Invata cum sa descarci aplicatii pentru a folosi GPS-ul offline

Tehnologia GPS a reshapat navigația noastră și interacțiunea cu mediul înconjurător. Introduci o adresă, iar harta oferă instrucțiuni clare. Hărțile simplifică explorarea, oferind acces rapid la informații vaste.

Cu toate acestea, hărțile online sunt mai puțin eficiente în zonele cu conexiune slabă sau inexistentă la internet. În mod fericit, există aplicații pentru utilizarea GPS offline. Acest articol evidențiază cele mai bune 5 aplicații de navigație offline.

ADVERTISEMENT

Ele oferă indicații viraj cu viraj, planificare de rute și informații despre puncte de interes, monumente și localuri de serviciu, toate fără o conexiune la internet.

Beneficiile utilizării GPS-ului Offline

Utilizarea aplicațiilor de navigare offline oferă mai multe avantaje:

 • Nu este necesară conexiune la internet: Cel mai important beneficiu al hărților offline este independența lor față de conectivitatea la internet. Puteți descărca hărțile și naviga către diverse destinații, planifica rute și multe altele fără a avea nevoie de o conexiune la internet.
 • Reducerea utilizării datelor: Hărțile offline sunt stocate local pe dispozitivul dvs., eliminând necesitatea de a utiliza capacitatea dvs. de date pentru a accesa locații specifice sau a planifica rute.
 • Încărcare mai rapidă: Hărțile offline se încarcă mult mai rapid decât echivalentele lor online, deoarece nu depind de descărcările de internet.
 • Economisirea bateriei: Aplicațiile de navigare determină în general o descărcare mai rapidă a bateriei. Utilizarea hărților offline poate salva anumite resurse ale bateriei.
 • Confidențialitate sporită: Unele aplicații, precum Google Maps, urmăresc istoricul locației dvs. Utilizarea hărților offline previne transmiterea datelor dvs. de localizare peste internet, oferind un nivel sporit de confidențialitate.

Hărți Google

Hărțile Google sunt cea mai populară aplicație de navigare, în care au încredere miliarde de oameni din întreaga lume. A devenit alegerea principală pentru navigare, în special pentru utilizatorii de Android. 

ADVERTISEMENT

De la lansarea sa în februarie 2005, Hărțile Google au evoluat continuu, introducând suport pentru hărți offline în 2015. 

Această caracteristică permite utilizatorilor să descarce zone specifice, cum ar fi orașe sau localități, pentru utilizare offline. Cu acoperire în peste 220 de țări și teritorii, Hărțile Google vă permit să descărcați orice zonă de pe hartă pentru navigare offline.

Hărți Offline în Google Maps

Aplicația explică clar stocarea și datele necesare pentru descărcarea hărților pentru utilizarea offline. Aceste hărți offline sunt valabile aproximativ 15 zile fără o conexiune de date, după care necesită o actualizare.

ADVERTISEMENT

Pentru dispozitivele cu suport pentru card microSD, puteți transfera datele pe cardul SD printr-un preferințe de stocare a aplicației. Puteți căuta locuri, descoperi afaceri și obține indicații de condus offline fără o conexiune la internet.

Deși unele funcții precum rutele pentru biciclete și informațiile de trafic nu sunt disponibile offline, navigarea pas cu pas rămâne funcțională.

Caracteristici și Recomandări

Harta Google te ghidează către destinația dorită și oferă recomandări de la experți locali și editori. De asemenea, include hărți interioare pentru navigarea în structuri complexe precum aeroporturi și centre comerciale.

Aplicația oferă informații esențiale precum ora sosirii în cazul utilizării hărților offline. Printre funcțiile suplimentare se numără perspective asupra locurilor populare, capacitatea de a evalua locurile vizitate și opțiunea de a contribui cu fotografii pentru o cartografiere mai precisă.

Odată ce te reconectezi la internet, hărțile offline sunt actualizate automat cu informații noi, asigurându-te că ai cele mai recente date.

