Opi lataamaan sovelluksia käyttääksesi GPS:ää offline-tilassa

GPS-teknologia on muuttanut navigointiamme ja vuorovaikutustamme ympäristömme kanssa. Syötä osoite, ja kartta antaa selkeät ohjeet. Kartat yksinkertaistavat tutkimista ja tarjoavat nopean pääsyn laajaan tietoon.

Silti verkkokartat ovat vähemmän tehokkaita alueilla, joilla on heikko tai ei lainkaan internetyhteyttä. Onneksi on sovelluksia GPS:n käyttöön ilman verkkoyhteyttä. Tämä artikkeli esittelee parhaat 5 offline-navigointisovellusta.

ADVERTISEMENT

Ne tarjoavat käännöskohtaiset ohjeet, reittisuunnittelun sekä tietoa kiinnostavista paikoista, maamerkeistä ja ravintoloista, kaikki ilman internetyhteyttä.

Edut offline-GPS:n käytöstä

Offline-navigointisovellusten käyttämisellä on useita etuja:

 • Ei vaadi internetiä: Suurin offline-karttojen etu on niiden riippumattomuus internet-yhteydestä. Voit ladata kartat ja navigoida eri kohteisiin, suunnitella reittejä ja paljon muuta ilman internet-yhteyden tarvetta.
 • Datan käytön vähennys: Offline-kartat tallennetaan paikallisesti laitteeseesi, poistaen tarpeen käyttää dataa tiettyjen paikkojen tavoittamiseen tai reittien suunnitteluun.
 • Nopeampi lataus: Offline-kartat latautuvat paljon nopeammin kuin online-versiot, koska ne eivät ole riippuvaisia internet-latauksista.
 • Akkusäästö: Navigointisovellukset aiheuttavat yleensä nopeamman akun tyhjenemisen. Offline-karttojen käyttö voi säästää hieman akun käyttöikää.
 • Paranneltu yksityisyys: Jotkut sovellukset, kuten Google Maps, seuraavat sijaintihistoriaasi. Offline-karttojen käyttö estää sijaintitietojesi siirtämisen internetin yli, tarjoten lisäyksityisyyden suojan.

Google Maps

Google Maps on johtava navigointisovellus, johon luottavat miljardit ihmiset ympäri maailmaa. Siitä on tullut ensisijainen valinta navigointiin, erityisesti Android-käyttäjille.

ADVERTISEMENT

Lancensa jälkeen, helmikuussa 2005, Google Maps on jatkuvasti kehittynyt ja esitellyt offline-karttatuen vuonna 2015.

Tämä ominaisuus mahdollistaa käyttäjien ladata tiettyjä alueita, kuten kaupunkeja tai kaupunkeja, offline-käyttöä varten. Kattavuus yli 220 maassa ja alueella, Google Maps mahdollistaa minkä tahansa kartta-alueen lataamisen offline-navigointia varten.

Pysäköimättömät kartat Google Mapsissa

Sovellus selittää selkeästi tallennustilan ja datan tarpeen ladata karttoja offline-käyttöä varten. Näillä offline-kartoilla kestää noin 15 päivää ilman datayhteyttä, minkä jälkeen ne vaativat päivityksen.

ADVERTISEMENT

Laitteille, joissa on microSD-korttituki, voit siirtää dataa SD-kortille sovelluksen tallennusasetusten kautta. Voit etsiä paikkoja, löytää yrityksiä ja saada ajo-ohjeita offline-tilassa ilman internet-yhteyttä.

Vaikka jotkut ominaisuudet, kuten pyöräilyreitit ja liikennetiedot, eivät ole käytettävissä offline-tilassa, käännös käännös navigointi pysyy toiminnassa.

Ominaisuudet ja suositukset

Google Maps opastaa sinut määränpäähäsi ja tarjoaa suosituksia paikallisilta asiantuntijoilta ja julkaisijoilta. Se sisältää myös sisäkartat monimutkaisten rakennusten, kuten lentokenttien ja ostoskeskusten, navigointia varten.

Sovellus tarjoaa olennaisia tietoja, kuten saapumisajat, kun käytät karttoja offline-tilassa. Lisäominaisuuksiin kuuluvat ajankohtaiset paikkatiedot, mahdollisuus arvioida vierailtuja paikkoja ja mahdollisuus lähettää valokuvia tarkempaa karttojen tekemistä varten.

