Lær hvordan du laster ned apper for å bruke GPS offline

GPS-teknologi har endret måten vi navigerer og samhandler med omgivelsene våre på. Skriv inn en adresse, og kartet gir tydelige instruksjoner. Kart forenkler utforsking, og gir rask tilgang til omfattende informasjon.

Likevel er online-kart mindre effektive i områder med dårlig eller ingen internettforbindelse. Heldigvis finnes det apper for offline GPS-bruk. Denne artikkelen fremhever de 5 beste offline navigasjonsappene.

ADVERTISEMENT

De tilbyr snupunkt-for-snupunkt veibeskrivelser, ruteplanlegging og informasjon om interessepunkter, landemerker og spisesteder, alt uten behov for internettforbindelse.

Fordeler ved å bruke offline GPS

Å bruke offline navigasjonsapper har flere fordeler:

 • Ingen internett-tilkobling nødvendig: Den største fordelen med offline kart er at de fungerer uavhengig av internett-tilkobling. Du kan laste ned kartene og navigere til ulike destinasjoner, planlegge ruter og mer, alt uten å trenge internett-tilkobling.
 • Redusert databruk: Offline kart lagres lokalt på enheten din, noe som eliminerer behovet for å bruke datatilgjengeligheten din for å få tilgang til spesifikke steder eller planlegge ruter.
 • Raskere lasting: Offline kart lastes mye raskere enn deres online motparter, siden de ikke er avhengige av internettdownloads.
 • Batterivennlig: Navigasjonsapper forårsaker vanligvis raskere tømming av batteriet. Å bruke kart offline kan spare noe batteritid.
 • Økt personvern: Noen apper, som for eksempel Google Maps, sporer din stedslog. Bruk av offline kart forhindrer overføringen av stedsdataen din over internett, og tilbyr en grad av ekstra personvern.

Google Maps

Google Maps er den ledende navigasjonsappen, som er trygt stolt av milliarder over hele verden. Det har blitt det primære valget for navigasjon, spesielt for Android-brukere.

ADVERTISEMENT

Siden lanseringen i februar 2005 har Google Maps kontinuerlig utviklet seg, og introduserte støtte for offline kart i 2015.

Denne funksjonen lar brukere laste ned spesifikke områder, som byer eller tettsteder, for bruk offline. Med dekning i over 220 land og territorier, muliggjør Google Maps at du kan laste ned ethvert kartområde for offline navigering.

Offline kart i Google Maps

Appen forklarer tydelig lagringsplassen og dataene som trengs for å laste ned kart for bruk uten internett. Disse offline-kartene varer i ca. 15 dager uten dataforbindelse, etterpå krever de en oppdatering. 

ADVERTISEMENT

For enheter med støtte for microSD-kort, kan du overføre data til SD-kortet gjennom appens lagringsinnstillinger. Du kan søke etter steder, oppdage bedrifter og få kjøreanvisninger uten nettforbindelse. 

Mens noen funksjoner som sykkelruter og trafikkinformasjon ikke er tilgjengelige offline, forblir sving-for-sving navigasjon funksjonell.

Funksjoner og Anbefalinger

Google Maps guider deg til destinasjonen din og tilbyr anbefalinger fra lokale eksperter og utgivere. Det inkluderer også innendørskart for navigering i komplekse strukturer som flyplasser og kjøpesentre.

Appen gir essensiell informasjon som ankomsttider når du bruker kart offline. Ytterligere funksjoner inkluderer innsikt i trendende steder, muligheten til å vurdere besøkte steder og alternativet til å bidra med bilder for mer nøyaktig kartlegging.

Når du er tilkoblet internett igjen, oppdateres offline-kartene automatisk med ny informasjon og sikrer at du har de nyeste dataene.

Samarbeid og Brukergrensesnitt

Appens samarbeidsfunksjoner lar deg dele lister over valgmuligheter og stemme i sanntid. Du kan også lage lister over dine favorittsteder og dele dem med venner. 

Et annet høydepunkt er Google Maps’ brukergrensesnitt, som tilbyr en ren og intuitiv design som forenkler navigasjon og søk.

Bruk av Google Maps uten Internett: En trinnvis guide

 1. Åpne Appen: Start Google Maps-appen på smarttelefonen din.
 2. Åpne Profilen: Trykk på profilbildet ditt i øvre høyre hjørne.
 3. Velg Offline-kart: Velg “Offline-kart” fra menyen.
 4. Last ned Område: Trykk på “Velg ditt eget kart” og juster rektangelet over området du ønsker å laste ned. Du kan dra og zoome for å definere kartområdet.
 5. Last ned: Trykk på “Last ned.” Det valgte området blir lastet ned og lagt til i delen for offline kart. Som standard skjer nedlastinger over Wi-Fi. For å laste ned over mobilnettverk, juster innstillingene dine tilsvarende.

