Μάθετε πώς να κατεβάζετε εφαρμογές για χρήση GPS εκτός σύνδεσης

Η τεχνολογία GPS έχει μετασχηματίσει την πλοήγησή μας και την αλληλεπίδρασή μας με το περιβάλλον μας. Εισάγετε μια διεύθυνση, και ο χάρτης παρέχει σαφείς οδηγίες. Οι χάρτες απλοποιούν την εξερεύνηση, παρέχοντας γρήγορη πρόσβαση σε πλούσιες πληροφορίες. 

Ωστόσο, οι online χάρτες είναι λιγότερο αποτελεσματικοί σε περιοχές με ασθενή ή ανύπαρκτο internet. Ευτυχώς, υπάρχουν εφαρμογές για χρήση GPS χωρίς σύνδεση. Αυτό το άρθρο αναδεικνύει τις 5 κορυφαίες εφαρμογές πλοήγησης χωρίς internet. 

ADVERTISEMENT

Προσφέρουν οδηγίες βήμα προς βήμα, σχεδιασμό διαδρομής και πληροφορίες σχετικά με σημεία ενδιαφέροντος, αξιοθέατα και ταβέρνες, όλα χωρίς σύνδεση στο internet.

Οι Ευεργετικές Πλευρές της Χρήσης του Offline GPS

Η χρήση εφαρμογών πλοήγησης εκτός σύνδεσης προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα:

 • Χωρίς Ανάγκη Internet: Το σημαντικότερο πλεονέκτημα των offline χαρτών είναι η ανεξαρτησία τους από τη σύνδεση στο Internet. Μπορείτε να κατεβάσετε τους χάρτες και να πλοηγηθείτε σε διάφορους προορισμούς, να σχεδιάσετε διαδρομές και περισσότερα, όλα χωρίς την ανάγκη για σύνδεση στο Internet.
 • Μείωση Κατανάλωσης Δεδομένων: Οι offline χάρτες αποθηκεύονται τοπικά στη συσκευή σας, εξαλείφοντας την ανάγκη χρήσης του επιτρεπόμενου από τα δεδομένα σας για την πρόσβαση σε συγκεκριμένες τοποθεσίες ή τη σχεδίαση διαδρομών.
 • Γρηγορότερη Φόρτωση: Οι offline χάρτες φορτώνονται πολύ πιο γρήγορα από τους online ανταγωνιστές τους, καθώς δεν εξαρτώνται από λήψεις δεδομένων από το Internet.
 • Διατήρηση Κάτω Χωρητικότητας Μπαταρίας: Οι εφαρμογές πλοήγησης συνήθως οδηγούν σε ταχύτερη εξάντληση της μπαταρίας. Η χρήση των χαρτών offline μπορεί να διατηρήσει μια μικρή διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
 • Βελτιωμένη Ιδιωτικότητα: Κάποιες εφαρμογές, όπως το Google Maps, παρακολουθούν το ιστορικό τοποθεσίας σας. Η χρήση offline χαρτών εμποδίζει τη μετάδοση των δεδομένων της τοποθεσίας σας μέσω του Internet, προσφέροντας ένα βαθμό επιπλέον απορρήτου.

Google Maps

Το Google Maps είναι η κορυφαία εφαρμογή πλοήγησης, αξιόπιστη από δισεκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Έχει γίνει η κύρια επιλογή για την πλοήγηση, ιδιαίτερα για τους χρήστες Android.

ADVERTISEMENT

Από την εκκίνησή του τον Φεβρουάριο του 2005, το Google Maps έχει εξελιχθεί συνεχώς, εισάγοντας την υποστήριξη χάρτη εκτός σύνδεσης το 2015.

Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάσουν συγκεκριμένες περιοχές, όπως πόλεις ή κωμοπόλεις, για χρήση χωρίς σύνδεση. Με κάλυψη σε πάνω από 220 χώρες και εδάφη, το Google Maps σας επιτρέπει να κατεβάσετε οποιαδήποτε περιοχή χάρτη για χρήση εκτός σύνδεσης.

