Научете как да изтеглите приложения за използване на GPS офлайн

Технологията на GPS преобрази навигацията ни и взаимодействието ни с околната среда. Въведете адрес, а картата предоставя ясни инструкции. Картите опростяват изследването, давайки бърз достъп до обширна информация.

Въпреки това онлайн картите са по-малко ефективни в райони със слаб или без интернет. Щастливо, съществуват приложения за използване на GPS без интернет. Този материал подчертава топ 5 приложения за офлайн навигация.

ADVERTISEMENT

Те предлагат подробни инструкции за завивания, планиране на маршрут и информация за забележителности, паметници и ресторанти, всичко това без интернет връзка.

Предимства на Използването на Офлайн GPS

Използването на офлайн навигационни приложения предлага няколко предимства:

 • Не се изисква интернет: Най-същественото предимство на офлайн картите е тяхната независимост от интернет връзка. Можете да изтеглите картите и да навигирате до различни дестинации, да планирате маршрути и други, всичко това без да изисква интернет връзка.
 • Намаляване на използваните данни: Офлайн картите се съхраняват локално на вашето устройство, което премахва нуждата от използване на вашата данна за достъп до конкретни местоположения или за планиране на маршрути.
 • По-бързо зареждане: Офлайн картите се зареждат много по-бързо от техните онлайн аналози, защото не се основават на изтегляния от интернет.
 • Пестене на батерия: Навигационните приложения обикновено предизвикват по-бързо изтощаване на батерията. Използването на картите офлайн може да запази част от живота на батерията.
 • Подобрена поверителност: Някои приложения, като Google Maps, проследяват историята на вашето местоположение. Използването на офлайн карти предотвратява предаването на данните за вашето местоположение през интернет, като предлага допълнително ниво на поверителност.

Google Maps

Google Maps е водещото приложение за навигация, което е доверено от милиарди хора по целия свят. То стана основният избор за навигация, особено за потребителите на Android. 

ADVERTISEMENT

От своето стартиране през февруари 2005 година, Google Maps продължава да се развива, включвайки поддръжка за офлайн картография през 2015 година. 

Тази функция позволява на потребителите да изтеглят конкретни области, като градове или градчета, за офлайн използване. С покритие в над 220 страни и територии, Google Maps Ви позволява да изтеглите всяка карта за офлайн навигация.

Карти в офлайн режим в Google Maps

Приложението ясно обяснява съхранението и данните, необходими за изтегляне на карти за офлайн използване. Тези офлайн карти могат да се използват около 15 дни без връзка с данни, след което се изисква актуализация. 

ADVERTISEMENT

За устройства с поддръжка на microSD карта, можете да прехвърлите данните на SD картата чрез настройките за съхранение на приложението. Можете да търсите места, намирате бизнеси и получавате насоки за шофиране на офлайн без интернет връзка. 

Въпреки че някои функции като маршрути за колоездене и информация за трафика не са достъпни в офлайн режим, навигацията е поетапна и функционална.

Функционалности и Препоръки

Google Maps ви насочва към вашето местоназначение и предлага препоръки от местни експерти и издатели. Той включва също вътрешни карти за навигация в сложни структури като летища и молове.

Приложението предоставя основна информация като времена на пристигане, когато използвате картите офлайн. Допълнителните функции включват информация за популярните места, възможността за преглед на посетените места и опцията за добавяне на снимки за по-точно картиране.

След като се прекъсне връзката с интернет, офлайн картите се актуализират автоматично с нова информация, гарантирайки, че разполагате с най-новите данни.

Сътрудничество и потребителски интерфейс

Колаборативните функции на приложението ви позволяват да споделяте списъци с опции и да гласувате в реално време. Също така можете да създавате списъци с вашите любими места и да ги споделяте с приятели.

Друга важна част е потребителският интерфейс на Google Maps, който предлага чист и интуитивен дизайн, който опростява навигацията и търсенето.

Използване на Google Maps офлайн: Подробно ръководство

 1. Отваряне на приложението: Стартирайте приложението Google Maps на вашия смартфон.
 2. Достъп до профила: Докоснете профилната си снимка в горния десен ъгъл.
 3. Избор на офлайн карти: Изберете “Офлайн карти” от менюто.
 4. Изтегляне на област: Докоснете “Изберете Собствена Карта” и настройте правоъгълника върху областта, която искате да изтеглите. Можете да влачите и увеличавате, за да дефинирате областта на картата.
 5. Изтегляне: Докоснете “Изтегли”. Избраната област ще бъде изтеглена и добавена към раздела ви с офлайн карти. По подразбиране, изтеглянията се извършват през Wi-Fi. За да изтеглите чрез мобилни мрежи, настройте си настройките съответно.

