Otkrijte kako pronaći besplatni WiFi na mreži

Ponekad se možete naći u situaciji kada vam je potreban pristup internetu, posebno kada putujete. Korištenje mobilnih podataka ili roaminga može biti skupo i utjecati na vaš proračun.

Mogli biste se zapitati kako pronaći besplatne Wi-Fi veze gdje god da idete. Srećom, postoji rješenje. WiFi Map aplikacija je fantastičan alat za pronalaženje Wi-Fi hotspota diljem svijeta i potpuno je besplatna.

ADVERTISEMENT

Ova aplikacija osigurava da možete ostati povezani bez obzira na to gdje se nalazite. Nastavite čitati kako biste saznali više o ovoj nevjerojatnoj aplikaciji i kako je instalirati na svoj mobilni uređaj.

Pregled WiFi mape aplikacije

WiFi Map je popularna mobilna aplikacija koja pruža pristup preko 150 milijuna WiFi točaka dostupa diljem svijeta.

Korištenjem ove aplikacije, korisnici se mogu slobodno povezati s tim točkama i dobiti pristup stvarnim lozinkama koje dijele vlasnici mreža koji su dio WiFi Map zajednice.

ADVERTISEMENT

Ova opsežna baza podataka razvijena je zahvaljujući doprinosima korisnika diljem svijeta i različitih poslovnih objekata. Aplikacija je kompatibilna s Android i iOS uređajima.

Za one koji koriste javne WiFi mreže, aplikacija nudi brzu i sigurnu virtualnu privatnu mrežu (VPN) značajku. Ova VPN osigurava sigurnost vašeg uređaja šifriranjem vašeg internetskog prometa i maskiranjem vašeg internetskog identiteta. Kao rezultat, štiti vas od potencijalnih hakera koji mogu pokušati nadgledati vaše internetske aktivnosti i ukrasti vaše osobne podatke.

Jedan od najpohvalnijih aspekata WiFi Mape je način na koji potiče osjećaj zajedništva. Korisnici aplikacije spremni su dijeliti svoje WiFi veze s drugima kojima je potreban pristup internetu u njihovoj blizini.

ADVERTISEMENT

Povijest WiFi mape

Priča WiFi mape započela je 2012. godine kada je Kenlo Group LTD, izraelska tvrtka, zamislila aplikaciju koja bi omogućila besplatan pristup internetu diljem svijeta.

Ova vizija rezultirala je suradnjom s bjeloruskim timom, što je dovelo do osnivanja WiFi Map LLC-a od strane Denisa Sklyarova, Igora Goldenberga, Dzmitryja Plashchynskog i Kirilla Kudina.

Aplikacija je dobila priznanja kao vrhunski alat za putovanja od različitih medijskih kuća, poput CNN-a, Business Insidera, Esquirea i Travel Weeklyja.

Ključne značajke i funkcionalnosti WiFi mape

WiFi Map funkcionira skeniranjem okoline u potrazi za dostupnim WiFi mrežama te preciziranjem lokacija tih točaka pristupa na svojoj aplikaciji. Iskoristite mogućnosti karte aplikacije kako biste navigirali do tih točaka pristupa koristeći ugrađeni GPS uređaja.

Kao aplikacija vođena zajednicom, korisnici imaju mogućnost doprinijeti određenim povezivanjima kako bi drugi mogli pristupiti. Često su javno dostupni WiFi točke pristupa u mjestima poput restorana, kafića i drugih komercijalnih prostora također katalogizirane.

Osim toga, korisnici aplikacije mogu dijeliti vlastite privatne veze kako bi pomogli drugima u blizini prilikom povezivanja na internet.

Dodatno, imate opciju da podijelite informacije o ovim WiFi točkama pristupa svojim prijateljima na društvenim medijima poput Facebooka, Instagrama i Twittera. To im omogućuje brzo povezivanje na ove mreže bez potrebe za vlastitim pretragama.

Dodatne značajke

Spremanje karata za korištenje bez internetske veze je praktična značajka, pogotovo za česte putnike koji žele štedjeti podatkovni promet.

S offline pristupom, uvijek ćete imati kartu na raspolaganju čak i bez internetske veze. Osim toga, aplikacija nudi funkciju testiranja brzine. To vam omogućuje da procijenite snagu Wi-Fi veze, osiguravajući da ne gubite vrijeme na sporim mrežama.

Test brzine posebno je koristan za aktivnosti koje zahtijevaju stabilnu vezu, poput preuzimanja datoteka ili strujanja medijskog sadržaja.

Zašto nadograditi na WiFi Map Pro

Za sve one koji traže unaprijeđeno iskustvo, Pro verzija WiFi Mape nudi rješenje. Nadogradnjom ne samo da možete ukloniti nametljive oglase, već ćete otključati i ekskluzivne značajke koje se ne nalaze u osnovnoj verziji.