Χάρτες εκτός σύνδεσης στο Google Maps

Η εφαρμογή εξηγεί σαφώς τον απαιτούμενο αποθηκευτικό χώρο και τα δεδομένα για τη λήψη χαρτών για χρήση εκτός σύνδεσης. Αυτοί οι offline χάρτες διαρκούν περίπου 15 ημέρες χωρίς σύνδεση δεδομένων, μετά από την οποία απαιτείται ενημέρωση.

ADVERTISEMENT

Για συσκευές με υποστήριξη κάρτας microSD, μπορείτε να μεταφέρετε δεδομένα στην κάρτα SD μέσω των προτιμήσεων αποθήκευσης της εφαρμογής. Μπορείτε να αναζητήσετε μέρη, να ανακαλύψετε επιχειρήσεις και να λάβετε οδηγίες οδήγησης εκτός σύνδεσης χωρίς σύνδεση στο internet.

Ενώ ορισμένα χαρακτηριστικά όπως διαδρομές ποδηλάτου και πληροφορίες κίνησης δεν είναι διαθέσιμα εκτός σύνδεσης, η πλοήγηση βήμα προς βήμα παραμένει λειτουργική.

Χαρακτηριστικά και Προτάσεις

Το Google Maps σας καθοδηγεί στον προορισμό σας και σας προτείνει μέρη από τοπικούς ειδικούς και εκδότες. Περιλαμβάνει επίσης χάρτες εσωτερικών χώρων για την πλοήγηση σε πολύπλοκες δομές όπως αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα.

Η εφαρμογή παρέχει βασικές πληροφορίες όπως χρόνοι άφιξης όταν χρησιμοποιείτε τους χάρτες εκτός σύνδεσης. Πρόσθετα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν εισαγωγές σε δημοφιλή μέρη, τη δυνατότητα αξιολόγησης των μερών που έχετε επισκεφθεί και την επιλογή να συμβάλλετε με φωτογραφίες για πιο ακριβείς χαρτογραφήσεις.

Μόλις συνδεθείτε ξανά στο διαδίκτυο, οι χάρτες εκτός σύνδεσης ανανεώνονται αυτόματα με νέες πληροφορίες, εξασφαλίζοντας ότι θα έχετε τα πιο πρόσφατα δεδομένα.

Συνεργασία και Χρήση Διεπαφής Χρήστη

Οι συνεργατικές λειτουργίες της εφαρμογής σάς επιτρέπουν να μοιραστείτε λίστες επιλογών και να ψηφίσετε σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε λίστες των αγαπημένων σας μερών και να τις μοιραστείτε με φίλους.

Ένα άλλο σημείο που ξεχωρίζει είναι η διεπαφή χρήστη του Google Maps, η οποία προσφέρει έναν καθαρό και εύχρηστο σχεδιασμό που απλοποιεί την πλοήγηση και την αναζήτηση.

Χρήση του Google Maps Εκτός Σύνδεσης: Οδηγός Βήμα προς Βήμα

 1. Ανοίγμα της Εφαρμογής: Εκκινήστε την εφαρμογή Google Maps στο smartphone σας.
 2. Πρόσβαση στο Προφίλ: Πατήστε στη φωτογραφία προφίλ στην πάνω δεξιά γωνία.
 3. Επιλογή Χάρτες Εκτός Σύνδεσης: Επιλέξτε “Χάρτες Εκτός Σύνδεσης” από το μενού.
 4. Λήψη Περιοχής: Πατήστε στην επιλογή “Επιλέξτε τον Δικό σας Χάρτη” και προσαρμόστε το ορθογώνιο πάνω από την περιοχή που θέλετε να κατεβάσετε. Μπορείτε να μετακινήσετε και να μεγεθύνετε για να ορίσετε την περιοχή του χάρτη.
 5. Λήψη: Κάντε κλικ στο κουμπί “Λήψη”. Η επιλεγμένη περιοχή θα κατέβει και θα προστεθεί στην ενότητα των χαρτών σας εκτός σύνδεσης. Από προεπιλογή, οι λήψεις γίνονται μέσω Wi-Fi. Για να κατεβάσετε μέσω κυψελικών δικτύων, προσαρμόστε τις ρυθμίσεις σας ανάλογα.

