Otkrijte kako besplatno gledati filmove online

Mnogi od nas cijene praktičnost gledanja svojih omiljenih filmova na mobilnim uređajima. Dani kada su se svi okupljali ispred televizora kako bi uživali u filmu ili TV emisiji polako blijede.

U današnjem brzom svijetu, tehnologija pruža izvrsne usluge koje poboljšavaju našu udobnost i opću kvalitetu života. Razgovarajmo o načinima gledanja filmova online putem naših mobilnih uređaja.

ADVERTISEMENT

Pretplatničke usluge poput Netflix-a i Disney+ su popularne, ali sam tražio aplikacije koje mi omogućavaju besplatno gledanje filmova na svojim mobilnim uređajima. Ovaj članak će istaknuti neke od najboljih aplikacija za besplatno gledanje filmova na mobilnim uređajima.

Pojavljivanje Video na zahtjev

Rasprava o videu na zahtjev (VOD) je bitna jer je to temelj gledanja filmova na mobilnim uređajima.

VOD je sustav distribucije medija koji omogućuje pristup videima, uključujući filmove i TV serije, bez potrebe za tradicionalnim uređajima za reprodukciju videa. Za pristup sadržaju VOD-a potrebna je internetska veza s dobrom propusnošću.

ADVERTISEMENT

Većina VOD sustava nude mogućnosti preuzimanja ili distribucije videozapisa. U zadnje vrijeme, distribucija je postala najpopularnija metoda isporuke VOD-a.

Prijenos medija putem interneta

Porast popularnosti VOD-a otvorio je put za streaming medija, što uključuje multimedijski sadržaj koji se isporučuje i troši u kontinuiranom toku s izvora. 

Umjesto preuzimanja filma ili epizode TV serije, možete je gledati putem interneta.

ADVERTISEMENT

Danas platforme poput Netflix-a, Disney+, HBO Max-a, Hulu-a, Paramount+, Peacock-a i Amazon Prime Video-a predvode ponudu usluga streaminga.

Optimiziranje Vašeg Filmskog Iskustva Online

Postoje brojne mogućnosti za uživanje u gledanju filmova online. Neki servisi omogućuju online prijenos filmova, ali su prepuni oglasa i iskačućih prozora, što zahtijeva desktop ili prijenosno računalo.

S druge strane, određeni mobilni servisi nude model pretplate, ali to možda nije ekonomski isplativo za svakoga, pogotovo ako niste strastveni gledatelj filmova. 

Odabir pretplate možda nije opravdan ako se vaša potrošnja filmova svodi na nekoliko filmova mjesečno. Prikladnija alternativa je istražiti aplikacije koje omogućuju besplatno strujanje filmova.

Iskorištavanje besplatnih aplikacija za streaming filmova

Postoji niz aplikacija koje olakšavaju gledanje filmova izravno na vašem mobilnom uređaju. Vaš izbor ovisi o osobnim preferencijama i raznolikosti dostupnog sadržaja.

Naše kinematografske preferencije variraju, što zahtijeva potrebu za prepoznavanjem usluga koje odgovaraju našim omiljenim žanrovima i filmskim redateljima, osiguravajući tako ugodno iskustvo gledanja. Tržište je zasićeno takvim aplikacijama, ostavljajući vam zadatak odabira najprikladnijih aplikacija.

Odabir će biti utjecan vrstom mobilnog uređaja koji koristite i vašim preferencijama prema korisničkom sučelju aplikacije, nudeći mnoštvo opcija među kojima možete birati.

Tubi TV

Tubi TV je široko korištena aplikacija za streaming filmova, nudeći obilan izbor besplatnih filmova dostupnih za trenutno gledanje. Aplikacija sadrži raznovrsne filmove, uključujući istaknute i popularne filmove. Za ljubitelje TV serija, Tubi TV nudi širok spektar opcija.

Jedna primjetna značajka ove aplikacije je uključivanje titlova za većinu filmova, čineći je odličnim izborom za ljubitelje filmova na stranim jezicima. Fox Corporation posjeduje Tubi TV i posluje na modelu prihoda podržanom oglasima.

Kako preuzeti

Preuzimanje aplikacije Tubi TV moguće je na različitim platformama, poput Androida i iOS-a za mobilne uređaje, pametnih televizora tvrtke Sony, igraćih konzola PlayStation, Roku, Apple TV-a, Amazon Fire TV-a, Xfinity X1, Xbox-a i Samsung pametnih televizora. 

Na Android uređajima aplikaciju možete pronaći u trgovini Google Play pod nazivom Tubi – Besplatni filmovi i TV emisije, kategorizirana pod zabavu. 

Za korisnike iOS-a, aplikacija je dostupna u Apple App Storeu pod nazivom Tubi – Gledaj filmove i TV emisije.

