Додирните своју слику профила у горњем десном углу.
 3. Изаберите мапе ван мреже: Изаберите “Мапе ван мреже” из менија.
 4. Преузмите област: Додирните “Изаберите сопствену мапу” и прилагодите правоугаоник преко области коју желите преузети. Можете превлачити и зумирати да дефинишете обласну мапу.
 5. Преузимање: Додирните “Преузми”. Изабрана област биће преузета и додата у ваше мапе ван мреже. Подразумевано, преузимање се врши преко Wi-Fi мреже. За преузимање преко мобилне мреже, прилагодите поставке одговарајуће.

Apple Maps

Apple Maps sada podržava navigaciju van mreže, funkciju koja je ranije bila ekskluzivna za Google Maps. 

Uz iOS 17, korisnici mogu preuzeti određene delove mape za obrnutu navigaciju, otkrivanje obližnjih mesta i uputstva za rutu bez internet konekcije.

Преузимање мапа за коришћење без интернета

Да бисте користили ову функцију, претражите одређено подручје или локацију у апликацији и преузмите је за коришћење без интернета.

Тренутно, доступност офлајн мапа на Аплеу је ограничена на одређене локације.

Ако је ваше подручје подржано, једноставно додирните икону вашег профила, изаберите жељено подручје или локацију и притисните дугме за преузимање како бисте сачували мапу за офлајн приступ. Све преузете мапе могу се прегледати у одељку Преузимања мапа.

Детаљни водич и брзи кораци

За опширан водич о коришћењу Apple Maps у офлајн режиму, погледајте наше детаљне упутстве. 

Ево кратког резимеа за почетак преузимања Apple Maps на ваш iPhone:

Напомена: Подршка за офлајн режим Apple Maps доступна је само на уређајима с IOS 17 или новијом верзијом. Ако ваш уређај не испуњава овај критеријум, разматрајте алтернативе као што су Google Maps или Maps.Me за коришћење мапа у офлајн режиму. На жалост, нема никаквог решења за преузимање и коришћење Apple Maps у офлајн режиму без IOS 17.

Кораци за преузимање и коришћење Апл Мапа офлајн:

 1. Отворите Апл Мапе апликацију на свом иФону.
 2. Додирните икону профила у траци, затим одаберите опцију “Офлајн Мапе”.
 3. Одаберите “Преузми нову мапу”.
 4. Претражите област коју желите да преузмете. Апликација обично предлаже вашу домаћу област.
 5. Апликација ће приказати неопходан простор за сачување мапе. Потврдите кликом на дугме “Преузми”, и мапа ће бити додата на листу “Преузето”.

Sygic GPS Navigation & Maps

Сигик апликација је идеална за пензионере и професионалне возаче.

Представља ажуране податке о саобраћају у реалном времену, најбрже исправке маршрута и додатне функционалности као што су упозорења за ограничење брзине, камера за снимање вида, приказ на ветрилу, гласовна навигација, упозорења о преносивим камерама за мерење брзине и друго.

Могућност рада без интернета

Мапа функционише без интернет везе. Корисници могу изабрати мапе које покривају преко 200 земаља и сачувати неопходне мапе на својим телефонима.

Све функције мапе, укључујући висококвалитетне мапе за рад без интернета, милионе точака интереса и софтвер за израчунавање руте, смештени су на телефону и омогућавају рад без интернета за различите дестинације.

Офлајн мапе и функције

Офлајн мапе Sygic-а укључују популарне знаменитости, ресторане и друге локације. Апликација омогућава корисницима да траже места и интересантне тачке у офлајн режиму користећи претраживачку траку. 

Додатно, омогућава офлајн вођене указатеје на основу гласа, омогућавајући корисницима да примају вокалне инструкције при навигацији до одређених локација.

Доступност и верзије

Sygic је доступан за iOS и Android платформе и подржава више језика за навигацију. 

Апликација има бесплатне и премиум верзије. Бесплатна верзија укључује функције као што су офлајн мапе, претрага, израчунавање маршрута, интересантна места и обавештења о статичним камерама за брзину. 

Офлајн мапе се актуализују три пута годишње без додатних трошкова. Унапређење на премијум верзију омогућава чешће ажурирање мапа и додатне функције као што су навођење гласом, навигација по коракима, преглед раскрсница, паметне камере и још много тога.

NaviMaps

NaviMaps by MapmyIndia је апликација која је специфично дизајнирана за офлајн коришћење. Апликација вам омогућава да преузмете мапе и да их користите офлајн.

Тренутно, NaviMaps подржава само офлајн мапе Индије, Бангладеша, Бутана, Непала и Шри Ланке, укључујући 3Д знаменитости, моделе терена, градске моделе и друго.

Proces prikupljanja podataka 

Za razliku od Google Maps ili drugih popularnih aplikacija koje se oslanjaju na korisnički dodate podatke, NaviMaps ima tim od preko 400 istraživača koji posećuju lokacije i prikupljaju podatke o svakom mestu.

Преузимање мапа

Просто можете изабрати земљу и државу и преузети мапу. Након инсталирања апликације, бићете позвани да изаберете земљу, а затим државу унутар земље.

Апликација ће приказати списак свих држава и величину мапе. Просто изаберите државу и почните са преузимањем.

