Leer hoe je apps kunt downloaden om GPS offline te gebruiken

GPS-technologie heeft onze navigatie en interactie met onze omgeving veranderd. Voer een adres in en de kaart geeft duidelijke instructies. Kaarten vereenvoudigen verkenning, waardoor snel toegang wordt verkregen tot uitgebreide informatie.

Toch zijn online kaarten minder effectief in gebieden met een zwakke of geen internetverbinding. Gelukkig zijn er apps voor offline GPS-gebruik. Dit artikel benadrukt de top 5 offline-navigatie-apps.

ADVERTISEMENT

Ze bieden stapsgewijze aanwijzingen, routeplanning en informatie over bezienswaardigheden, monumenten en eetgelegenheden, allemaal zonder internetverbinding.

Voordelen van het Gebruik van Offline GPS

Het gebruik van offline navigatie-apps biedt verschillende voordelen:

 • Geen Internet Vereist: Het grootste voordeel van offline kaarten is hun onafhankelijkheid van internetverbinding. U kunt de kaarten downloaden en navigeren naar verschillende bestemmingen, routes plannen en meer, allemaal zonder een internetverbinding nodig te hebben.
 • Data Gebruik Vermindering: Offline kaarten worden lokaal opgeslagen op uw apparaat, waardoor het niet nodig is om uw datalimiet te gebruiken om specifieke locaties te openen of routes te plannen.
 • Snellere Laadtijden: Offline kaarten laden veel sneller dan hun online tegenhangers, omdat ze niet afhankelijk zijn van internetdownloads.
 • Batterijbesparing: Navigatie-apps veroorzaken doorgaans een snellere batterijafname. Door offline kaarten te gebruiken, kunt u wat batterijduur besparen.
 • Verbeterde Privacy: Sommige apps, zoals Google Maps, houden uw locatiegeschiedenis bij. Door offline kaarten te gebruiken, voorkomt u de verzending van uw locatiegegevens via internet, waardoor een zekere mate van extra privacy wordt geboden.

Google Maps

Google Maps is de toonaangevende navigatie-app, vertrouwd door miljarden mensen wereldwijd. Het is de belangrijkste keuze geworden voor navigatie, vooral voor Android-gebruikers. 

ADVERTISEMENT

Sinds de lancering in februari 2005 is Google Maps voortdurend geëvolueerd, met de introductie van offline kaartondersteuning in 2015. 

Deze functie stelt gebruikers in staat specifieke gebieden, zoals steden of dorpen, te downloaden voor offline gebruik. Met dekking in meer dan 220 landen en territoria, stelt Google Maps je in staat elk kaartgebied te downloaden voor offline navigatie.

Offline kaarten in Google Maps

De app legt duidelijk uit wat er nodig is qua opslagruimte en gegevens om kaarten te downloaden voor offline gebruik. Deze offline kaarten blijven ongeveer 15 dagen zonder een dataverbinding behouden, waarna ze een update vereisen.

ADVERTISEMENT

Voor apparaten met ondersteuning voor een microSD-kaart kunt u gegevens naar de SD-kaart overbrengen via de opslagvoorkeuren van de app. U kunt offline plaatsen zoeken, bedrijven ontdekken en routebeschrijvingen krijgen zonder internetverbinding.

Hoewel sommige functies zoals fietsroutes en verkeersinformatie offline niet beschikbaar zijn, blijft de stapsgewijze navigatie functioneren.

Kenmerken en Aanbevelingen

Google Maps wijst je de weg naar je bestemming en biedt aanbevelingen van lokale experts en uitgevers. Het bevat ook plattegronden voor het navigeren in complexe structuren zoals luchthavens en winkelcentra.

De app biedt essentiële informatie zoals aankomsttijden bij gebruik van kaarten offline. Aanvullende functies zijn inzichten in populaire locaties, de mogelijkheid om bezochte plaatsen te beoordelen, en de optie om foto’s toe te voegen voor nauwkeurigere kaarten.