Colaborare și Interfața Utilizatorului

Funcțiile de colaborare ale aplicației vă permit să partajați liste de opțiuni și să votați în timp real. De asemenea, puteți crea liste cu locuri favorite și să le partajați cu prietenii. 

Un alt punct forte este interfața utilizatorului Google Maps, care oferă un design curat și intuitiv care simplifică navigarea și căutarea.

Folosirea Google Maps Fără Conexiune la Internet: Ghid Pas cu Pas

 1. Deschideți Aplicația: Porniți aplicația Google Maps pe smartphone-ul dumneavoastră.
 2. Accesați Profilul: Atingeți fotografia de profil din colțul dreapta sus.
 3. Selectați Hartele Offline: Alegeți „Hărți Offline” din meniu.
 4. Descărcați Zona: Atingeți „Selectați propria hartă” și ajustați dreptunghiul peste zona pe care doriți să o descărcați. Puteți trage și face zoom pentru a defini zona hărții.
 5. Descărcați: Atingeți „Descarcă”. Zona selectată va fi descărcată și adăugată în secțiunea de hărți offline. În mod implicit, descărcările se fac prin Wi-Fi. Pentru a descărca prin rețele celulare, ajustați setările corespunzător.

Hărți Apple

Hărțile Apple susțin acum navigarea offline, o funcționalitate anterior disponibilă exclusiv pe Google Maps.

Cu iOS 17, utilizatorii pot descărca secțiuni specifice de hartă pentru navigarea cu indicatoare rutiere, descoperirea de locații apropiate și direcții de rută fără o conexiune la internet.

Descărcarea hărților pentru utilizare offline

Pentru a utiliza această funcție, căutați o anumită zonă sau locație în aplicație și descărcați-o pentru utilizare offline.

Momentan, disponibilitatea hărților offline ale Apple este restricționată la anumite locații.

Dacă zona dvs. este suportată, atingeți pur și simplu pictograma profilului dvs., alegeți zona sau locația dorită și apăsați butonul de descărcare pentru a salva harta pentru acces offline. Toate hărțile descărcate pot fi vizualizate în secțiunea de Descărcări a hărții.

Ghid Detaliat și Pași Rapizi

Pentru un ghid complet despre utilizarea Apple Maps offline, consultați instrucțiunile noastre detaliate. 

Iată un rezumat rapid pentru a vă ajuta să descărcați Apple Maps pe iPhone-ul dvs.:

Notă: Suportul offline pentru Apple Maps este disponibil doar pe dispozitivele cu iOS 17 sau ulterior. Dacă dispozitivul dvs. nu îndeplinește acest criteriu, luați în considerare alternative precum Google Maps sau Maps.Me pentru utilizarea de hărți offline. Din păcate, nu există o soluție de rezervă pentru a descărca și utiliza Apple Maps offline fără iOS 17.

Pași pentru Descărcarea și Utilizarea Hartelor Apple Offline:

 1. Deschideți aplicația Apple Maps pe iPhone-ul dvs.
 2. Atingeți pictograma profilului în bara de sus, apoi selectați opțiunea ‘Hărți Offline’.
 3. Alegeți ‘Descărcați Hartă Nouă’.
 4. Căutați zona pe care doriți să o descărcați. De obicei, aplicația va sugera zona dvs. de acasă.
 5. Aplicație va afișa spațiul de stocare necesar pentru a salva harta. Confirmați făcând clic pe butonul ‘Descărcare’, iar harta va fi adăugată la lista ‘Descărcate’.

Navigația GPS și hărțile Sygic

Aplicația Sygic este ideală pentru navetiști și șoferii profesioniști.

Include actualizări în timp real ale traficului, corecturi rapide ale rutei și funcționalități suplimentare precum avertizări de limită de viteză, cameră video, afișaj head-up, navigație vocală, alerte privind camerele de viteză mobile și multe altele.

