Tanulj meg alkalmazásokat letölteni, hogy offline GPS-t használhass.

A GPS technológia átalakította a navigációnkat és az interakciónkat környezetünkkel. Add meg egy címét, és a térkép világos utasításokat nyújt. A térképek egyszerűsítik az felfedezést, gyors hozzáférést biztosítva hatalmas információkhoz.

Az online térképek kevésbé hatékonyak olyan területeken, ahol gyenge vagy nincs internetkapcsolat. Szerencsére vannak alkalmazások az offline GPS-használathoz. Ez a cikk kiemeli az 5 legjobb offline navigációs alkalmazást.

ADVERTISEMENT

Forgalomirányítást, útvonaltervezést és információkat kínálnak az érdekes pontokról, nevezetességekről és étkezdékről, internetkapcsolat nélkül is.

Az offline GPS használatának előnyei

Az offline navigációs alkalmazások használatának számos előnye van:

 • Internetkapcsolat nélkül: Az offline térképek legjelentősebb előnye az internetfüggetlenség. Letöltheti a térképeket, navigálhat különböző helyekre, tervezhet útvonalakat, mindezt internetkapcsolat nélkül.
 • Adatforgalom csökkentése: Az offline térképek helyileg vannak tárolva az eszközén, így nem kell adatkeretét használnia a specifikus helyek eléréséhez vagy útvonalak tervezéséhez.
 • Gyorsabb betöltés: Az offline térképek sokkal gyorsabban betöltenek, mint online társaik, mivel nem számítanak az internetes letöltésekre.
 • Akkumulátor-megtakarítás: A navigációs alkalmazások általában gyorsabb akkumulátor-lemerülést okoznak. Az offline térképek használata némileg megtakaríthat az akkumulátor élettartamán.
 • Adatvédelem növelése: Néhány alkalmazás, például a Google Térkép, követi az Ön helytörténetét. Az offline térképek használata megakadályozza helyadatainak interneten történő továbbítását, növelve a magánélet védelmét.

Google térképek

A Google Térképek a vezető navigációs alkalmazás, amelyet milliárdok bíznak meg világszerte. Ez vált az elsődleges választássá navigáció tekintetében, különösen az Android felhasználók számára.

ADVERTISEMENT

Indulása óta, 2005 februárjában, a Google Térképek folyamatosan fejlődik, 2015-ben bevezették az offline térképtámogatást.

Ez a funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy letöltsék a konkrét területeket, mint például városokat vagy városokat, offline használatra. A Google Térképek lefedése 220 országra és területre terjed ki, és lehetővé teszi bármely térképterület letöltését offline navigációra.

Offline térképek a Google Térképben

Az alkalmazás világosan elmagyarázza az adattárolást és a letöltendő térképekhez szükséges adatokat a offline használathoz. Ezek a offline térképek körülbelül 15 napig használhatók adatkapcsolat nélkül, ezután frissíteni kell őket. 

ADVERTISEMENT

MicroSD kártyát támogató eszközök esetében az adatokat áthelyezheti a SD kártyára az alkalmazás tárolási beállításain keresztül. Helyeket kereshet, vállalkozásokat fedezhet fel, és vezetési útmutatásokat kaphat offline módban internetkapcsolat nélkül.

Bár néhány funkció, mint például a kerékpárútvonalak és a forgalmi információk nem érhetők el offline, a lépésről lépésre navigáció továbbra is működik.

Funkciók és Ajánlások

A Google Maps elvezet az úticélig és ajánlásokat kínál helyi szakértőktől és kiadóktól. Tartalmaz belső térképeket is, amelyek segítenek a bonyolult szerkezetek, mint például repülőterek és bevásárlóközpontok, navigálásában.

Az alkalmazás alapvető információkat nyújt, például az érkezési időt, amikor offline térképeket használsz. További funkciók közé tartozik az aktuális helyek iránti érdeklődés, meglátogatott helyek értékelésének lehetősége és fényképek hozzáadása a pontosabb térképezés érdekében.

Amikor újra csatlakozol az internethez, az offline térképek automatikusan frissülnek az új információkkal, így mindig a legfrissebb adatokkal rendelkezel.