Popcornflix

Jedna od odličnih alternativa je Popcornflix. Ova platforma se može pohvaliti velikim brojem filmova i TV emisija, sve dostupno besplatno.

Vlasnik Screen Media Ventures ovog servisa, koji se financira reklamama, čak nudi jedinstven sadržaj poput web serija i projekata studenata filmskih škola. Video player besprijekorno funkcionira, pružajući brojne napredne opcije za poboljšano iskustvo gledanja.

Iako postoji web verzija Popcornflixa, korisnici se obično odlučuju za mobilne aplikacije, smatrajući ih korisnijima i osjetljivijima u usporedbi s web sučeljem.

Preuzimanje aplikacije Popcornflix

Popcornflix je kompatibilan s različitim uređajima, uključujući iOS mobilne uređaje, Apple TV, Android, Roku, Amazon Firestick, pa čak i Microsoft Xbox igraće konzole.

Na Apple App Storeu, aplikaciju možete pronaći pod nazivom “Popcornflix – Filmovi i TV emisije.” Za korisnike Androida, dostupna je na Google Play Storeu kao “Popcornflix™ – Filmovi. TV. Besplatno.”

Crackle (Ranije poznato kao Sony Crackle)

Crackle, ranije poznat kao Sony Crackle, pruža mnogo originalnog i licenciranog sadržaja. U vlasništvu Chicken Soup for the Soul Entertainment-a, uslugu koristi publika u 21 zemlji. 

Neke od originalnih serija koje se ističu su “Hidden Heroes,” “The Oath,” i “On the Ropes.” Platforma prikazuje filmove i TV serije iz Sony Pictures i njenih afilijacija kao što su Columbia Pictures, TriStar Pictures, i Screen Gems. 

Saradnje sežu do DreamWorks Pictures-a, Lionsgate-a, i Paramount Pictures-a. Aplikacija podržava tri jezika: engleski, portugalski, i španjolski.

Preuzimanje Crackel aplikacije

Crackle proširuje svoj doseg na različite platforme, poput Roku, Apple TV, Amazon Fire TV i Android TV, uz web i mobilne aplikacije za Android i iOS.

Za preuzimanje na Androidu, jednostavno posjetite Google Play trgovinu, potražite “Crackle” i kliknite gumb za instalaciju.

Za korisnike iOS-a, aplikacija je navedena kao “Crackle – Filmi i TV emisije” na Apple App Store-u, gdje možete dodirnuti gumb Preuzmi kako biste započeli preuzimanje i instalaciju.

Yidio: Vaša ulaznica u svijet online zabave

Yidio se ističe kao jedinstvena platforma, iako nije potpuno besplatna. To je akronim za “Vaš Internet Video“, i osmišljena je kao središnje odredište za pretraživanje svih vaših aplikacija za filmove i TV emisije.

Yidio aplikacija je više od samo alata za pretraživanje. Ona skuplja sadržaj s raznih platformi za video streaming i čak nudi svoj ekskluzivni sadržaj. Kvaliteta videa u aplikaciji je vrhunska.

Ipak, postoji kvaka. Ne sav sadržaj na Yidiu je besplatan. To uključuje filmove i TV serije s plaćenih pretplatničkih usluga poput Netflixa i Hulua. No, dobra vijest je da možete filtrirati rezultate kako bi se prikazao samo besplatni sadržaj.

Filtriranjem za besplatan sadržaj, dobit ćete popis skupljenog sadržaja dostupnog na različitim uslugama za streaming.

Preuzimanje Yidio aplikacije

Yidio aplikacija je dostupna i za korisnike Androida i iOS-a. Također ju možete koristiti na Amazon Kindle uređajima ili putem službene web stranice.

Za korisnike iOS-a, idite na Apple App Store i potražite “Yidio – Streaming Guide.” Provjerite je li vaš uređaj ažuriran na iOS 12.0 ili noviji za iPhone i iPod Touch ili na iPadOS 12.0 ili noviji za iPads.

Korisnici Androida mogu pronaći aplikaciju na Google Play Store-u pod nazivom “Yidio – Streaming Guide – Watch TV Shows & Movies.” Provjerite ima li vaš uređaj Android 5.0 ili noviji, a zatim kliknite na gumb za instalaciju kako biste preuzeli aplikaciju.

Bitno je

Danas postoji bezbroj izbora za uživanje u svojim omiljenim filmovima na mobilnom uređaju, a da pri tome ne potrošite ni lipe.

U ovom vodiču istaknuli smo neke od najpopularnijih aplikacija, no dublje istraživanje moglo bi otkriti savršenu aplikaciju za vaše potrebe.

Ključna stvar je da imate pristup velikom broju opcija za streaming vaših omiljenih filmova i TV emisija bez tereta skupih pretplata, pod uvjetom da vam smeta nekoliko reklama.

Čitajte na drugom jeziku