Zodra je weer verbinding maakt met internet, worden offline kaarten automatisch bijgewerkt met nieuwe informatie, zodat je altijd de meest recente gegevens hebt.

Samenwerking en Gebruikersinterface

De collaboratieve functies van de app stellen je in staat om lijsten met opties te delen en in real-time te stemmen. Je kunt ook lijsten van je favoriete plaatsen maken en deze met vrienden delen. 

Een ander hoogtepunt is de gebruikersinterface van Google Maps, die een schoon en intuïtief ontwerp biedt dat navigatie en zoeken vereenvoudigt.

Google Maps Offline Gebruiken: Een Stap-voor-Stap Gids

 1. Open de App: Start de Google Maps-app op je smartphone.
 2. Toegang tot Profiel: Tik op je profielfoto in de rechterbovenhoek.
 3. Selecteer Offline Kaarten: Kies ‘Offline Kaarten’ uit het menu.
 4. Gebied Downloaden: Tik op ‘Selecteer je eigen kaart’ en pas het rechthoekje aan over het gebied dat je wilt downloaden. Je kunt slepen en zoomen om het kaartgebied te definiëren.
 5. Downloaden: Tik op ‘Downloaden.’ Het geselecteerde gebied wordt gedownload en toegevoegd aan je offline kaarten sectie. Standaard vinden downloads plaats via Wi-Fi. Als je via mobiele netwerken wilt downloaden, pas dan je instellingen dienovereenkomstig aan.

Apple Maps

Apple Maps ondersteunt nu offline navigatie, een functie die eerder exclusief was voor Google Maps. 

Met iOS 17 kunnen gebruikers specifieke kaartsecties downloaden voor turn-by-turn navigatie, het ontdekken van nabijgelegen locaties, en routebeschrijvingen zonder een internetverbinding.

Offline kaarten downloaden

Om van deze functie gebruik te maken, zoek je binnen de app naar een bepaald gebied of locatie en download je het voor offline gebruik.

Op dit moment is de offline kaartbeschikbaarheid van Apple beperkt tot geselecteerde locaties.

Als jouw gebied wordt ondersteund, tik dan simpelweg op je profielicoon, kies het gewenste gebied of locatie en druk op de downloadknop om de kaart op te slaan voor offline toegang. Alle gedownloade kaarten zijn te bekijken in de Downloads sectie van de kaart.

Gedetailleerde handleiding en snelle stappen

Voor een uitgebreide handleiding over het gebruiken van Apple Maps offline, raadpleeg onze gedetailleerde instructies.

Hier volgt een korte samenvatting om te beginnen met het downloaden van Apple Maps op je iPhone:

Opmerking: Offline ondersteuning voor Apple Maps is alleen beschikbaar op apparaten met iOS 17 of hoger. Als jouw apparaat niet aan dit criterium voldoet, overweeg dan alternatieven zoals Google Maps of Maps.Me voor het offline gebruik van kaarten. Helaas is er geen oplossing om Apple Maps offline te downloaden en te gebruiken zonder iOS 17.

Stappen om Apple Maps offline te downloaden en te gebruiken:

 1. Open de Apple Maps app op je iPhone.
 2. Tik op je profielicoon in de balk en selecteer vervolgens de optie ‘Offline Maps’.
 3. Kies ‘Nieuwe kaart downloaden’.
 4. Zoek het gebied dat je wilt downloaden. De app zal meestal je thuisgebied suggereren.
 5. De app zal de benodigde opslagruimte weergeven om de kaart op te slaan. Bevestig door op de knop ‘Downloaden’ te klikken en de kaart wordt toegevoegd aan de lijst ‘Gedownload’.

Sygic GPS Navigatie & Kaarten

De Sygic app is ideaal voor forenzen en professionele chauffeurs.

Het biedt real-time verkeersupdates, de snelste routeaanpassingen, en extra functionaliteiten zoals snelheidslimietwaarschuwingen, dashboardcamera, head-up display, spraaknavigatie, waarschuwingen voor mobiele snelheidscamera’s, en meer.