Apple Maps

Το Apple Maps υποστηρίζει τώρα την πλοήγηση offline, μια λειτουργία που προηγουμένως ήταν αποκλειστική για το Google Maps.

Με το iOS 17, οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν συγκεκριμένα τμήματα χάρτη για πλοήγηση βήμα προς βήμα, εντοπισμό τοποθεσιών κοντά τους και οδηγίες διαδρομής χωρίς σύνδεση στο internet.

Λήψη χαρτών για χρήση χωρίς σύνδεση

Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα, αναζητήστε μια συγκεκριμένη περιοχή ή τοποθεσία μέσα στην εφαρμογή και κατεβάστε τη για χρήση χωρίς σύνδεση.

Προς το παρόν, η διαθεσιμότητα χαρτών εκτός σύνδεσης της Apple περιορίζεται σε επιλεγμένες τοποθεσίες.

Αν η περιοχή σας υποστηρίζεται, απλώς πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας, επιλέξτε την επιθυμητή περιοχή ή τοποθεσία και πατήστε το κουμπί λήψης για να αποθηκεύσετε τον χάρτη για πρόσβαση χωρίς σύνδεση. Οι όλοι οι κατεβασμένοι χάρτες μπορούν να προβληθούν στη σελίδα Λήψεων χαρτών.

Λεπτομερής οδηγός και Γρήγορα Βήματα

Για έναν πλήρη οδηγό σχετικά με τη χρήση του Apple Maps εκτός σύνδεσης, ανατρέξτε στις λεπτομερείς οδηγίες μας. 

Εδώ υπάρχει ένα σύντομο συνοπτικό για να ξεκινήσετε τη λήψη των Apple Maps στο iPhone:

Σημείωση: Η υποστήριξη εκτός σύνδεσης για τα Apple Maps είναι προσβάσιμη μόνο σε συσκευές με iOS 17 ή μεταγενέστερη έκδοση. Αν η συσκευή σας δεν πληροί αυτό το κριτήριο, σκεφτείτε εναλλακτικές λύσεις όπως τα Google Maps ή το Maps.Me για χρήση χαρτών εκτός σύνδεσης. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να λάβετε και να χρησιμοποιήσετε τα Apple Maps εκτός σύνδεσης χωρίς το iOS 17.

Βήματα για την Λήψη και Χρήση του Apple Maps Χωρίς Internet:

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Apple Maps στο iPhone σας.
 2. Πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας στη μπάρα και επιλέξτε την επιλογή “Χάρτες Εκτός Δικτύου”.
 3. Επιλέξτε “Λήψη Νέου Χάρτη”.
 4. Αναζητήστε την περιοχή που θέλετε να λάβετε. Η εφαρμογή συνήθως προτείνει την περιοχή σας.
 5. Η εφαρμογή θα εμφανίσει τον απαιτούμενο χώρο αποθήκευσης για την αποθήκευση του χάρτη. Επιβεβαιώστε πατώντας το κουμπί “Λήψη”, και ο χάρτης θα προστεθεί στη λίστα “Λήφθηκαν”.

Πλοήγηση και Χάρτες GPS της Sygic

Η εφαρμογή Sygic είναι ιδανική για εργαζόμενους και επαγγελματίες οδηγούς. 

Διαθέτει ενημερώσεις κίνησης σε πραγματικό χρόνο, ταχύτερες διορθώσεις διαδρομής και επιπλέον λειτουργίες, όπως προειδοποιήσεις για όριο ταχύτητας, dashcam, head-up display, φωνητική πλοήγηση, ειδοποιήσεις κινητών ραντάρ ταχύτητας και άλλα.

Δυνατότητα Χρήσης Χωρίς Σύνδεση

Το χάρτης λειτουργεί χωρίς σύνδεση στο internet. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν από χάρτες καλύπτοντες πάνω από 200 χώρες και να αποθηκεύσουν τους απαραίτητους χάρτες στα κινητά τους.

