Naučite kako da se prijavite za poslove u McDonald’s-u

При размишљању о аплицирању за посао у Мекдоналдсу, важно је у потпуности разумети поступак пријаве. Овај чланак вас води кроз сваки корак како бисте осигурали јасноћу и сами увереност. 

Овде ћете наћи све битне информације, од испуњавања критеријума за прихватање до завршетка интервјуа. Разумевање овог процеса од суштинског је значаја за превођење ваше пријаве у успешну понуду за запослење.

ADVERTISEMENT

Разумевање избора радног места у Мекдоналдсу

Мекдоналдс нуди различите каријерне путање, од почетних до управљачких. Овај водич поједностављује разумевање ових улога, фокусирајући се на могућности рада на пола унаквреме и пуно радно време.

Позиције и улоге

Пре него што се упустимо у детаље, битно је разумети разноврсност улога у Мекдоналдсу. Оне варирају од чланова екипе на првој линији до особља за подршку из позадине.

 • Члан екипе: Прва линија услуге, обрада нарађивања и интеракција са купцима.
 • Менаџер промене: Надгледа свакодневне операције и управља радним распоредима особља.
 • Одржавање: Одржавање ресторана и функционалности опреме.
 • Особље кухиње: Припрема храну и одржава стандарде квалитета.
 • Оператор пролаза за кроз: Управља нарађивањима за кроз, обезбеђујући ефикасност.

Пунозапослени vs Повремени рад

Разумете разлике између рада на повременом и рада на пун радни време. Пунозапослени обично нуди више сати и бенифиције, идеално за дугорочне каријере.

ADVERTISEMENT

Повремени радни позиције омогућавају флексибилност, савршено за балансирање других обавеза. Обе позиције нуде могућности за напредовање, обуку и шансу да будете део глобалног бренда.

Uslovi Eligibilnosti

Za aplikaciju za poslove u McDonald’s-u potrebno je ispunjavanje određenih kriterijuma. Ova sekcija navodi osnovne uslove i veštine potrebne za potencijalne zaposlenike.

Возраст и образовање

Већина позиција захтева минимална возраст од 16 година, док за више позиција се захтева више искуства или образовања. Средња школа је често довољна за позиције на почетном нивоу, док позиције у менаџменту могу захтевати додатне квалификације.

ADVERTISEMENT

Прекидно образовање се обезбеђује, како би се осигурао развој вештина и напредак у каријери.

Veštine i Sertifikati

Određene uloge u McDonald’s-u zahtevaju specifične veštine ili sertifikate. Evo brzog pregleda:

 • Veštine u radu sa Klijentima: Neophodne za sve uloge u kojima se radi sa klijentima.
 • Sertifikat o Bezbednosti Hrane: Zahteva se za osoblje u kuhinji, osigurava usaglašenost sa zdravstvenim standardima.
 • Veštine Upravljanja: Ključne za menadžerske pozicije, efikasno vođenje timova.
 • Tehničke Veštine: Korisne za održavanje opreme i popravke.

Процес примене

Навигација кроз процес конкурисања за посао у McDonald’s-у је једноставна. Ово одељење вас води кроз проналазак огласа и ефикасно слање ваше апликације.

Проналажење Огласа за Посао

Пословне шансе у Mekдyонaлдсy-у лако су доступне. Они су наведени онлајн на веб сајту за каријеру Мекдоналдсa и другим порталима за посао. Такође можете пронаћи слободна радна места на самом месту, често објављена на табли за обавештења. 

Онлајн списци пружају једансвене детаље о улози, локацији и захтевима. Обавештења на месту могу бити погоднија за локална, одмахуј радна места. Било који метод да одаберете, обесиите се да разумете посебности посла пре него што се пријавите.

Онлајн Кораци Пријаве 

Пре него што почнете са вашом онлајн пријавом, битно је знати шта можете очекивати. Ево једноставног упутства:

 • Посетите Службени Вебсајт за Каријеру: Локализујте ‘Каријера’ секцију.
 • Претражите Послове: Примени филтере по локацији, типу посла и категоријама.
 • Направите Налог: Неопходно за праћење пријаве и обавештења.
 • Ислпуните Формулар за Пријаву: Доставите личне детаље, образовање и радно искуство.
 • Пошаљите Ваш Резиме: Приложите актуелни резиме истичући релевантно искуство.
 • Преглед и Поднесак: Двапут проверите тачност пре него што пошаљете пријаву.

Савети за Пријаву

Успешна пријава се истиче. Имате на уму ове тачке:

 • Прилагодите Свој Резиме: Истакните релевантно искуство и вештине.
 • Будите Искрени: Пружите тачне информације о свом позадини.
 • Пажња на Детаље: Обезбедите да нема грешака у вашој пријави.
 • Изразите Свој Интерес: Покажите ентузијазам за улогу и бренд.
 • Пратите Упутства: Придржавајте се специфичних захтева за пријаву.
 • Припремите се за Последњи Позив: Будите спремни за потенцијалне позиве за интервју.