Apple Maps

Apple Maps вече поддържа офлайн навигация, функционалност, която преди това беше ексклузивна за Google Maps. С iOS 17 потребителите могат да изтеглят конкретни секции от картата за навигация със завивания, откриване на близки места и насоки за маршрута без интернет връзка.

Изтегляне на карти за използване без интернет

За да използвате тази функция, търсете определена област или местоположение в приложението и я изтеглете за използване без интернет.

В момента възможностите за използване на карти на Apple без интернет са ограничени до избрани места.

Ако вашата област е поддържана, просто докоснете икона на вашия профил, изберете желаната област или местоположение и натиснете бутона за изтегляне, за да запазите картата за достъп без интернет. Всички изтеглени карти могат да бъдат прегледани в Раздела за изтегляния на карти.

Подробно ръководство и бързи стъпки

За изчерпателно ръководство за използване на Apple Maps офлайн, обърнете се към нашите подробни инструкции.

Ето едно бързо резюме, което да ви помогне да започнете с изтеглянето на Apple Maps на вашия iPhone:

Забележка: Поддръжката на офлайн за Apple Maps е достъпна само на устройства с iOS 17 или по-нови версии. Ако вашето устройство не отговаря на този критерий, разгледайте алтернативи като Google Maps или Maps.Me за използване на карти офлайн. За съжаление, няма начин да изтеглите и използвате Apple Maps офлайн без iOS 17.

Стъпки за изтегляне и използване на Apple Maps офлайн:

 1. Стартирайте приложението Apple Maps на вашия iPhone.
 2. Докоснете иконата на вашия профил в лентата, след което изберете опцията “Офлайн карти”.
 3. Изберете “Изтегляне на нова карта.”
 4. Търсете областта, която искате да изтеглите. Приложението обикновено ще предложи вашата домашна област.
 5. Приложението ще покаже нужното пространство за съхранение, за да запази картата. Потвърдете, като щракнете върху бутона “Изтегляне”, и картата ще бъде добавена към списъка “Изтеглено”.

Сигик GPS Навигация и Карти

Приложението Sygic е идеално за пътници и професионални шофьори. 

То предлага актуализации в реално време за движението, най-бързи корекции на маршрута и допълнителни функционалности като предупреждения за ограничението на скоростта, камера за ускорение, показване на скоростта на предното стъкло, гласово навигиране, аларми за мобилни камери за скорост и други.

Възможност за използване на офлайн режим

Картата функционира без интернет връзка. Потребителите могат да избират от карти, покриващи над 200 държави и да запазват необходимите карти в техните телефони.

Всички функции на картата, включително висококачествените офлайн карти, милиони точки от интерес и софтуер за изчисляване на маршрут, се съхраняват в телефона, което дава възможност за офлайн навигация към различни дестинации.

Карти без интернет и функции

Офлайн картите на Sygic включват популярни паметници, ресторанти и още. Приложението позволява на потребителите да търсят места и забележителности в офлайн режим, използвайки търсачката.

Освен това предлага офлайн влакнени системи за завиване с водещи инструкции, което позволява на потребителите да получават вокални инструкции при навигиране към конкретни места.

Наличност и Версии

Sygic е наличен за iOS и Android и поддържа множество езици за навигация. 

Приложението има безплатни и платени версии. Безплатната версия включва функции като офлайн карти, търсене, пресмятане на маршрут, места от интерес и предупреждения за стационарни камери за скорост. 

Офлайн картите се актуализират три пъти годишно на безплатна основа. Преходът към платената версия позволява по-често актуализации на картите и допълнителни функции като водени от глас навигация, навигация по шагове, изглед на кръстовище, интелигентна камера и други.

NaviMaps

NaviMaps by MapmyIndia is an app designed specifically for offline use. The app allows you to download maps and use them offline. 

В момента NaviMaps поддържа само офлайн карти на Индия, Бангладеш, Бутан, Непал и Шри Ланка, включително 3D забележителности, модели на терена, градски модели и други.

Процесът на събиране на данни 

За разлика от Google Maps или други популярни приложения, които разчитат на данни, качени от потребителите, NaviMaps разполага с екип от над 400 обследователи, които посещават места и събират данни за всяко място.

Изтегляне на карти

Просто можете да изберете държава и област и да изтеглите картата. След като инсталирате приложението, ще ви бъде поискано да изберете държава, след което област в рамките на държавата.

Приложението ще покаже списък с всички области и размера на картата. Просто можете да изберете областта и да започнете изтеглянето.