Offline mogelijkheid

De kaart werkt offline zonder internetverbinding. Gebruikers kunnen kiezen uit kaarten die meer dan 200 landen bestrijken en de benodigde kaarten op hun telefoons opslaan. 

Alle kaartfuncties, inclusief hoogwaardige offlinekaarten , miljoenen bezienswaardigheden en routeberekeningssoftware, zijn opgeslagen op de telefoon, waardoor offline navigatie naar verschillende bestemmingen mogelijk is.

Offline kaarten en functies

De offlinekaarten van Sygic bevatten populaire bezienswaardigheden, restaurants en meer. De app stelt gebruikers in staat om offline te zoeken naar plaatsen en bezienswaardigheden met behulp van de zoekbalk.

Bovendien biedt het offline spraakgestuurde stapsgewijze navigatie, waardoor gebruikers gesproken instructies ontvangen bij het navigeren naar specifieke locaties.

Beschikbaarheid en versies

Sygic is beschikbaar voor zowel iOS als Android-platforms en ondersteunt meerdere talen voor navigatie. 

De app heeft gratis en premium versies. De gratis versie bevat functies zoals offline kaarten, zoekopdracht, routeberekening, bezienswaardigheden en statische snelheidscamera-waarschuwingen. 

Offline kaarten worden drie keer per jaar gratis bijgewerkt. Door te upgraden naar de premiumversie kunnen er vaker kaartupdates plaatsvinden en zijn er extra functies zoals spraakgestuurde navigatie, stapsgewijze navigatie, kruispuntweergave, slimme camera en meer.

NaviMaps

NaviMaps door MapmyIndia is een app die speciaal is ontworpen voor offline gebruik. De app stelt je in staat om kaarten te downloaden en ze offline te gebruiken. 

Op dit moment ondersteunt NaviMaps alleen offline kaarten van India, Bangladesh, Bhutan, Nepal en Sri Lanka, inclusief 3D-landmarks, terreinmodellen, stadsmodellen en meer.

Gegevensverzamelingsproces

In tegenstelling tot Google Maps of andere populaire apps die we hebben bekeken die vertrouwen op door gebruikers geüploade gegevens, heeft NaviMaps een team van meer dan 400 landmeters die locaties bezoeken en gegevens verzamelen over elke plaats.

Downloaden van kaarten

U kunt eenvoudig het land en de staat selecteren en de kaart downloaden. Na het installeren van de app, wordt u gevraagd om het land en vervolgens de staat binnen het land te selecteren.

De app toont een lijst met alle staten en de grootte van de kaart. U kunt eenvoudig de staat selecteren en beginnen met downloaden.

U heeft een internetverbinding nodig om de kaart te downloaden. NaviMaps biedt gratis levenslange kaartupdates aan, maar de frequentie van deze updates wordt niet vermeld.

Offline Functies

NaviMaps stelt je ook in staat om locaties en bezienswaardigheden te zoeken in de offline modus. De offline kaarten bevatten bezienswaardigheden, zoals tankstations en parkeerplaatsen.

De app biedt ook spraakgestuurde navigatie in het Engels en 10 regionale talen wanneer je de app offline gebruikt.

Gebruikersinterface en Beschikbaarheid

De app is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken. NaviMaps is beschikbaar voor zowel iOS als Android platformen. U kunt kaarten downloaden voor offline gebruik rechtstreeks in de app. De app is beschikbaar in een gratis versie en een betaalde versie.

De gratis versie van de app bevat functies zoals offline kaarten, offline zoeken, routeberekening, bezienswaardigheden, live verkeersgegevens en meer.

Upgrade naar de premium versie en ontvang gesproken en visuele turn-by-turn aanwijzingen, rijstrookassistentie, snelheidswaarschuwingen, POI’s langs de route, automatische herberekening, huisnummerzoeken, 3D-landmarks en meer.