Kun yhdistät uudelleen internetiin, offline-kartat päivittyvät automaattisesti uusilla tiedoilla, varmistaen että sinulla on viimeisin tieto saatavilla.

Yhteistyö ja käyttöliittymä

Sovelluksen yhteistyöominaisuuksien avulla voit jakaa listoja vaihtoehdoista ja äänestää reaaliajassa. Voit myös luoda listoja suosikkikohteistasi ja jakaa niitä ystäviesi kanssa. 

Toinen suuri ominaisuus on Google Mapsin käyttöliittymä, joka tarjoaa selkeän ja intuitiivisen muotoilun, joka helpottaa navigointia ja hakua.

Google Mapsin käyttäminen offline-tilassa: Askel askeleelta -opas

 1. Avaa sovellus: Käynnistä Google Maps -sovellus älypuhelimessasi.
 2. Avaa profiili: Napauta profiilikuvaasi oikeassa yläkulmassa.
 3. Valitse offline-kartat: Valitse “Offline-kartat” valikosta.
 4. Lataa alue: Napauta “Valitse oma karttasi” ja säädä suorakulmio alueen yli, jonka haluat ladata. Voit raahata ja zoomata määrittääksesi kartta-alueen.
 5. Lataa: Napauta “Lataa.” Valittu alue ladataan ja lisätään offline-karttojen osioon. Oletusarvoisesti lataukset tapahtuvat Wi-Fi-verkon kautta. Jos haluat ladata myös mobiiliverkon kautta, säädä asetuksesi sen mukaisesti.

Apple Maps

Apple Maps tukee nyt offline-navigointia, ominaisuutta, joka aiemmin oli saatavilla vain Google Mapsissa. iOS 17:n avulla käyttäjät voivat ladata tiettyjä karttaosioita reaaliaikaiseen navigointiin, lähellä olevien paikkojen löytämiseen ja reittiohjeiden saamiseen ilman internet-yhteyttä.

Lataa karttoja offline-käyttöä varten

Käyttääksesi tätä ominaisuutta, etsi tietty alue tai sijainti sovelluksessa ja lataa se offline-käyttöä varten.

Applella offline-karttojen saatavuus on tällä hetkellä rajoitettu valittuihin sijainteihin.

Jos alueesi on tuettu, napauta vain profiilikuvakettasi, valitse haluamasi alue tai sijainti ja paina latauspainiketta tallentaaksesi kartan offline-käyttöä varten. Kaikki ladatut kartat voi nähdä karttojen Lataukset-osiossa.

Yksityiskohtainen opas ja nopeat askeleet

Jos haluat kattavan oppaan siitä, miten käytät Apple-karttoja offline-tilassa, tutustu yksityiskohtaisiin ohjeisiimme.

Tässä on nopea yhteenveto, jotta voit aloittaa Apple-karttojen lataamisen iPhonellesi:

Huomaa: Offline-tuki Apple-kartoille on saatavilla vain laitteilla, joissa on iOS 17 tai uudempi. Jos laitteesi ei täytä tätä vaatimusta, harkitse vaihtoehtoja, kuten Google Mapsia tai Maps.Me:ä offline-karttojen käyttöön. Valitettavasti ei ole keinoa ladata ja käyttää Apple-karttoja offline-tilassa ilman iOS 17:ää.

Kuinka ladata ja käyttää Apple Maps -sovellusta offline-tilassa:

 1. Käynnistä Apple Maps -sovellus iPhonessa.
 2. Napauta profiilikuvaketta palkissa ja valitse sitten ‘Offline-kartat’.
 3. Valitse ‘Lataa uusi kartta’.
 4. Etsi alue, jonka haluat ladata. Sovellus ehdottaa yleensä koti-alueesi.
 5. Sovellus näyttää tarvittavan tallennustilan kartan tallentamiseksi. Vahvista napsauttamalla ‘Lataa’-painiketta, ja kartta lisätään ‘Lataukset’-luetteloon.

Sygic GPS Navigation & Maps

Sygic-sovellus on ihanteellinen pendelöijille ja ammattikuljettajille.

Siinä on reaaliaikaiset liikennetiedot, nopeimmat reittikorjaukset, sekä lisätoimintoja kuten nopeusrajoituksen varoitukset, kojetauluvideokamera, head-up-näyttö, ääniohjaus, mobiili nopeuskameroiden varoitukset ja paljon muuta.

Offline-käyttömahdollisuus

Kartta toimii offline-tilassa ilman internet-yhteyttä. Käyttäjät voivat valita yli 200 maan karttoja ja tallentaa tarvittavat kartat puhelimiinsa.