Ova premium verzija omogućuje pristup kartama i VPN poslužiteljima na različitim lokacijama.

Osim toga, omogućuje do pet istovremenih VPN veza pod jednim računom, omogućavajući vam povezivanje više uređaja na internet preko aplikacije, pod uvjetom da su prijavljeni s vašim Pro računom.

Godišnja pretplata za WiFi Map Pro iznosi 29.99 dolara, no trenutno je dostupna ograničena ponuda s 20% popusta, smanjujući cijenu na samo 23.99 dolara godišnje.

Pravila o privatnosti

Kada instalirate bilo koju aplikaciju, važno je razumjeti podatke koje prikuplja developer. 

Pravila o privatnosti tvrtke WiFi Map LLC opisuju vrste informacija prikupljenih od korisnika, uključujući detalje poput adresa e-pošte, profila društvenih mreža (Google, Facebook, itd.), dobne skupine, zemlje, jezika, vremenske zone, proizvođača i modela uređaja, operativnog sustava, mobilnog operatera i podataka o performansama mobilne mreže. 

Ova politika također obuhvaća druge aplikacije instalirane na vašem uređaju.

Nabavite eSIM putem WiFi mape

WiFi Map predstavlja revolucionarnu eSIM opciju, koja eliminira potrebu za tradicionalnim Wi-Fi ili roaming uslugama.

Ova opcija samo za podatke ne zahtijeva broj telefona, što je idealno za putnike koji putuju u područja s ograničenim Wi-Fi signalom.

Za aktivaciju, jednostavno odaberite tarifu za podatke, skenirajte pruženi QR kod i uživajte u trenutačnom pristupu internetu.

Fleksibilni podatkovni paketi za svakog putnika

Odaberite iz različitih paketa važećih 30 dana, svaki pružajući 1 GB podataka.

Ovaj dozvoljeni iznos je dovoljan za razne aktivnosti, od slanja pola milijuna instant poruka do uživanja u 10 sati surfanja webom ili 50 sati navigacije kroz karte.

Pristupačne cijene za globalne destinacije 

Cijene podatkovnih planova variraju ovisno o vašoj destinaciji. Europski planovi koštaju €4.99 svaki, dok su planovi za Australiju i Novi Zeland €9.99. 

Za putnike koji se upućuju u Afriku ili Latinsku Ameriku, planovi su dostupni po cijeni od €32.99 svaki.

Uređaji kompatibilni s eSIM-om WiFi Map

eSIM s WiFi mape kompatibilna je s odabranim pametnim telefonima opremljenim eSIM tehnologijom, uključujući Samsung Galaxy S20 seriju, Google Pixel, te iPhone 11 i 12 modele.

Osigurajte da je vaš pametni telefon otključan, budući da se uređaji zaključani na mrežu mogu koristiti sa svojim specifičnim bežičnim pružateljima usluga.

Budite svjesni geografskih ograničenja u nekim zemljama. Na primjer, iPhonei u Kini ne mogu koristiti eSIM-ove, a u Hong Kongu i Makauu, samo određeni modeli iPhonea su kompatibilni s eSIM-om.

Preuzimanje WiFi Map Pro aplikacije

Za korisnike Androida, aplikacija WiFi Map dostupna je u Google Play trgovini. Potražite “Besplatne lozinke za WiFi, offline karte i VPN. WiFi Map.” 

Kliknite na tipku Instaliraj kako biste započeli preuzimanje. Slijedite upute za postavljanje vašeg računa.

Korisnici iOS-a mogu pronaći aplikaciju u trgovini Apple App Storeu kao “WiFi Map TripBox: Pronađi hotspot.” Dodirnite ‘Preuzmi’ da biste je preuzeli. Tijekom instalacije, odobrite sve potrebne dozvole. Nakon preuzimanja, otvorite aplikaciju.

Povezivanje s WiFi Map aplikacijom

Za povezivanje s Wi-Fi mrežom, prvo otvorite WiFi Map aplikaciju na svom uređaju. Potražite obližnju Wi-Fi točku pristupa i odaberite je.

Koristite detalje u aplikaciji za povezivanje s točkom pristupa i uživajte u besplatnom pristupu Wi-Fi mreži!

Zaključak

Ako često putujete, ova aplikacija može biti izuzetno vrijedna. Nije svima dostupno koristiti mobilne podatke u inozemstvu, gdje su troškovi roaminga često previsoki.

Imati pristup internetu ili offline kartama, pogotovo na udaljenim mjestima, ponekad može biti ključno u hitnim situacijama.

Stoga, ako planirate putovanje ili jednostavno želite smanjiti korištenje mobilnih podataka, razmislite o preuzimanju i instalaciji ove aplikacije odmah!

Čitajte na drugom jeziku