Открийте как да откриете безплатен WiFi онлайн

Понякога може да се озовете в ситуация, в която се нуждаете от интернет достъп, особено когато пътувате. Използването на мобилни данни или роуминг може да бъде скъпо и да повлияе на бюджета ви.

Вие може да се чудите как да намерите безплатни Wi-Fi връзки навсякъде, където отидете. На щастие, има решение. Приложението WiFi Map е фантастичен инструмент за намиране на Wi-Fi точки по целия свят и е напълно безплатно.

ADVERTISEMENT

Това приложение ви осигурява да останете свързани навсякъде. Продължете да четете, за да разберете повече за това невероятно приложение и как да го инсталирате на вашия мобилен устройство.

Преглед на WiFi Map App

WiFi Map е популярно мобилно приложение, което осигурява достъп до над 150 милиона WiFi точки за достъп по целия свят.

С помощта на това приложение потребителите могат свободно да се свързват с тези точки за достъп и да получат достъп до реални пароли, споделени от собствениците на мрежата, които са част от общността на WiFi Map.

ADVERTISEMENT

Тази обширна база данни беше разработена чрез приносите на потребителите по целия свят и различни търговски обекти. Приложението е съвместимо както с Android, така и с iOS устройства.

За тези, които използват публични WiFi мрежи, приложението предлага бърза и сигурна виртуална частна мрежа (VPN). Тази VPN осигурява безопасността на вашето устройство чрез шифриране на интернет трафика ви и маскиране на вашата онлайн идентичност. В резултат на това, то ви предпазва от потенциални хакери, които биха могли да се опитат да наблюдават вашите онлайн дейности и да крадат вашите лични данни.

Един от най-хвалебните аспекти на WiFi Map е начинът, по който той създава усещане за общност. Потребителите на приложението са готови да споделят своите WiFi връзки с други, които се нуждаят от интернет достъп в техните близости.

ADVERTISEMENT

История на WiFi Map

Пътешествието на WiFi Map започва през 2012 г., когато компанията Kenlo Group LTD, израелска компания, представи идея за приложение, което да осигурява безплатен достъп до интернет навсякъде по света.

Тази визия доведе до сътрудничество с беларуски екип, което доведе до създаването на WiFi Map LLC от Денис Скляров, Игор Голденберг, Дзмитрий Плащински и Кирил Кудин.

Приложението се радва на отличия като най-добро пътешествие от различни медийни източници, като CNN, Business Insider, Esquire и Travel Weekly.

Ключови функции и функционалности на WiFi Мап

WiFi Мап работи, като сканира околната среда за налични WiFi мрежи и указва местонахождението на тези точки на приложението си. Използвайте функцията на картата на приложението, за да навигирате към тези точки, използвайки вградения GPS на устройството си.

Като приложение, управлявано от обществото, потребителите имат възможността да споделят определени връзки, на които други да се свържат. Обикновено, публични WiFi точки в места като ресторанти, кафенета и други търговски обекти също са каталозирани.

Освен това, потребителите на приложението могат да споделят своите лични връзки, за да помогнат на други в близост да се свържат с интернет.

Освен това имате възможността да разпространите информация за тези WiFi точки на вашите приятели в социални мрежи като Facebook, Instagram и Twitter. Това им позволява да се свържат бързо към тези мрежи, без да е необходимо да провеждат свои собствени търсения.

Бонусни функции

Запазването на карти за офлайн използване е удобна функция, особено за често пътуващите, които искат да пестят данни.

С офлайн достъп винаги ще имате на разположение картата, дори без интернет връзка. Освен това, приложението предлага функция за тест на скоростта. Това ви позволява да оцените силата на Wi-Fi връзката, като се уверите, че не губите време на бавни мрежи.

Тестът на скоростта е особено полезен за дейности, които изискват стабилна връзка, като сваляне на файлове или стриймване на медийни съдържания.

Защо да преминете към WiFi Map Pro

За тези, които търсят подобрено преживяване, про версията на WiFi Map предлага решение. С ъпгрейда, не само можете да изключите натрапчивите реклами, но и ще отключите изключителни функции, които не се срещат в основната версия.