Kaikki karttojen ominaisuudet, mukaan lukien laadukkaat offline-kartat, miljoonat mielenkiintoiset paikat ja reitin laskentaohjelmisto, ovat tallennettuina puhelimessa, mikä mahdollistaa offline-navigoinnin eri kohteisiin.

Offline Maps and Features

Sygicin offline-kartat sisältävät suosittuja maamerkkejä, ravintoloita ja muuta. Sovellus mahdollistaa käyttäjien hakemisen paikkoihin ja kiinnostaviin kohteisiin offline-tilassa käyttäen hakupalkkia. 

Lisäksi se tarjoaa offline-ohjeet kääntyä käännetyiksi ohjeiksi, jotta käyttäjät saavat ääniohjeita navigoidessaan tiettyihin sijainteihin.

Saatavuus ja versiot

Sygic on saatavilla sekä iOS- että Android-alustoille ja tukee useita kieliä navigointia varten.

Sovelluksessa on ilmaiset ja premium-versiot. Ilmaisversio sisältää ominaisuuksia kuten offline-kartat, haku, reitin laskenta, mielenkiintoiset paikat ja pysähtyneiden nopeuskameroiden varoitukset.

Offline-karttoja päivitetään kolme kertaa vuodessa ilmaiseksi. Premium-version hankkiminen mahdollistaa tiheämmät karttapäivitykset sekä lisäominaisuuksia kuten ääniohjatun navigoinnin, käännös käännökseltä navigoinnin, risteysnäkymän, älykkään kameran ja enemmän.

NaviMaps

NaviMaps by MapmyIndia on sovellus, joka on suunniteltu erityisesti offline-käyttöön. Sovelluksen avulla voit ladata karttoja ja käyttää niitä offline-tilassa.

Tällä hetkellä NaviMaps tukee vain offline-karttoja Intiasta, Bangladeshista, Bhutanista, Nepalista ja Sri Lankasta, mukaan lukien 3D-maamerkit, maasto- ja kaupunkimallit ja muuta.

Tietojen keräämisen prosessi

Toisin kuin Google Mapsissa tai muissa suosituissa sovelluksissa, jotka perustuvat käyttäjän lataamaan dataan, NaviMapsilla on yli 400 kartoittajaa, jotka vierailevat paikoissa ja keräävät tietoja jokaisesta paikasta.

Lataa karttoja

Voit valita yksinkertaisesti maan ja osavaltion ja ladata kartan. Sovelluksen asennuksen jälkeen sinua kehotetaan valitsemaan maa ja sitten osavaltio maan sisällä.

Sovellus näyttää listan kaikista osavaltioista ja kartan koon. Voit yksinkertaisesti valita osavaltion ja aloittaa latauksen.

Tarvitset Internet-yhteyden kartan lataamiseen. NaviMaps tarjoaa ilmaiset elinikäiset karttapäivitykset, mutta päivitysten taajuutta ei ole mainittu.

Offline-ominaisuudet

NaviMaps mahdollistaa myös paikkojen ja mielenkiintoisten kohteiden etsimisen offline-tilassa. Offline-kartoissa on mukana mielenkiintoisia kohteita, kuten huoltoasemia ja parkkipaikkoja.

Sovellus tarjoaa myös ääniohjatun navigoinnin englanniksi ja 10 alueellisella kielellä, kun käytät sovellusta offline-tilassa.

Käyttöliittymä ja Saatavuus

Sovellus on yksinkertainen ja helppokäyttöinen. NaviMaps on saatavilla sekä iOS- että Android-alustoille. Voit ladata karttoja offline-käyttöä varten suoraan sovelluksessa. Sovellus on saatavilla ilmaisena versiona ja maksullisena versiona.

Ilmaisversio sovelluksesta sisältää ominaisuuksia kuten offline-kartat, offline-haku, reitin laskeminen, mielenkiintoiset paikat, reaaliaikainen liikennetieto ja muuta.

Päivitä premium-versioon ja saat ääni- ja visuaaliset käännös-askeleen-ohjeet, kaistavinkit, nopeusvaroitukset, POI:t reitin varrella, automaattinen uudelleenreititys, talonumerohaku, 3D-landmarks ja muuta.

Kartat.Me

Kartat.Me on laajalti käytetty karttasovellus, joka on suunniteltu offline-navigointiin. Tämä ilmainen sovellus käyttää OpenStreetMap-tietoja, jotka päivitetään päivittäin maailmanlaajuisen yhteisön toimesta.