Ще се нуждаете от интернет връзка, за да изтеглите картата. NaviMaps предлага безплатни актуализации на картата през пълния живот, но честотата на тези актуализации не е посочена.

Офлайн функционалности

NaviMaps ви позволява да търсите местоположения и забележителности в режим офлайн. Офлайн картите включват забележителности като бензиностанции и паркинги.

При използване на приложението офлайн, също така получавате гласово навигиране на английски и на 10 регионални езика.

Потребителски интерфейс и наличност

Приложението е прости и лесно за използване. NaviMaps е наличен за iOS и Android платформи. Можете да изтеглите карти за offline използване директно в приложението. Приложението се предлага в безплатна и платена версия.

Безплатната версия на приложението включва функции като offline карти, offline търсене, изчисляване на маршрути, места от интерес, данни за живот на пътя и други.

Надстройте се на премиум версията и получете гласови и визуални указания за завиване, помощ за крайбрежното движение, предупреждения за скорост, МИП-ове по маршрута, автоматично пренасочване, търсене по номер на къща, 3D забележителности и още много други.

Maps.Me

Maps.Me е широко използвано приложение за картографиране, създадено за офлайн навигация. Това безплатно приложение използва OpenStreetMap данни, които се актуализират ежедневно от глобалната общност на приносителите. 

Приложението позволява на потребителите да управляват своите любими места, като ги добавят, запазват, изтриват, внасят и изнасят.

Глобално покритие и офлайн маршрути

С покритие в 345 държави и острови, Maps.Me предлага офлайн маршрути за пътуване с автомобил, колоездене и хайкинг. Потребителите могат да търсят конкретни местоположения и да изтеглят карти за офлайн достъп.

Приложението предлага богатство от забележителности, включително ресторанти, търговски центрове, национални паркове, курорти на плажовете, паркове за забавления и други, всички категоризирани за лесно търсене.

Функции за сътрудничество и безплатни изтегляния

Maps.Me поддържа сътрудничество, което позволява на потребителите да запазват и споделят своите любими местоположения. Приложението е напълно безплатно и предлага неограничени изтегляния на карти.

То автоматично открива вашето местоположение и ви подканва да изтеглите съответната офлайн карта. Потребителите могат също така да търсят и изтеглят карти за конкретни местоположения.

Редовни актуализации и лесен достъп

Въпреки че не е изрично посочена честотата на актуализиране на картите, страницата за поддръжка на приложението указва, че данните на OpenStreetMap се обновяват с нова версия почти всеки месец.

Приложението е лесно за използване и е налично както за устройства с iOS, така и за Android.

Изтеглете приложението Maps.Me: Android | iOS

Общи стъпки за изтегляне на офлайн GPS приложения

Изтеглянето на офлайн GPS приложения за устройства с Android и Apple е сбъдната мечта. 

Тези приложения са от съществено значение за навигация в райони с лимитирана или никаква интернет връзка. 

Като следвате няколко прости стъпки, можете да се уверите, че имате достъп до карти и указания, дори когато сте офлайн.

Стъпки за изтегляне на офлайн GPS приложения:

 • Отворете App Store или Google Play Store: На вашия Apple устройство, стартирайте App Store. Ако използвате устройство с Android, отворете Google Play Store.
 • Търсене на приложението: Използвайте търсачката, за да намерите офлайн GPS приложението, което искате да изтеглите. Популярни варианти включват Maps.Me, Google Maps и HERE WeGo.
 • Изберете приложението: Докоснете името на приложението, за да видите подробности като потребителски отзиви и функции.
 • Изтеглете приложението: Кликнете върху бутона “Изтегляне” или “Инсталиране”, за да започнете процеса на сваляне. След като изтеглянето приключи, приложението ще се инсталира автоматично на вашето устройство.
 • Отворете приложението и изтеглете картите: Стартирайте приложението и преминете към раздела за изтегляне на карти. Изберете конкретните карти или региони, които искате да изтеглите за офлайн използване.
 • Задайте разрешения: Позволете на приложението да достъпи местоположението на вашето устройство, за да активирате точния GPS проследяващ.

Линкове за изтегляне 

Ето линковете за споменатите приложения по-горе:

Заключение

Offline карти са от съществено значение в райони с лош интернет. Приложения като Google Maps и Apple Maps предлагат възможност за изтегляне на карти, докато Maps.me, Sygic Maps и NaviMaps позволяват използване на цели региони без интернет.

Въпреки че offline картите имат ясни предимства, те имат и ограничения, като липса на актуализации в реално време, значителни изисквания за съхранение на данни, рядки актуализации и ограничени навигационни функции.

Редовната актуализация на offline картите е от съществено значение, за да се избегнат пропуски на важни промени.

Четете на друг език