Όλα τα χαρακτηριστικά του χάρτη, συμπεριλαμβανομένων υψηλής ποιότητας χαρτών χωρίς σύνδεση, εκατομμυρίων σημείων ενδιαφέροντος και λογισμικού υπολογισμού διαδρομών, αποθηκεύονται στο τηλέφωνο, επιτρέποντας την πλοήγηση χωρίς σύνδεση σε διάφορους προορισμούς.

Χάρτες Εκτός Σύνδεσης και Χαρακτηριστικά

Οι offline χάρτες της Sygic περιλαμβάνουν δημοφιλείς αξιοθέατα, εστιατόρια και πολλά άλλα. Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να αναζητήσουν μέρη και αξιοθέατα σε offline λειτουργία χρησιμοποιώντας τη γραμμή αναζήτησης. 

Επιπλέον, προσφέρει offline φωνητικές οδηγίες στροφής-προς-στροφή, επιτρέποντας στους χρήστες να λαμβάνουν προφορικές οδηγίες κατά την πλοήγηση προς συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Διαθεσιμότητα και Εκδόσεις

O Sygic είναι διαθέσιμο τόσο για τις πλατφόρμες iOS όσο και Android και υποστηρίζει πολλές γλώσσες για την πλοήγηση. 

Η εφαρμογή διαθέτει δωρεάν και premium εκδόσεις. Η δωρεάν έκδοση περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως offline χάρτες, αναζήτηση, υπολογισμό διαδρομής, μέρη ενδιαφέροντος, και ειδοποιήσεις στατικών καμερών ταχύτητας.

Οι offline χάρτες ανανεώνονται τρεις φορές τον χρόνο χωρίς κόστος. Η αναβάθμιση στη premium έκδοση επιτρέπει πιο συχνές ενημερώσεις χαρτών και επιπλέον χαρακτηριστικά όπως πλοήγηση με φωνή, πλοήγηση στροφή προς στροφή, προβολή διασταυρώσεων, smart cam και άλλα.

NaviMaps

NaviMaps από τη MapmyIndia είναι μια εφαρμογή σχεδιασμένη ειδικά για χρήση χωρίς σύνδεση. Η εφαρμογή σας επιτρέπει να κατεβάσετε χάρτες και να τους χρησιμοποιήσετε χωρίς σύνδεση.

Προς το παρόν, το NaviMaps υποστηρίζει μόνο χάρτες χωρίς σύνδεση της Ινδίας, του Μπανγκλαντές, του Μπουτάν, του Νεπάλ και της Σρι Λάνκα, συμπεριλαμβανομένων 3D σημείων αναφοράς, μοντέλων εδάφους, μοντέλων πόλεων και άλλων.

Διαδικασία Συλλογής Δεδομένων

Σε αντίθεση με το Google Maps ή άλλες δημοφιλείς εφαρμογές που βασίζονται σε δεδομένα που ανεβάζονται από τους χρήστες, το NaviMaps διαθέτει μια ομάδα πάνω από 400 ερευνητές που επισκέπτονται τις τοποθεσίες και συλλέγουν δεδομένα για κάθε μέρος.

Λήψη Χαρτών

Μπορείτε απλώς να επιλέξετε τη χώρα και την πολιτεία και να κατεβάσετε το χάρτη. Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε τη χώρα και στη συνέχεια την πολιτεία εντός της χώρας.

Η εφαρμογή θα εμφανίσει μια λίστα με όλες τις πολιτείες και το μέγεθος του χάρτη. Μπορείτε απλώς να επιλέξετε την πολιτεία και να ξεκινήσετε τη λήψη.

Θα χρειαστείτε σύνδεση στο internet για να κατεβάσετε το χάρτη. Τα NaviMaps προσφέρουν δωρεάν ενημερώσεις χαρτών για ολόκληρη τη ζωή, αλλά η συχνότητα αυτών των ενημερώσεων δεν αναφέρεται.