Együttműködés és felhasználói felület

Az alkalmazás együttműködési funkciói lehetővé teszik számodra, hogy valós időben megoszd az opciós listákat és szavazz rajtuk. Emellett létrehozhatsz kedvenc helyeidről listákat, és megoszthatod azokat a barátaiddal is.

Egy másik kiemelkedő dolog a Google Térkép felhasználói felülete, amely tiszta és intuitív tervezést kínál, amely leegyszerűsíti a navigációt és a keresést.

A Google Térkép használata offline módban: Lépésről lépésre útmutató

 1. Indítsd el az alkalmazást: Indítsd el a Google Térkép alkalmazást a telefonodon.
 2. Profilhoz való hozzáférés: Koppints a jobb felső sarokban található profilképedre.
 3. Offline térképek kiválasztása: Válaszd ki az “Offline térképek” lehetőséget a menüben.
 4. Térképterület letöltése: Koppints az “Saját térkép kiválasztása” lehetőségre, és igazítsd a téglalapot arra a területre, amelyet letölteni szeretnél. Húzhatod és nagyíthatod, hogy meghatározd a térképterületet.
 5. Letöltés: Koppints a “Letöltés” gombra. A kiválasztott terület letöltődik, és hozzá lesz adva az offline térképek szekciójához. Alapértelmezés szerint a letöltések Wi-Fi-n keresztül történnek. Mobilhálózaton keresztüli letöltéshez megfelelően állítsd be a beállításokat.

Apple Térképek

Az Apple Térképek immár támogatja az offline navigációt, egy funkciót, amely korábban csak a Google Térképek esetében volt elérhető. 

Az iOS 17 segítségével a felhasználók letölthetnek konkrét térképrészleteket fordulóról fordulóra navigáláshoz, a közelben lévő helyek felfedezéséhez és útvonaltervezéshez internetkapcsolat nélkül.

Térképek Letöltése Offline Használathoz

Ehhez a funkcióhoz keresd meg az adott területet vagy helyet az alkalmazásban, majd töltsd le offline használatra.

Jelenleg az Apple offline térképeinek elérhetősége bizonyos helyekre korlátozódik.

Ha a téged érdeklő terület támogatott, egyszerűen koppints a profil ikonra, válaszd ki a kívánt területet, majd nyomd meg a letöltés gombot a térkép offline hozzáféréséhez. Az összes letöltött térképet megtekintheted a térkép Letöltések szakaszban.

Reszletes útvonal és gyors lépések

A teljes képernyős útmutatóhoz a Apple Térképek offline használatáról, kérjük, olvassa el részletes útmutatónkat. 

Itt egy gyors összefoglaló a Apple Térképek letöltésének megkezdéséhez az iPhone készülékén:

Megjegyzés: Az Apple Térképek offline támogatása csak az iOS 17 vagy annál újabb verziójú készülékeken érhető el. Ha eszközének nem felel meg ez a feltétel, érdeklődhet alternatívák iránt, mint például a Google Térképek vagy a Maps.Me az offline térkép használatához. Sajnos nem létezik módszer az Apple Térképek letöltésére és offline használatára az iOS 17 nélkül.

Lépések az offline Apple Térképek letöltéséhez és használatához:

 1. Indítsa el az Apple Térképek alkalmazást az iPhone-ján.
 2. Koppintson a profilikonra a sávban, majd válassza ki a “Letöltött térképek” lehetőséget.
 3. Válassza ki az „Új térkép letöltése” lehetőséget.
 4. Keresse meg azt a területet, amelyet letölteni szeretne. Az alkalmazás általában az otthoni területét fogja javasolni.
 5. Az alkalmazás megjeleníti a térkép mentéséhez szükséges tárhelyet. Erősítse meg az „Letöltés” gombra kattintva, és a térképet hozzáadják a „Letöltve” listához.

Sygic GPS Navigation & Maps

A Sygic alkalmazás ideális vállalkozók és profi sofőrök számára.

Valós idejű forgalomfrissítéseket, a leggyorsabb útvonalkorrekciókat és további funkciókat kínál, mint például a sebességkorlátozás figyelmeztetése, dashkamera, üvegfelületre vetítés, hangvezérlés, mobil sebességmérő kamerafigyelmeztetések és még sok más.

Offline képesség

A térkép offline módban is működik internetkapcsolat nélkül. A felhasználók választhatnak több mint 200 országot lefedő térképek közül, és elmenthetik a szükséges térképeket a telefonjukra.