Тази премиум версия осигурява достъп до офлайн карти и VPN сървъри на различни места.

Освен това, тя позволява до пет едновременни VPN връзки под един акаунт, което ви позволява да свързвате множество устройства към интернет чрез приложението, предоставено че са влезли в профила ви на Pro версията.

Годишната такса за абонамент за WiFi Map Pro е $29.99, но в момента има ограничено предложение, което дава 20% отстъпка, намалявайки цената само на $23.99 на година.

Политика за поверителност

При инсталиране на всяка приложение е важно да се разбере какви данни събира разработчикът. Политиката за поверителност на WiFi Map LLC определя видовете информация, събирани от потребителите, включително подробности като имейл адреси, профили в социални мрежи (Google, Facebook и други), възрастови групи, държава, език, часова зона, марка и модел на устройството, операционна система, мобилен оператор и данни за производителност на мобилната мрежа. Тази политика включва също и другите приложения, инсталирани на вашето устройство.

Вземете eSIM от WiFi Map

WiFi Map представя революционна опция eSIM, която отстранява нуждата от традиционни Wi-Fi или роуминг услуги.

Този решение само за данни не изисква телефонен номер, което го прави идеално за световни пътешественици, които отиват в райони с ограничен Wi-Fi.

За активиране просто изберете план за данни, сканирайте предоставения QR код и се насладете на моментен достъп до интернет.

Гъвкави планове за данни за всяка пътуваща личност

Изберете от различни 30-дневни планове, всеки с предлагане на 1 GB данни.

Този обем е достатъчен за разнообразие от дейности, от изпращане на половин милион незабавни съобщения до наслаждаване на 10 часа на изследване на уеб или 50 часа на навигация по карти.

Приемливи тарифи за глобални дестинации

Цената на данните за плана варира в зависимост от дестинацията ви. Европейските планове се ценят на €4.99 всеки, докато тези за Австралия и Нова Зеландия са на цена от €9.99.

За пътешествениците, които се отправят към Африка или Латинска Америка, плановете са налични на цена от €32.99 всеки.

Съвместимост на устройството за eSIM на WiFi Map

eSIM от WiFi Map е съвместим с избрани смартфони, оборудвани с технология eSIM, включително сериите Samsung Galaxy S20, Google Pixel и моделите iPhone 11 и 12.

Уверете се, че вашият смартфон е отключен, тъй като заключените към мрежата устройства са ограничени към конкретните им безжични доставчици.

Бъдете внимателни относно географските ограничения в някои страни. Например, iPhone в Китай не могат да използват eSIM и в Хонконг и Макао само определени модели iPhone са съвместими с eSIM.

Изтегляне на приложението WiFi Map Pro

За потребителите на Android, приложението WiFi Map е налично в Google Play Store. Търсете “Free WiFi Passwords, Offline maps & VPN. WiFi Map.”

Щракнете върху бутона Инсталиране, за да започнете изтеглянето. Следвайте инструкциите за настройка на своя акаунт.

Потребителите на iOS могат да намерят приложението в Apple App Store като “WiFi Map TripBox: Find Hotspot.” Чукнете ‘Получи’, за да го изтеглите. По време на инсталацията, разрешете всички необходими разрешения. След като изтеглите приложението, го отворете.

Свързване с приложението WiFi Map

За да се свържете към Wi-Fi мрежа, първо отворете приложението WiFi Map на вашето устройство. Търсете близък WiFi хотспот и го изберете.

Използвайте детайлите от приложението, за да се свържете към хотспота и се насладете на безплатен достъп до Wi-Fi мрежата!

Заключение

Ако сте често пътуващ, тази програма може да бъде изключително ценна. Не всеки може да си позволи да използва мобилния си интернет зад граница, където таксите за роуминг могат да бъдат прекомерни.

Достъпът до интернет или офлайн карти, особено в отдалечени места, понякога може да бъде от съществено значение в спешни ситуации.

Затова, ако планирате пътуване или просто искате да намалите използването на мобилния си интернет, разгледайте свалянето и инсталирането на тази програма веднага!

Четете на друг език