Χαρακτηριστικά Εκτός Σύνδεσης

Το NaviMaps σας επιτρέπει επίσης να αναζητήσετε τοποθεσίες και σημεία ενδιαφέροντος σε λειτουργία εκτός σύνδεσης. Οι χάρτες εκτός σύνδεσης περιλαμβάνουν σημεία ενδιαφέροντος, όπως βενζινάδικα και πάρκινγκ.

Η εφαρμογή προσφέρει επίσηςφωνητική καθοδήγηση στα Αγγλικά και σε 10 περιφερειακές γλώσσες όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή εκτός σύνδεσης.

Χρήστης Περιβάλλον και Διαθεσιμότητα

Η εφαρμογή είναι απλή και εύκολη στη χρήση. Το NaviMaps είναι διαθέσιμο για τις πλατφόρμες iOS και Android. Μπορείτε να κατεβάσετε χάρτες για χρήση χωρίς σύνδεση απευθείας μέσα από την εφαρμογή. Η εφαρμογή παρέχεται σε μια δωρεάν έκδοση και σε μια επί πληρωμή έκδοση.

Η δωρεάν έκδοση της εφαρμογής περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως χάρτες χωρίς σύνδεση, αναζήτηση χωρίς σύνδεση, υπολογισμός διαδρομής, τοποθεσίες ενδιαφέροντος, δεδομένα κίνησης σε πραγματικό χρόνο και άλλα.

Αναβαθμιστείτε στην πρεμιέρα έκδοση και λάβετε φωνητικές και οπτικές οδηγίες στροφής προς στροφή, βοήθεια λωρίδας, ειδοποιήσεις ταχύτητας, σημεία ενδιαφέροντος κατά μήκος της διαδρομής, αυτόματη ανακατεύθυνση, αναζήτηση αριθμών σπιτιών, τοποθεσίες με 3D σημεία αναφοράς και άλλα.

Maps.Me

Το Maps.Me είναι μια δημοφιλής εφαρμογή χαρτογράφησης σχεδιασμένη για offline πλοήγηση. Αυτή η δωρεάν εφαρμογή χρησιμοποιεί δεδομένα OpenStreetMap, τα οποία ενημερώνονται καθημερινά από μια παγκόσμια κοινότητα εθελοντών. 

Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται τα αγαπημένα τους μέρη προσθέτοντάς τα, αποθηκεύοντάς τα, διαγράφοντάς τα, εισάγοντας τα και εξάγοντας τα.

Παγκόσμια Κάλυψη και Διαδρομές Offline

Με κάλυψη σε 345 χώρες και νησιά, το Maps.Me προσφέρει offline διαδρομές οδήγησης, ποδηλασίας και πεζοπορίας. Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν συγκεκριμένες τοποθεσίες και να κατεβάσουν χάρτες για offline πρόσβαση. 

Η εφαρμογή προσφέρει πληθώρα σημείων ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων εστιατορίων, εμπορικών κέντρων, εθνικών πάρκων, θερέτρων στην παραλία, θεματικών πάρκων και πολλά άλλα, όλα ταξινομημένα για εύκολη αναζήτηση.

Χαρακτηριστικά Συνεργασίας και Δωρεάν Λήψεις

Το Maps.Me υποστηρίζει τη συνεργασία, επιτρέποντας στους χρήστες να αποθηκεύουν και να μοιραστούν τις αγαπημένες τους τοποθεσίες. Η εφαρμογή είναι εντελώς δωρεάν, προσφέροντας απεριόριστες λήψεις χαρτών. 

Ανιχνεύει αυτόματα την τοποθεσία σας και σας ζητά να κατεβάσετε τον αντίστοιχο χάρτη εκτός σύνδεσης. Οι χρήστες μπορούν επίσης να αναζητήσουν και να κατεβάσουν χάρτες για συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Τακτικές Ενημερώσεις και Εύκολη Προσβασιμότητα

Αν και δεν αναφέρεται ρητά η συχνότητα των ενημερώσεων του χάρτη, η σελίδα υποστήριξης της εφαρμογής υποδηλώνει ότι τα δεδομένα του OpenStreetMap ανανεώνονται με μια νέα έκδοση σχεδόν κάθε μήνα. 