Maps.Me

Maps.Me is een veelgebruikte kaarten-app ontworpen voor offline navigatie. Deze gratis app maakt gebruik van OpenStreetMap-gegevens, die dagelijks worden bijgewerkt door een wereldwijde community van bijdragers. 

De app stelt gebruikers in staat om hun favoriete plaatsen te beheren door deze toe te voegen, op te slaan, te verwijderen, te importeren en te exporteren.

Wereldwijde Dekking en Offline Routes

Met dekking in 345 landen en eilanden, biedt Maps.Me offline rij-, fiets- en wandelroutes aan. Gebruikers kunnen zoeken naar specifieke locaties en kaarten downloaden voor offline toegang.

De app biedt een overvloed aan bezienswaardigheden, waaronder restaurants, winkelcentra, nationale parken, strandresorts, pretparken en meer, allemaal gecategoriseerd voor eenvoudig zoeken.

Samenwerkingsfuncties en Gratis Downloads

Maps.Me ondersteunt samenwerking, waardoor gebruikers hun favoriete locaties kunnen opslaan en delen. De app is volledig gratis en biedt onbeperkte kaartdownloads. 

Het detecteert automatisch uw locatie en vraagt u om de bijbehorende offline kaart te downloaden. Gebruikers kunnen ook zoeken naar en kaarten downloaden voor specifieke locaties.

Regelmatige Updates en Gemakkelijke Toegankelijkheid

Hoewel de frequentie van kaartupdates niet expliciet wordt vermeld, geeft de ondersteuningspagina van de app aan dat de OpenStreetMap-gegevens bijna elke maand worden vernieuwd. 

De app is gebruiksvriendelijk en beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten.

Download de Maps.Me app: Android | iOS

Algemene stappen over hoe je offline GPS-apps kunt downloaden

Het downloaden van offline GPS-apps voor Android- en Apple-apparaten is een eenvoudig proces.

Deze apps zijn essentieel voor navigatie in gebieden met beperkte of geen internetverbinding.

Door een paar eenvoudige stappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat u toegang heeft tot kaarten en routebeschrijvingen, zelfs wanneer u offline bent.

Stappen voor het downloaden van offline GPS-apps:

 • Open de App Store of Google Play Store: Op uw Apple-apparaat opent u de App Store. Als u een Android-apparaat gebruikt, opent u de Google Play Store.
 • Zoek naar de app: Gebruik de zoekbalk om de offline GPS-app te vinden die u wilt downloaden. Populaire opties zijn Maps.Me, Google Maps en HERE WeGo.
 • Selecteer de app: Tik op de naam van de app om de details te bekijken, waaronder gebruikersrecensies en functies.
 • Download de app: Klik op de knop ‘Downloaden’ of ‘Installeren’ om het downloadproces te starten. Zodra de download is voltooid, wordt de app automatisch geïnstalleerd op uw apparaat.
 • Open de app en download kaarten: Lanceer de app en ga naar het gedeelte voor het downloaden van kaarten. Selecteer de specifieke kaarten of regio’s die u wilt downloaden voor offline gebruik.
 • Instellingen toepassen: Sta de app toe om toegang te krijgen tot de locatieservices van uw apparaat om nauwkeurige GPS-tracking mogelijk te maken.

Downloadlinks

Hier zijn de links naar de hierboven genoemde apps:

Eindgedachten

Offline kaarten zijn essentieel in gebieden met een slechte internetverbinding. Apps zoals Google Maps en Apple Maps bieden downloadbare kaarten aan, terwijl Maps.me, Sygic Maps en NaviMaps offline gebruik van hele regio’s mogelijk maken.

Hoewel offline kaarten duidelijke voordelen hebben, kennen ze ook beperkingen, zoals geen real-time updates, aanzienlijke opslagruimtevereisten, zeldzame updates en beperkte navigatiefuncties.

Regelmatig bijwerken van offline kaarten is cruciaal om belangrijke veranderingen niet te missen.

Lees in een andere taal