Az összes térkép funkció, beleértve a magas minőségű offline térképeket, a millió pont érdekességét és a navigációs szoftvert, a telefonon van tárolva, lehetővé téve az offline navigációt különböző célpontokra.

Offline térképek és funkciók

A Sygic offline térképei népszerű látnivalókat, éttermeket és egyebeket tartalmaznak. Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a felhasználók helyeket és érdekes pontokat keressenek offline módban a keresősáv használatával.

Ezenfelül offline hangvezérelt kanyarodásról-kanyarodásra történő navigációt kínál, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy vokális utasításokat kapjanak, amikor bizonyos helyekre navigálnak.

Elérhetőség és verziók

A Sygic elérhető mind iOS, mind Android platformokon, és támogatja a navigáláshoz több nyelvet. Az alkalmazásnak ingyenes és prémium verziója is van. Az ingyenes verzióban szerepelnek olyan funkciók, mint az offline térképek, keresés, útvonaltervezés, érdekességek, és statikus sebességmérő kamerák figyelmeztetése. Az offline térképek évente háromszor frissülnek ingyenesen. A prémium verzióra való frissítés lehetővé teszi gyakoribb térképfrissítéseket és további funkciókat, például hangvezérelt navigációt, lépésről lépésre navigációt, kereszteződési nézet, okos kamera stb.

NaviMaps

NaviMaps, amelyet a MapmyIndia készített, egy olyan alkalmazás, amelyet kifejezetten offline használatra terveztek. Az alkalmazás lehetővé teszi térképek letöltését és offline használatát.

Jelenleg a NaviMaps csak India offline térképeit támogatja, valamint Banglades, Bhutánt, Nepált és Srí Lankát, beleértve a 3D nevezetességeket, terepmodelleket, városmodelleket és még sok mást.

Adatgyűjtési folyamat

Ellentétben a Google Térképpel vagy más népszerű alkalmazásokkal, amelyek a felhasználók által feltöltött adatokra támaszkodnak, a NaviMaps-nak van egy több mint 400 felmérőből álló csapata, akik felkeresik a helyszíneket, és adatokat gyűjtenek minden helyről.

Térképek letöltése

Egyszerűen kiválaszthatja az országot és a államot, majd letöltheti a térképet. Miután telepítette az alkalmazást, felkérik a ország kiválasztására, majd az országon belüli állam kiválasztására.

Az alkalmazás felsorolja az összes államot és a térkép méretét. Csak ki kell választania az államot, majd elkezdheti a letöltést.

A térkép letöltéséhez internetkapcsolatra van szükség. A NaviMaps ingyenes élettartamú térképfrissítést kínál, de az frissítések gyakorisága nincs megadva.

Offline funkciók 

A NaviMaps lehetővé teszi számodra, hogy offline módban is kereshess helyeket és érdekes pontokat. Az offline térképek tartalmazzák olyan érdekes pontokat, mint a benzinkutak és parkolók. 

Az alkalmazás továbbá hangvezérelt navigációt kínál angolul és 10 regionális nyelven, amikor offline módban használod az alkalmazást.

Felhasználói felület és elérhetőség

Az alkalmazás egyszerű és könnyen használható. A NaviMaps elérhető iOS és Android platformokra is. Letöltheted a térképeket offline használatra közvetlenül az alkalmazásból. Az alkalmazásnak ingyenes és fizetős verziója is elérhető.

Az ingyenes verzió tartalmazza az offline térképeket, offline keresést, útvonaltervezést, érdekes helyeket, valós idejű forgalmi adatokat és még sok mindent.

Javíts a prémium verzióra és kapj hangos és vizuális fordításokat lépésről lépésre, sávsegítséget, sebességfigyelést, a közelben lévő pontokat az útvonal mentén, automatikus átirányítást, házszámkeresést, 3D látnivalókat és még sok mást.

Maps.Me

Maps.Me széles körben használt térképező alkalmazás, amelyet offline navigációhoz terveztek. Ez a ingyenes alkalmazás OpenStreetMap adatokat használ, amelyet naponta frissítenek a világszerte tevékeny közösség tagjai.