Sovellus mahdollistaa käyttäjien hallita suosikkipaikkojaan lisäämällä, tallentamalla, poistamalla, tuomalla ja viemällä niitä.

Maailmanlaajuinen kattavuus ja offline-reitit

Kattavuus 345 maassa ja saaressa mahdollistaa offline-ajamisen, pyöräilyn ja patikoinnin Maps.Me-sovelluksella. Käyttäjät voivat etsiä tiettyjä sijainteja ja ladata karttoja offline-käyttöä varten.

Sovellus tarjoaa runsain määrin kiinnostavia kohteita, mukaan lukien ravintolat, ostoskeskukset, kansallispuistot, rantalomakohteet, huvipuistot ja paljon muuta, kaikki jaoteltu helppoa etsimistä varten.

Yhteistyöominaisuudet ja ilmaiset lataukset

Maps.Me tukee yhteistyötä, mahdollistaen käyttäjien tallentaa ja jakaa suosikkisijaintejaan. Sovellus on täysin ilmainen ja tarjoaa rajoittamattoman määrän karttojen latauksia.

Se havaitsee automaattisesti sijaintisi ja pyytää sinua lataamaan vastaavan offline-kartan. Käyttäjät voivat myös hakea ja ladata karttoja tietyille sijainneille.

Säännölliset päivitykset ja helppo saatavuus

Vaikka karttapäivitysten taajuutta ei ole nimenomaisesti mainittu, sovelluksen tukisivu osoittaa, että OpenStreetMap-datapäivitykset päivitetään lähes joka kuukausi.

Sovellus on käyttäjäystävällinen ja saatavilla sekä iOS- että Android-laitteille.

Lataa Maps.Me-sovellus: Android | iOS

Yleiset vaiheet offline-GPS-sovellusten lataamisessa

Offline-GPS-sovellusten lataaminen Android- ja Apple-laitteille on yksinkertainen prosessi.

Nämä sovellukset ovat olennaisia navigoinnissa alueilla, joissa on rajoitettu tai ei lainkaan internetyhteyttä.

Seuraamalla muutamaa yksinkertaista vaihetta voit varmistaa, että sinulla on pääsy karttoihin ja reitteihin myös offline-tilassa.

Vaiheet Offline-GPS-sovellusten lataamiseen:

 • Avaa sovelluskauppa tai Google Play Kauppa: Apple-laitteellasi avaa App Store. Jos käytät Android-laitetta, avaa Google Play Kauppa.
 • Etsi haluamasi sovellus: Käytä hakupalkkia löytääksesi haluamasi offline-GPS-sovelluksen. Suosittuja vaihtoehtoja ovat Maps.Me, Google Maps ja HERE WeGo.
 • Valitse sovellus: Napauta sovelluksen nimeä nähdäksesi sen tiedot, mukaan lukien käyttäjäarvostelut ja ominaisuudet.
 • Lataa sovellus: Valitse “Lataa” tai “Asenna” -painike aloittaaksesi latausprosessin. Kun lataus on valmis, sovellus asentuu automaattisesti laitteellesi.
 • Avaa sovellus ja lataa kartat: Käynnistä sovellus ja siirry karttojen latausosioon. Valitse tiettyjä karttoja tai alueita, jotka haluat ladata offline-käyttöä varten.
 • Aseta käyttöoikeudet: Salli sovelluksen käyttää laitteesi sijaintipalveluja tarkan GPS-seurannan mahdollistamiseksi.

Latauslinkit

Tässä ovat yllä mainittujen sovellusten linkit:

Lopulliset ajatukset

Offline-kartat ovat elintärkeitä alueilla, joissa internetyhteys on huono. Sovellukset kuten Google Maps ja Apple Maps tarjoavat ladattavia karttoja, kun taas Maps.me, Sygic Maps ja NaviMaps mahdollistavat koko alueen offline-käytön.

Vaikka offline-kartoilla on selkeitä etuja, niillä on myös rajoituksia, kuten puuttuvat reaaliaikaiset päivitykset, merkittävät tallennustilan vaatimukset, harvoin tapahtuvat päivitykset ja rajoitetut navigointiominaisuudet.

Offline-karttojen säännöllinen päivittäminen on ratkaisevan tärkeää tärkeiden muutosten huomioimiseksi.

Lue toisella kielellä