Apple Maps

Apple Maps støtter nå offline navigasjon, en funksjon som tidligere var eksklusiv for Google Maps.

Med iOS 17 kan brukere laste ned spesifikke kartseksjoner for veiledning av sving-for-sving, oppdagelse av nærliggende steder og ruteanvisninger uten behov for internettforbindelse.

Last ned kart for bruk uten tilkobling

For å bruke denne funksjonen, søk etter et bestemt område eller sted i appen og last det ned for bruk uten tilkobling.

Foreløpig er tilgangen til Apples offlinekart begrenset til utvalgte steder.

Hvis ditt område støttes, trykker du bare på profilikonet ditt, velger ønsket område eller sted, og trykker nedlastingsknappen for å lagre kartet for offline tilgang. Alle nedlastede kart kan ses i nedlastingsseksjonen for kart.

Detaljert veiledning og raske trinn

For en omfattende guide om å bruke Apple Maps offline, se våre detaljerte instruksjoner.

Her er en rask oppsummering for å komme i gang med å laste ned Apple Maps på iPhone-en din:

Merk: Støtte for offline bruk av Apple Maps er kun tilgjengelig på enheter med iOS 17 eller nyere. Hvis enheten din ikke oppfyller dette kriteriet, bør du vurdere alternativer som Google Maps eller Maps.Me for offline kartbruk. Dessverre finnes det ingen løsning for å laste ned og bruke Apple Maps offline uten iOS 17.

Trinn for å laste ned og bruke Apple Maps offline:

 1. Åpne Apple Maps-appen på iPhonen din.
 2. Trykk på profilkoblingen i baren og velg deretter “Offline Maps”-alternativet.
 3. Velg “Last ned nytt kart”.
 4. Søk etter området du ønsker å laste ned. Appen vil vanligvis foreslå ditt hjemmeområde.
 5. Appen vil vise nødvendig lagringsplass for å lagre kartet. Bekreft ved å klikke på “Last ned”-knappen, og kartet vil bli lagt til i “Nedlastede”-listen.

Sygic GPS Navigasjon & Kart

Sygic-appen er ideell for pendlere og profesjonelle sjåfører.

Den har sanntids trafikkoppdateringer, raskere rutekorrigeringer og ekstra funksjoner som fartsgrensevarsler, dashbordkamera, head-up display, stemmeveiledning, varsler om mobile fartkameraer og mer.

Offline evne

Kartet fungerer offline uten tilkobling til internett. Brukere kan velge fra kart som dekker over 200 land og lagre nødvendige kart på sine telefoner. 

Alle kartfunksjoner, inkludert høykvalitets offline kart, millioner av interessepunkter og ruteberegning, er lagret på telefonen og muliggjør offline navigasjon til ulike destinasjoner.

Offline kart og funksjoner

Sygics offline kart inkluderer populære landemerker, restauranter og mer. Appen lar brukere søke etter steder og interessepunkter i frakoblet modus ved hjelp av søkefeltet. 

I tillegg tilbyr den frakoblet stemmeveiledede tur-for-tur veibeskrivelser, som gjør at brukere kan motta muntlige instruksjoner når de navigerer til spesifikke steder.

Tilgjengelighet og Versjoner

Sygic er tilgjengelig for både iOS og Android plattformer og støtter flere språk for navigasjon. 

Appen har både gratis- og premiumversjoner. Den gratis versjonen inkluderer funksjoner som offline kart, søk, ruteberegning, interessepunkter og varsler om statiske fartskameraer. 

Offline kart oppdateres tre ganger i året uten kostnad. Oppgradering til premiumversjonen tillater hyppigere kartoppdateringer og tilleggsfunksjoner som stemmeveiledning, sving-for-sving-navigasjon, kryssvisning, smartkamera og mer.

NaviMaps

NaviMaps av MapmyIndia er en app designet spesielt for bruk offline. Appen lar deg laste ned kart og bruke dem offline.

Akkurat nå støtter NaviMaps kun offline-kart over India, Bangladesh, Bhutan, Nepal og Sri Lanka, inkludert 3D-landemerker, terrengmodeller, bymodeller og mer.

Datainnsamlingsprosessen

I motsetning til Google Maps eller andre populære apper vi har vurdert som er avhengige av brukeropplastede data, har NaviMaps et team på over 400 surveyors som besøker steder og samler inn data om hvert sted.

Nedlasting av Kart

Du kan enkelt velge land og stat for å laste ned kartet. Etter å ha installert appen, blir du bedt om å velge landet og deretter staten innenfor landet. 

Appen vil vise en liste over alle stater og størrelsen på kartet. Du kan enkelt velge staten og starte nedlastingen. 