Припрема за интервју

Након што је ваша апликација поднесена, време је да се припремите за интервју. Овај део обухвата шта очекивати и како оставити добар утисак.

Искуство интервјуисања

Интервју у Мекдоналдсу је обично једноставан процес. Рачунајте на питања о вашем искуству, расположивости и зашто сте заинтересовани за рад са њима.

Интервју може бити лицем у лице или виртуелно, у зависности од локације. Интервјуери траже кандидате који су ентузијасти и поуздани.

Разумевање вредности и културе компаније може вам дати предност. То је такође прилика да поставите питања и да сазнате више о улози.

Питања на интервјуу и одговори 

Адекватна припрема обухвата предвиђање обичних питања. Ево водича:

 • Зашто желите да радите у Мекдоналдсу? Изразите ентузијазам за услугу купцима и репутацију бренда.
 • Опишите ваше претходно радно искуство. Фокусирајте се на искуства која су релевантна за посао за који се пријављујете.
 • Како се носите са стеснутим ситуацијама? Дајте примере одржавања мира и решавања проблема.
 • Који је ваше слободно време? Будите испрени у вези са распоредом и флексибилношћу.
 • Како радите као део тима? Поделите примере тимског рада и сарадње.

Правила облачења и Приказ 

Први утисак је важан на интервјуима. Обуците се паметно, склоните се ка пословном необлику за већину улога. Обезбедите да су ваша облека чиста и представљива. Телесни језик је од суштинског значаја; одржавајте контакт ока и добар став. 

Будите пунктуални, долазећи неколико минута раније. Донесите примерак свог резимеа и било који други захтевани документ. Осмехните се и покажите самопоуздање без да делујете преуспешно. Овај приступ преноси професионализам и спремност за посао.

Плата и Прикладе

McDonald’s нуди конкурентне плате и пакет користи. Ово одељење испитује шта можете очекивати у погледу надокнаде и предности.

Процене за плате 

Plate u McDonald’s-u variraju prema ulozi i iskustvu. Evo detaljnog pregleda:

 • Član posade: Približno $9 – $12 po satu.
 • Menadžer smjene: Oko $11 – $15 po satu.
 • Pomoćni menadžer: Tipično $14 – $20 po satu.
 • Menadžer prodavnice: Generalno $40.000 – $60.000 godišnje.

Преглед предности 

McDonald’s pruža niz beneficija za podršku svojim zaposlenima. Za zaposlene na puno radno vreme dostupne su opcije zdravstvenog osiguranja, koje pokrivaju medicinsku, stomatološku i vidnu zaštitu. 

Zaposleni takođe uživaju u popustima za obroke i besplatnoj uniformi. Postoji 401(k) plan sa doprinosom kompanije za finansijsko zdravlje na duže staze. Plaćeno slobodno vreme se akumulira na osnovu dužine radnog staža i radnih sati. 

Obrazovna pomoć kroz naknadu školarine ili mogućnosti za stipendije je dostupna. Na kraju, fleksibilno zakazivanje prilagođava se različitim potrebama i obavezama životnog stila.

Mogućnosti Napredovanja u Karijeri 

U kompaniji McDonald’s, postoji obilje prostora za rast i razvoj. Ovaj deo detaljno opisuje kako zaposleni mogu napredovati u karijeri.

Путеви за Раст

Можете напредовати до надзорничких и менаџерских улога, почевши као члан екипе. Промоције често долазе изнутра, захваљујући посвећеним запосленима.

Менаџери могу напредовати до виших руководећих позиција, чак и корпоративних улога. Примери успеха почињући као члан екипе и долазећи до високих позиција су познати.

Овај трајекторијум раста подржан је културом која цени тешки рад и посвећеност. Са различитим улогама широм компаније, каријерни путеви нису ограничени само на рад операција у ресторану.

Обука и развој

McDonald’s ulaže u obuku svojih zaposlenih. Kompanija nudi sveobuhvatne programe obuke za sve nivoe, od osnovnog do menadžmenta.
Ovo uključuje praktičnu operativnu obuku i e-učenje. Programi razvoja liderstva su dostupni za one koji teže menadžerskim ulogama. Interfunkcionalna obuka pruža izloženost različitim aspektima poslovanja.
Zaposleni se podstiču da razvijaju veštine koje se uklapaju sa njihovim karijernim ciljevima. Redovni povratni informacije i evaluacije performansi usmeravaju kontinuirani razvoj.

Закључак: Ухватање суштине Мекдоналдс апликације

Подношење захтева за посао у Мекдоналдсу је једноставан процес који нуди разноврсне улоге прикладне за различите апликанте. Од разумевања спецификација посла до припреме за интервјуе, сваки корак је дизајниран да буде доступан и транспарентан. 

Било да тражите флексибилност на деоничној бази или карјеру на пуном радном времену, Мекдоналдс пружа множество могућности за раст и развој. Овај водич је опширан извор информација за успешно навођење вашег путовања кроз апликацију.

Читај на другом језику