Capabilitate offline

Harta funcționează fără conexiune la internet. Utilizatorii pot selecta hărți care acoperă peste 200 de țări și pot salva hărțile necesare pe telefoanele lor.

Toate funcțiile hărții, inclusiv hărți offline de înaltă calitate, milioane de puncte de interes și software-ul de calcul al rutelor, sunt stocate pe telefon, permitând navigarea offline către diverse destinații.

Hărți Offline și Caracteristici

Hărțile offline Sygic includ puncte de reper populare, restaurante și altele. Aplicația le permite utilizatorilor să caute locuri și puncte de interes în mod offline folosind bara de căutare.

În plus, oferă direcții offline ghidate vocal pas cu pas, permițând utilizatorilor să primească instrucțiuni vocale atunci când navighează către locații specifice.

Disponibilitate și Versiuni

Aplicația Sygic este disponibilă pentru platformele iOS și Android și suportă multiple limbi pentru navigare. 

Aplicația are versiuni gratuite și premium. Versiunea gratuită include funcții precum hărți offline, căutare, calcul rută, locuri de interes și avertizări pentru camerele fixe de viteză. 

Hărțile offline sunt actualizate de trei ori pe an gratuit. Actualizarea la versiunea premium permite actualizări mai frecvente ale hărții și funcții suplimentare precum navigare ghidată vocal, navigare pas cu pas, vedere intersecție, cam smart, și multe altele.

NaviMaps

NaviMaps de MapmyIndia este o aplicație concepută în mod special pentru utilizare offline. Această aplicație vă permite să descărcați hărți și să le utilizați fără conexiune la internet. 

În prezent, NaviMaps acceptă doar hărți offline ale Indiei, Bangladeshului, Butanului, Nepalului și Sri Lanka, inclusiv puncte de reper 3D, modele de teren, modele de orașe și multe altele.

Procesul de Colectare a Datelor 

Spre deosebire de Google Maps sau alte aplicații populare pe care le-am analizat, care se bazează pe date încărcate de utilizatori, NaviMaps dispune de o echipă de peste 400 de sondori care vizitează locațiile și colectează date despre fiecare loc.

Descărcarea hărților

Puteți pur și simplu selecta țara și statul și descărca harta. După instalarea aplicației, veți fi rugat să selectați țara și apoi statul din cadrul acesteia.

Aplicația va afișa o listă cu toate statele și dimensiunea hărții. Puteți pur și simplu selecta statul și începe descărcarea.

Vă va trebui o conexiune la internet pentru a descărca harta. NaviMaps oferă actualizări gratuite pe viață ale hărților, dar frecvența acestor actualizări nu este menționată.

Funcționalități offline

NaviMaps vă permite, de asemenea, să căutați locații și puncte de interes în mod offline. Harta offline include puncte de interes, cum ar fi stațiile de alimentare cu carburant și parcările.

Aplicația oferă, de asemenea, navigare ghidată vocal în limba engleză și în alte 10 limbi regionale atunci când utilizați aplicația în mod offline.

Interfață de Utilizator și Disponibilitate

Aplicația este simplă și ușor de folosit. NaviMaps este disponibilă atât pentru platformele iOS, cât și pentru Android. Puteți descărca hărți pentru utilizare offline direct în aplicație. Aplicația vine într-o versiune gratuită și o versiune plătită.

Versiunea gratuită a aplicației include funcții precum hărți offline, căutare offline, calcularea traseului, locații de interes, date live despre trafic și altele.

Faceți upgrade la versiunea premium și obțineți indicații vocale și vizuale la fiecare viraj, asistență pentru benzi, alerte de viteză, POI-uri de-a lungul traseului, redirecționare automată, căutare după numărul de stradă, monumente în 3D și altele.

Hărţi.Me

Hărţi.Me este o aplicație de hartă larg utilizată, concepută pentru navigare offline. Această aplicație gratuită utilizează date OpenStreetMap, care sunt actualizate zilnic de o comunitate globală de contribuitori. 