Биће вам потребна интернет веза за преузимање мапе. NaviMaps нуди бесплатно ажурирање мапа за целокупан живот, али није наведена учесталост ових ажурирања.

Функције без мрежне везе

NaviMaps вам такође омогућава да претражујете локације и интересантне точкове у оквиру режима без мрежне везе. Мапе без мреже укључују интересантне локације као што су пумпе и паркинг места.

Aпликација такође нуди гласовно вођене упуте на енглеском и 10 регионалних језика када користите апликацију без мреже.

Кориснички интерфејс и доступност

Апликација је једноставна и лака за употребу. NaviMaps је доступан како за iOS тако и за Android платформе. Можете преузети мапе за офлајн коришћење директно у апликацији. Апликација постоји у бесплатној верзији и верзији за плаћање.

Бесплатна верзија апликације укључује функције као што су офлајн мапе, офлајн претрага, расчет руте, интересантна места, подаци о саобраћају уживо и друго.

Надоградите на премиум верзију и добијте звучне и визуелне упутстве за сваки корак, помоћ за филиње, упозорења о брзини, поинтересне тачке уз руту, аутоматско преусмеравање, претрагу по броју куће, 3D значајне локације и друго.

Maps.Me

Maps.Me je široko korišćena aplikacija za mapiranje dizajnirana za offline navigaciju. Ova besplatna aplikacija koristi podatke sa OpenStreetMap, koji se svakodnevno ažuriraju od strane globalne zajednice saradnika. 

Aplikacija omogućava korisnicima da upravljaju svojim omiljenim mestima dodavanjem, čuvanjem, brisanjem, uvozom i izvozom istih.

Глобално покривање и маршрути без интернета

Са покривеношћу у 345 земаља и острва, Maps.Me нуди маршруте за возење, возење бициклом и пешачење без интернета. Корисници могу претраживати одређене локације и преузети мапе за приступ без интернета.

Апликација пружа велики број интересних места, укључујући ресторане, шопинг центре, националне паркове, курорте на плажи, забавне паркове и друго, све категоризовано за лаку претрагу.

Функције за сарадњу и бесплатно преузимање

Maps.Me подржава сарадњу, омогућавајући корисницима да сачувају и деле своје омилјене локације. Апликација је потпуно бесплатна и нуди неограничена преузимања мапа.

Аутоматски открива вашу локацију и предлаже вам да преузмете одговарајућу офлајн мапу. Корисници такође могу тражити и преузети мапе за одређене локације.

Редовно ажурирање и једноставна доступност

Иако фреквенција ажурирања мапа није изричито наведена, страница подршке апликације указује да се подаци OpenStreetMap-а освежавају новом верзијом буквално сваког месеца. 

Апликација је кориснички прилагодљива и доступна за оба iOS и Android уређаја.

Преузмите апликацију Maps.Me: Android | iOS

Општи Кораци за Преузимање Апликација за GPS Навигацију без Конекције на Интернет

Преузимање апликација за GPS навигацију без конекције на интернет за Android и Apple уређаје је једноставан процес. 

Ове апликације су одсудне за навигацију у областима са ограниченим или без приступа интернету. 

Пратећи неколико једноставних корака, можете бити сигурни да имате приступ мапама и упутствима чак и када сте offline.

Кораци за Преузимање Апликација за GPS Навигацију без Конекције на Интернет:

 • Отворите Апликацију Store или Google Play Store: На вашем Apple уређају, покрените App Store. Ако користите Android уређај, отворите Google Play Store.
 • Претражите Апликацију: Употребите претрагу да бисте пронашли апликацију за GPS навигацију без конекције коју желите преузети. Популарне опције укључују Maps.Me, Google Maps и HERE WeGo.
 • Изаберите Апликацију: Додирните назив апликације да бисте видели њене детаље, укључујући корисничке рецензије и функције.
 • Преузмите Апликацију: Кликните на дугме “Преузми” или “Инсталирај” да бисте започели процес преузимања. Након што се преузимање заврши, апликација ће се аутоматски инсталирати на ваш уређај.
 • Отворите Апликацију и Преузмите Мапе: Покрените апликацију и навигујте до дела за преузимање мапа. Изаберите конкретне мапе или регије које желите преузети за offline употребу.
 • Поставите Дозволе: Омогућите апликацији да приступи услугама локације вашег уређаја да бисте омогућили прецизно праћење преко GPS-а.

Довнлоад Везе 

Ево линкова до поменутих апликација овде:

 • Google Maps: Доступно за Android и iOS уређаје.
 • Apple Maps: iOS
 • Sygic GPS Navigation & Maps: Android и iOS
 • NaviMaps апликација: Android
 • Maps.Me апликација: Android | iOS

Закључне размишљања

Офлајн мапе су виталне на подручјима са слабом интернет везом. Апликације као што су Google Maps и Apple Maps нуде преузимљиве мапе, док Maps.me, Sygic Maps и NaviMaps омогућавају офлајн коришћење целих региона.

Иако офлајн мапе имају јасне предности, такође имају ограничења, као што су изостанак обнова у реалном времену, значајни захтеви за простор за складиштење, ретке обнове и ограничене навигационе функције.

Редовно ажурирање офлајн мапа је кључно како би се избегли важне измене које су промакле.

Читај на другом језику