İşinize Yarayacak Kişisel Gelişim Kitapları !

Kişisel gelişim kitapları
Kişisel gelişim kitapları
Share

Share This Post

or copy the link

Kişisel Gelişim Kitapları

Kişisel gelişim kitapları genel olarak insanların okunmasını tavsiye etmediği ve sürekli farklı klişeler ile birleştirdiğimiz umursamama haline bizleri iter. Fakat durumun böyle olmaması gerekiyor ve bazı kitaplar gerçekten oldukça kaliteli.

Bu yazımızda bahsedeceğimiz kişisel gelişim kitapları ise bilinen yöntemlerden uzak, bilimle desteklenen pratik uygulamaları içeren kitaplardan oluşuyor. Kendini geliştirmeye ve daha başarılı bir hale gelmek için çabalayan herkesi listemizi incelemeye davet ediyoruz.

1. Nüvit Osmay – İnsan Mühendisliği

1. İnsan Mühendisliği - Nüvit Osmay

İnsan mühendisliği isimli kitap, kişisel gelişim kitapları arasında sizlere önerebileceğimiz ilk kitap. Türkiye için bu kitap artık klasikleşmiş durumda. Ayrıca zengin bir içeriğe sahip olduğundan dolayı da en çok alıntı yapılan kitaplardan bir tanesi. Kitap eğitim, kişisel gelişim ve yönetim gibi kavramları dilimize kazandırmış ilk eserlerden bir tanesi.Osmay ise ülkemizde bu alanda başarılı eserler üretmiş yazarlardandır. Bir dönem TÜBİTAK için Bilim Teknik dergisinde yayın yönetmenliği de yapmış, dergi içerisinde olan satışı yüksek seviyelere getirmiştir.

2.Daniel Goleman – Duygusal Zeka

2. Duygusal Zeka - Daniel Goleman

Dr. Daniel Goleman, psikoloji ile ilgili olan bu kitabında ”EQ” kavramının ”IQ” kavramından neden daha fazla önemsenmesi gerektiğini bizlere anlatıyor.Eğitim sektöründe olanlar başta olmak üzere, ebeveynler ve diğer insanlar için de ufuk açıcı bir kitap olduğu biliniyor. Ayrıca kitabın vermek istediği bir toplumsal mesaj da var: Demokrasi kavramının topluma ne kadar büyük bir ölçüde mal olduğu, aslında kişilerin duygusal zekası ile doğrudan ilgilidir.

3.David Burns – İyi Hissetmek

3. İyi Hissetmek - David Burns

Psikiyatrist olan David Burns, duygularınızı daha yoğun hissetmenizi sağlayacak ve size olumlu bakış açısı kazandıracak. Ayrıca kitapta bilimsel olarak onaylanmış bazı teknikler de yer alıyor.Anksiyete ve kaygılar ile başa çıkabilme, suçluluk duygusuna karşı koyabilme, bağımlılık ve özgüven geliştirme gibi konularda bu zamana kadar çok fazla yararlanılmış bir kaynak olmuştur.

4. Jules Evans – Yaşam Koçum Aristo

Yaşam Koçum Aristo

Bu kitapta çok eski çağlara yolculuk yaparak Atina’da bulunan bir okulda büyük filozoflardan tüm gün boyunca ders alma fırsatı yakalayın. Aristo ve Sokrates başta olmak üzere birçok filozof bu okulda sizlere yaşam koçluğu yapacak.Kişisel gelişim kitapları genel olarak filozofları tartışmaktadır. Bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi de felsefenin, insanların yaşamış olduğu sorunları ve hayatı ele almasındandır. Bu konular ile ilgili yorumları belirten filozoflarda kişisel gelişim kavramını bir sanat olarak ele almışlardır.

5. Victor E. Frankl – İnsanın Anlam Arayışı

Kişisel gelişim kitapları

Geçtiğimiz yani 20. yüzyılın en çok bilinen psikiyatrlarından olan Viktor Frankl, otuzdan fazla dile çevrilmiş ve dünya genelinde 12 milyondan fazla satan bu kitabında, kendisinin kurmuş olduğu logoterapi ekolünün ilkelerini ve ikinci dünya savaşı sırasında bir kampta yaşadıklarını okurlara aktarıyor.İnsanı insan yapan kavramın ne olduğunu ve anlam arayışında olan insanların cevaplar bulmasını sağlayan bu kitap, varoluşsal sorunlar yaşayan kişilere de cevap vermeye çalışıyor.

6. Baltasar Gracian – Akıllı Yaşama Sanatı

Kişisel gelişim kitapları

Kişisel gelişim kitapları listemizde 6.sırada yer alan bu kitap, geçmiş çağları ve bugünü de irdeleyerek özel hayat ve iş hayatı gibi kavramlara değinmiş ve nasıl başarılı olunabilir sorusuna cevap aramıştır. 17.yüyzyılda yazılmış olan bu kitap Papaz olan Baltasar Gracián tarafından kaleme alınmıştır. Kitap liderlik, arkadaşlık ve duyguların yönetilmesi gibi konularda okurlarına öncülük etmeye çalışıyor.Birçok farklı düşünür tarafından oldukça beğenilen bu kitap başarısı sayesinde birçok dile de çevrildi.

7. Nancy C. Andreasen – Yaratıcı Beyin, Dehanın Nörobilimi

7. Yaratıcı Beyin, Dehanın Nörobilimi - Nancy C. Andreasen

Yaratıcılık kavramı nasıl ortaya çıktı? Herkes bu kavramı gerçekleştirebilir mi?, Yaratıcılık aynı zamanda bir sınır getirir mi?Iowa Üniversitesi Psikiyatri Bölümü’nde, yaratıcılık ve beynin bu konuda ki fonksiyonları konusunda araştırmalar yapan ve Ulusal Bilim Madalyasına sahip olan Nancy Andreasen bu kavramın aslında sadece yaşamın farklı parçalarını bir araya getirmek olarak görüyor yani zekaya veya herhangi bir yeteneğe bağlı kalmadan da ortaya çıkabileceğini okurlara gösteriyor.

8. Marcus Aurelius – Kendime Düşünceler

8. Kendime Düşünceler - Marcus Aurelius

Kişisel gelişim kitapları önerimizde son kitaba geldik. Tarihi çok eski zamanlara dayanan Kendime Düşünceler isimli bu kitap, İmparator olan bir filozofun yaklaşık 2000 yıl önce kadar yazıldığı tahmin edilen bir eser. Eser içerisinde doğa ve insan ile ilgili birçok görüşe yer verilmiş. Genel olarak insanın bu evrende nerede olduğu, amacının ne olduğu ve ne için var olduğu gibi konular üzerinden ilerleme sağlanıyor.
 

 

0
mutlu
Happy
0
_zg_n
Sad
0
sinirli
Annoyed
0
_a_rm_
Surprised
0
vir_sl_
Infected
İşinize Yarayacak Kişisel Gelişim Kitapları !
Login

To enjoy E-Okur privileges, log in or create an account now, and it's completely free!