Възможности в Amazon: Научете как да кандидатствате онлайн

Търсенето на работа може да бъде предизвикателство, особено за тези, които не са запознати с процеса. За тези, които търсят надеждна платформа с обширен набор от работни възможности, Amazon е жизнеспособен вариант.

Amazon предлага множество позиции, насочени към различни таланти и умения. Глобалното му присъствие гарантира, че офисите на Amazon по целия свят постоянно търсят талантливи хора, които да се присъединят към екипа им.

ADVERTISEMENT

За да кандидатствате за позиция в Amazon, прочетете ръководството по-долу.

Следване на кариера в Amazon

През последните години Amazon се появи като глобална сила, като се гордее с работна сила от над 450 000 души.

Успехът на компанията се дължи главно на нейните робустни търговски операции. Важен фактор за популярността й е репутацията й като отличен работодател.

ADVERTISEMENT

Мнозина служители избират да останат в Amazon, привлечени от атрактивните предлагани от компанията ползи.

Amazon е първото избор за служба за тези, които търсят добре платени позиции в позитивна работна обстановка.

Изключителни възможности в Amazon

Amazon в момента търси хора за няколко позиции в различни отдели.

ADVERTISEMENT

Ключовите позиции в Amazon включват DevOps инженер, където работите близо с няколко екипа в организацията, за да се справите с предизвикателствата, и инженер на бази данни, където се фокусирате върху осигуряването на удовлетворението на клиентите, като решавате проблеми, особено в Amazon Web Services.

Допълнителните възможности включват позиции като администратори на системи, инженери за софтуерно разработване и инженери за системно разработване.

Кандидатстване за позиция в Amazon

Amazon Jobs е търсен работодател, известен с престижа си и обширните компенсационни пакети, включващи конкурентни заплати и предимства като зъболекарско и медицинско осигуряване.

Започване на Вашето Кандидатстване

За да кандидатствате, посетете официалния уебсайт на Amazon, където можете да разгледате свободни работни места в различни отдели и местоположения.

След като подадете кандидатурата си, бъдете готови за интервюта и оценки, които ще оценят вашата пригодност за дадената позиция.

 1. Посетете Официалния Уебсайт на Amazon: Започнете процеса на кандидатстване, като разгледате работни места и кандидатствате за позиции, които отговарят на вашия профил и интереси.
 2. Подгответе се за Интервюта: Очаквайте поредица от интервюта, включително телефонни срещи и лични срещи с рекрутери и мениджъри. Те обикновено продължават от 45 минути до час.
 3. Натиснете “Кандидатствай Сега”: Като кликнете на този бутон на уебсайта на Amazon, започвате вашето кандидатстване. Уверете се, че разбирате ролята и отговорностите на позицията, за която кандидатствате.
 4. Детайлирайте Вашата Кандидатура: Уверете се, че всички данни във вашата кандидатура са верни, особено вашите контактни данни. След подаването им, очаквайте телефонно обаждане относно вашата кандидатура в рамките на няколко дни.

Ако търсите по-структуриран подход към процеса на кандидатстване, разгледайте тези стъпки по ясен и сбит начин, за да напътствате потенциални кандидати.

Процес на проверка на миналото в Amazon

Amazon извършва подробни проверки на миналото на всички потенциални служители, за да гарантира сигурна и безпроблемна работна среда след приема им на работа.

Вашето съгласие за тази проверка на миналото е изисквано в ранния етап на процеса на кандидатстване. Изследването на Amazon ще се съсредоточи върху вашето наказателно, кредитно, служебно и образователно минало за последните седем до десет години.

Ако се чувствате неспокойни за този процес, можете да оттеглите вашето кандидатстване за Amazon. Въпреки това, дори ако имате съмнения за миналото си, е препоръчително да продължите с вашия кандидатстване за Amazon.

Мнозинството отделения в Amazon кариери не носят миналото ви против вас. Важно е да бъдете честни за вашия опит по време на кандидатстването си, тъй като честността се цени повече от скриването на истината и поемането на последствия по-късно.

Следене на напредъка на вашето приложение

След приключване на процеса на кандидатстване, Amazon ще прегледа цялото ви приложение.

Обикновено ще получите отговор в рамките на няколко дни, но ако отнеме повече време, можете да проверите състоянието на вашето кандидатстване на уебсайта на Amazon. Този портал предоставя актуализации и дори може да улесни предложение за работа в рамките на седмица.

При кандидатстване, се уверете, че използвате този портал, за да сте информирани за напредъка на вашето кандидатстване.

Работни места в Amazon, на които можете да кандидатствате

Amazon, световен лидер, предлага разнообразие от работни възможности в различни отдели, отговарящи на различни умения и интереси. 

Ето пет работни примера в Amazon, които се подбират в момента, всеки с кратко обяснение, очаквания за заплата и предимства и недостатъци:

Инженер по разработка на софтуер (SDE)

Инженерите по разработка на софтуер в Amazon са отговорни за проектирането, разработването и поддръжката на софтуерни системи и приложения.

 • Очаквана заплата: Средната заплата се движи между $110,000 и $160,000 на година.
 • Плюсове: Възможност за работа с последно поколение технологии, кариерен растеж и сътрудничество в работната среда.
 • Минуси: Високи срокове за изпълнение и конкурентна работна култура.

Складов работник

Складовите работници се занимават с приемането, съхраняването и изпращането на продукти в центровете за изпълнение на Amazon.

 • Очаквана заплата: Средната заплата варира от $15 до $20 на час.
 • Предимства: Гъвкави смени, физическа активност и няма изискване за формално образование.
 • Минуси: Физически изтощителна работа и повтарящи се задачи.

Учен по данни

Учените по данни в Amazon анализират големи набори от данни, за да осигурят идеи и водят бизнес решения.

 • Очаквана заплата: Средната заплата варира между $120,000 и $180,000 годишно.
 • Плюсове: Голямо търсене на умения, участие в стратегически проекти и конкурентно заплащане.
 • Минуси: Високи очаквания за представяне и бърза работна среда.

Работни места на Amazon – Обслужване на клиенти

Тези представители помагат на клиентите на Amazon с запитвания, поръчки и разрешаване на проблеми.

 • Очаквана заплата: Средната заплата варира между $12 и $18 на час.
 • Плюсове: Възможности за работа от разстояние, гъвкаво работно време и обширно обучение.
 • Минуси: Повтарящи се задачи и справяне с трудни клиенти.

Мениджър на операции

Мениджърите на операции надзирават всекидневната дейност на центровете за изпълнение на Amazon, гарантирайки ефективност и производителност.

 • Очаквана заплата: Средната заплата варира от $80,000 до $130,000 на година.
 • Плюсове: Ръководна роля, възможности за професионално развитие и динамична работна среда.
 • Минуси: Дълги работни часове и високи нива на стрес.

Заключение

Amazon предлага широка гама от работни места по целия свят, утвърждавайки позицията си като водещ работодател. Компанията се посвещава на предоставянето на висококачествени и професионални услуги на своите клиенти. 

Като създава инклузивна и динамична работна среда, Amazon осигурява на своите служители възможност за развитие наред с компанията. Желаещите да се присъединят към екипа на Amazon трябва да посетят официалния уебсайт, за да започнат процеса на кандидатстване и да открият разнообразните роли, налични. 

С ангажимента си към иновациите и удовлетворението на клиентите, набирането на Amazon продължава да бъде привлекателна дестинация за търсещите работа.

Четете на друг език