Aplicația permite utilizatorilor să-și gestioneze locurile favorite adăugându-le, salvându-le, ștergându-le, importându-le și exportându-le.

Acoperire globală și rute offline

Cu acoperire în 345 de țări și insule, Maps.Me oferă rute offline pentru conducere, biciclete și drumeții. Utilizatorii pot căuta locații specifice și descărca hărți pentru acces offline. 

Aplicația oferă o varietate de puncte de interes, inclusiv restaurante, centre comerciale, parcuri naționale, stațiuni de plajă, parcuri de distracții și altele, toate categorisite pentru căutare ușoară.

Funcționalități de colaborare și descărcări gratuite

Maps.Me susține colaborarea, permițând utilizatorilor să salveze și să împărtășească locațiile lor preferate. Aplicația este complet gratuită, oferind descărcări nelimitate de hărți.

Aplicația detectează automat locația ta și te îndeamnă să descarci harta offline corespunzătoare. Utilizatorii pot căuta și descărca hărți pentru locații specifice.

Actualizări regulate și Accesibilitate ușoară

Deși frecvența actualizărilor hărții nu este explicit menționată, pagina de suport a aplicației indică faptul că datele OpenStreetMap sunt reîmprospătate cu o nouă versiune aproape în fiecare lună. 

Aplicația este ușor de folosit și disponibilă atât pentru dispozitive iOS cât și Android.

Descarcă aplicația Maps.Me: Android | iOS

Pași Generali despre Cum să Descarci Aplicații GPS Offline

Descărcarea aplicațiilor GPS offline pentru dispozitive Android și Apple este un proces simplu.

Aceste aplicații sunt esențiale pentru navigare în zone cu conectivitate la internet limitată sau inexistentă.

Urmând câțiva pași simpli, poți asigura că ai acces la hărți și direcții chiar și atunci când ești offline.

Pași pentru Descărcarea Aplicațiilor GPS Offline:

 • Deschide App Store-ul sau Google Play Store-ul: Pe dispozitivul tău Apple, deschide App Store-ul. Dacă folosești un dispozitiv Android, deschide Google Play Store-ul.
 • Caută aplicația: Folosește bara de căutare pentru a găsi aplicația GPS offline pe care vrei să o descarci. Opțiunile populare includ Maps.Me, Google Maps și HERE WeGo.
 • Selectează aplicația: Apasă pe numele aplicației pentru a vizualiza detaliile sale, inclusiv recenziile utilizatorilor și funcțiile.
 • Descarcă aplicația: Apasă pe butonul “Descarcă” sau “Instalează” pentru a începe procesul de descărcare. Odată ce descărcarea este completă, aplicația se va instala automat pe dispozitivul tău.
 • Deschide aplicația și descarcă hărțile: Lansează aplicația și navighează către secțiunea de descărcare a hărților. Selectează hărțile sau regiunile specifice pe care dorești să le descarci pentru utilizare offline.
 • Setează Permisiunile: Permite aplicației să aibă acces la serviciile de localizare ale dispozitivului tău pentru a activa urmărirea GPS precisă.

Link-uri de descărcare

Aici sunt link-urile către aplicațiile menționate mai sus:

Gânduri finale

Hărțile offline sunt vitale în zonele cu o conexiune la internet slabă. Aplicații precum Google Maps și Apple Maps oferă hărți descărcabile, în timp ce Maps.me, Sygic Maps și NaviMaps permit utilizarea offline a întregi regiuni.

Deși hărțile offline au avantaje clare, au și limite, cum ar fi lipsa actualizărilor în timp real, cerințele semnificative de spațiu de stocare, actualizări neregulate și funcții de navigare limitate.

Actualizarea regulată a hărților offline este crucială pentru a evita pierderea schimbărilor importante.

Citeste în alta limba