Η εφαρμογή είναι εύχρηστη και διατίθεται για συσκευές iOS και Android.

Κατεβάστε την εφαρμογή Maps.Me: Android | iOS

Γενικά Βήματα για τον Λήψη Εφαρμογών GPS εκτός σύνδεσης

Η λήψη εφαρμογών GPS εκτός σύνδεσης για συσκευές Android και Apple είναι ένα εύκολο διαδικασία.

Αυτές οι εφαρμογές είναι απαραίτητες για την πλοήγηση σε περιοχές με περιορισμένη ή καθόλου σύνδεση στο internet.

Ακολουθώντας μερικά απλά βήματα, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι θα έχετε πρόσβαση σε χάρτες και οδηγίες ακόμα και όταν είστε εκτός σύνδεσης.

Βήματα για τη Λήψη Εφαρμογών GPS εκτός σύνδεσης:

 • Άνοιγμα του App Store ή του Google Play Store: Στη συσκευή σας Apple, εκκινήστε το App Store. Αν χρησιμοποιείτε μια συσκευή Android, ανοίξτε το Google Play Store.
 • Αναζήτηση της Εφαρμογής: Χρησιμοποιήστε τη γραμμή αναζήτησης για να βρείτε την εφαρμογή GPS εκτός σύνδεσης που θέλετε να λάβετε. Δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν το Maps.Me, το Google Maps και το HERE WeGo.
 • Επιλογή της Εφαρμογής: Πατήστε πάνω στο όνομα της εφαρμογής για να δείτε τις λεπτομέρειές της, συμπεριλαμβανομένων των αξιολογήσεων των χρηστών και των χαρακτηριστικών.
 • Λήψη της Εφαρμογής: Κάντε κλικ στο κουμπί “Λήψη” ή “Εγκατάσταση” για να ξεκινήσει η διαδικασία λήψης. Αφού η λήψη ολοκληρωθεί, η εφαρμογή θα εγκατασταθεί αυτόματα στη συσκευή σας.
 • Άνοιγμα της Εφαρμογής και Λήψη Χαρτών: Εκκινήστε την εφαρμογή και πλοηγηθείτε στην ενότητα λήψης χαρτών. Επιλέξτε τους συγκεκριμένους χάρτες ή περιοχές που επιθυμείτε να λάβετε για χρήση εκτός σύνδεσης.
 • Ορισμός Αδειών: Να επιτρέψετε στην εφαρμογή να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες τοποθεσίας της συσκευής σας για να ενεργοποιηθεί η ακριβής παρακολούθηση με GPS.

Σύνδεσμοι Λήψης 

Παρακάτω βρίσκονται οι σύνδεσμοι για τις αναφερόμενες εφαρμογές παραπάνω:

 • Google Maps: Διαθέσιμο για συσκευές Android και iOS.
 • Apple Maps: iOS
 • Sygic GPS Navigation & Maps: Android και iOS
 • Εφαρμογή NaviMaps: Android
 • Εφαρμογή Maps.Me: Android | iOS

Τελικές Σκέψεις

Τα offline χάρτες είναι ζωτικής σημασίας σε περιοχές με ανεπαρκές internet. Εφαρμογές όπως το Google Maps και το Apple Maps προσφέρουν λήψη χαρτών, ενώ τα Maps.me, Sygic Maps και NaviMaps επιτρέπουν τη χρήση offline ολόκληρων περιοχών.

Παρόλο που οι offline χάρτες έχουν σαφείς προτεραιότητες, έχουν επίσης περιορισμούς, όπως έλλειψη ενημερώσεων σε πραγματικό χρόνο, σημαντικές απαιτήσεις χώρου αποθήκευσης, σπάνιες ενημερώσεις και περιορισμένα χαρακτηριστικά πλοήγησης.

Η τακτική ενημέρωση των offline χαρτών είναι κρίσιμη για να αποφευχθεί η αμέλεια σημαντικών αλλαγών.

Διαβάστε σε άλλη γλώσσα