Az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kezeljék kedvenc helyeiket hozzáadásával, mentésével, törlésével, importálásával és exportálásával.

Globális lefedettség és offline útvonalak

A Maps.Me-lefedettsége 345 országot és szigetet foglal magában, offline vezetéshez, biciklizéshez és túrázáshoz kínál útvonalakat. A felhasználók specifikus helyeket is keresni tudnak, és letölthetik a térképeket offline eléréshez.

Az alkalmazás sokféle érdekes helyet kínál, beleértve éttermeket, bevásárlóközpontokat, nemzeti parkokat, tengerparti üdülőket, vidámparkokat és egyebeket, mindezt könnyen kereshetően kategorizálva.

Együttműködési funkciók és ingyenes letöltések

A Maps.Me támogatja az együttműködést, lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy menthessék és megoszthassák kedvenc helyeiket. Az alkalmazás teljesen ingyenes, korlátlan térképletöltést kínál.

Automatikusan érzékeli a tartózkodási helyét és felkéri az adott offline térkép letöltésére. A felhasználók azonosíthatnak és letölthetnek térképeket konkrét helyszínekre is.

Rendszeres frissítések és könnyű hozzáférés

Bár a térképfrissítések gyakorisága nincs kifejezetten megadva, az app támogatási oldala szerint az OpenStreetMap adatokat majdnem minden hónapban friss verzióval frissítik.

Az app felhasználóbarát és elérhető mind iOS, mind Android eszközökre.

Töltsd le a Maps.Me appot: Android | iOS

Hogyan töltsd le az offline GPS appokat lépésről-lépésre

Az offline GPS appok letöltése Android és Apple eszközökre egyszerű folyamat.

Ezek az alkalmazások nélkülözhetetlenek a navigációhoz olyan területeken, ahol korlátozott vagy nincs internetkapcsolat.

Néhány egyszerű lépés betartásával biztosíthatod, hogy hozzáférj a térképekhez és a navigációhoz akkor is, amikor offline vagy.

Lépések az offline GPS appok letöltéséhez:

 • Nyisd meg az App Store-t vagy a Google Play Áruházat: Az Apple eszközön nyisd meg az App Store-t. Ha Android eszközt használsz, akkor nyisd meg a Google Play Áruházat.
 • Keresd meg az appot: Használd a keresősávot az offline GPS app megtalálásához. Népszerű lehetőségek közé tartoznak a Maps.Me, a Google Térkép és a HERE WeGo.
 • Válaszd ki az appot: Kattints az app nevére a részletek megtekintéséhez, beleértve a felhasználói véleményeket és funkciókat.
 • Töltsd le az appot: Kattints a “Letöltés” vagy “Telepítés” gombra a letöltés beindításához. Amint a letöltés befejeződik, az app automatikusan települ az eszközödre.
 • Nyisd meg az appot és töltsd le a térképeket: Indítsd el az appot és nézd meg a térkép letöltési részt. Válaszd ki a konkrét térképeket vagy régiókat, amelyeket offline használatra szeretnél letölteni.
 • Engedélyek beállítása: Engedd meg az appnak a hozzáférést az eszköz helymeghatározási szolgáltatásaihoz a pontos GPS nyomkövetés lehetővé tétele érdekében.

Letöltési linkek 

Itt vannak a fent említett alkalmazások hivatkozásai:

 • Google Térképek: Elérhető Android és iOS eszközökre.
 • Apple Térképek: iOS
 • Sygic GPS Navigáció & Térképek: Android és iOS
 • NaviMaps alkalmazás: Android
 • Maps.Me alkalmazás: Android | iOS

Végső Gondolatok

Offline térképek nélkülözhetetlenek olyan helyeken, ahol gyenge az internetkapcsolat. Olyan alkalmazások, mint a Google Maps és az Apple Maps letölthető térképeket kínálnak, míg a Maps.me, Sygic Maps és a NaviMaps lehetővé teszik teljes régiók offline használatát.

Bár az offline térképeknek egyértelmű előnyei vannak, számos korlátjuk is van, például nincsenek valós idejű frissítések, jelentős tárolási igények, ritka frissítések és korlátozott navigációs funkciók.

Az offline térképek rendszeres frissítése létfontosságú ahhoz, hogy elkerüljük a fontos változások elkerülését.

Olvasás más nyelven