Du trenger internettforbindelse for å laste ned kartet. NaviMaps tilbyr gratis kartoppdateringer livet ut, men frekvensen av disse oppdateringene er ikke spesifisert.

Utenkoblete funksjoner

NaviMaps lar deg også søke etter steder og interessepunkter i frakoblet modus. De frakoblede kartene inkluderer interessepunkter, som for eksempel bensinstasjoner og parkeringsplasser.

Appen tilbyr også stemmestyrt navigasjon på engelsk og 10 regionale språk når du bruker appen frakoblet.

Brukergrensesnitt og Tilgjengelighet

Appen er enkel og lett å bruke. NaviMaps er tilgjengelig for både iOS og Android plattformer. Du kan laste ned kart for offline bruk direkte i appen. Appen finnes i en gratis versjon og en betalt versjon.

Den gratis versjonen av appen inkluderer funksjoner som offline kart, offline søk, ruteberegning, interessepunkter, live trafikkdata, og mer.

Oppgrader til premiumversjonen og få tale- og visuelle navigasjonsinstruksjoner, feltassistanse, fartvarsler, interessepunkter langs ruten, automatisk omkjøring, husnummer søk, 3D landemerker, og mer.

Kart.Me

Kart.Me er en mye brukt kartleggingsapp designet for offline navigasjon. Denne gratisappen bruker OpenStreetMap-data, som oppdateres daglig av et globalt fellesskap av bidragsytere. 

Appen lar brukerne administrere sine favorittsteder ved å legge til, lagre, slette, importere og eksportere dem.

Global dekning og offline ruter

Med dekning i 345 land og øyer tilbyr Maps.Me offline kjøre-, sykkel- og turstiruter. Brukere kan søke etter spesifikke steder og laste ned kart for offline tilgang. 

Appen gir et rikholdig utvalg av interessepunkter, inkludert restauranter, kjøpesentre, nasjonalparker, strandresorter, fornøyelsesparker og mer, alt kategorisert for enkel leting.

Samarbeidsfunksjoner og Gratis Nedlastinger

Maps.Me støtter samarbeid, slik at brukerne kan lagre og dele sine favorittsteder. Appen er helt gratis og tilbyr ubegrensede kartnedlastinger.

Den oppdager automatisk posisjonen din og ber deg laste ned det tilhørende frakoblete kartet. Brukere kan også søke etter og laste ned kart for spesifikke steder.

Regelmessige oppdateringer og enkel tilgang

Mens frekvensen av kartoppdateringer ikke er eksplisitt angitt, indikerer appens supportsider at OpenStreetMap-data fornyes med en ny versjon nesten hver måned. 

Appen er brukervennlig og tilgjengelig for både iOS- og Android-enheter.

Last ned Maps.Me-appen: Android | iOS

Generelle trinn for hvordan du laster ned offline GPS-apper

Å laste ned offline GPS-apper for Android- og Apple-enheter er en enkel prosess.

Dette er essensielle apper for navigasjon i områder med begrenset eller ingen internettforbindelse.

Ved å følge noen enkle trinn kan du sikre at du har tilgang til kart og veibeskrivelser selv når du er offline.

Trinn for nedlasting av offline GPS-apper:

 • Åpne App Store eller Google Play Store: På din Apple-enhet, start App Store. Hvis du bruker en Android-enhet, åpne Google Play Store.
 • Søk etter appen: Bruk søkefeltet for å finne den offline GPS-appen du ønsker å laste ned. Populære alternativer inkluderer Maps.Me, Google Maps og HERE WeGo.
 • Velg appen: Trykk på appens navn for å se detaljer, inkludert brukeranmeldelser og funksjoner.
 • Last ned appen: Klikk på “Last ned”- eller “Installer”-knappen for å starte nedlastingsprosessen. Når nedlastingen er fullført, vil appen automatisk installeres på enheten.
 • Åpne appen og last ned kart: Start appen og naviger til kartnedlastingsseksjonen. Velg de spesifikke kartene eller regionene du ønsker å laste ned for bruk offline.
 • Angi tillatelser: Tillat appen å få tilgang til enhetens stedstjenester for å aktivere nøyaktig GPS-sporing.

Last ned lenker 

Her er lenkene til de nevnte appene ovenfor:

Avsluttende tanker

Offline-kart er avgjørende i områder med dårlig internettdekning. Apper som Google Maps og Apple Maps tilbyr nedlastbare kart, mens Maps.me, Sygic Maps og NaviMaps tillater offline bruk av hele regioner.

Selv om offline-kart har klare fordeler, har de også begrensninger, som manglende sanntidsoppdateringer, betydelige lagringskrav, sjeldne oppdateringer og begrensede navigasjonsfunksjoner.

Regelmessig oppdatering av offline-kart er avgjørende for å unngå å gå glipp av viktige endringer.

Les på et annet språk