Ontdek hoe je gratis WiFi online kunt vinden

Soms bevind je je in een situatie waarin je internettoegang nodig hebt, vooral wanneer je aan het reizen bent. Het gebruik van mobiele data of roaming kan duur zijn en invloed hebben op je budget.

Je vraagt je misschien af hoe je gratis Wi-Fi-verbindingen kunt vinden waar je ook gaat. Gelukkig is er een oplossing. De WiFi Map-app is een fantastische tool voor het vinden van Wi-Fi-hotspots wereldwijd, en het is helemaal gratis.

ADVERTISEMENT

Deze app zorgt ervoor dat je altijd verbonden kunt blijven, waar je ook bent. Blijf lezen om meer te weten te komen over deze geweldige app en hoe je deze kunt installeren op je mobiele apparaat.

Overzicht van de WiFi Map App

WiFi Map is een populaire mobiele applicatie die toegang biedt tot meer dan 150 miljoen WiFi-hotspots over de hele wereld.

Door gebruik te maken van deze app kunnen gebruikers gratis verbinden met deze hotspots en toegang krijgen tot daadwerkelijke wachtwoorden die worden gedeeld door netwerkeigenaars die deel uitmaken van de WiFi Map-community.

ADVERTISEMENT

Deze uitgebreide database is tot stand gekomen door bijdragen van gebruikers over de hele wereld en diverse bedrijfsinstellingen. De app is compatibel met zowel Android- als iOS-apparaten.

Voor gebruikers van openbare WiFi biedt de app een snelle en veilige virtuele privénetwerk (VPN) functie. Deze VPN zorgt ervoor dat uw apparaat veilig is door uw internetverkeer te versleutelen en uw online identiteit te maskeren. Hierdoor beschermt het u tegen potentiële hackers die uw online activiteiten kunnen proberen te volgen en uw persoonlijke informatie kunnen stelen.

Een van de meest bewonderenswaardige aspecten van WiFi Map is hoe het een gevoel van gemeenschap bevordert. Gebruikers van de app zijn bereid hun WiFi-verbindingen te delen met anderen die internettoegang nodig hebben in hun omgeving.

ADVERTISEMENT

Geschiedenis van WiFi Map

De reis van WiFi Map begon in 2012 toen Kenlo Group LTD, een Israëlisch bedrijf, een app bedacht om wereldwijd gratis internettoegang te bieden.

Deze visie leidde tot een samenwerking met een team uit Wit-Rusland, resulterend in de oprichting van WiFi Map LLC door Denis Sklyarov, Igor Goldenberg, Dzmitry Plashchynski en Kirill Kudin.

De app heeft lof gekregen als een top reishulpmiddel van verschillende media, zoals CNN, Business Insider, Esquire en Travel Weekly.

Belangrijkste kenmerken en functies van WiFi Map

WiFi Map werkt door uw omgeving te scannen op beschikbare WiFi-netwerken en de locaties van deze hotspots op de app aan te geven. Gebruik de kaartfunctie van de app om naar deze hotspots te navigeren met behulp van de ingebouwde GPS van uw apparaat.

Als een app die wordt aangedreven door de gemeenschap, hebben gebruikers de mogelijkheid om bepaalde verbindingen bij te dragen zodat anderen toegang hebben. Over het algemeen worden openbare WiFi-hotspots in plaatsen zoals restaurants, cafés en andere commerciële locaties ook in kaart gebracht.

Bovendien kunnen app-gebruikers hun eigen privéverbindingen delen om anderen in de buurt te helpen bij het verbinden met internet.

Bovendien kunt u ervoor kiezen om informatie over deze WiFi-hotspots te verspreiden naar uw vrienden op sociale mediaplatforms zoals Facebook, Instagram en Twitter. Dit stelt hen in staat om snel verbinding te maken met deze netwerken zonder zelf zoekopdrachten uit te voeren.

Bonus Functies

Het opslaan van kaarten voor offline gebruik is een handige functie, vooral voor frequente reizigers die dataverbruik willen beperken.

Met offline toegang heb je altijd de kaart bij de hand, zelfs zonder internetverbinding. Bovendien biedt de app een snelheidstest functie. Hiermee kun je de sterkte van een wifi-verbinding meten, zodat je geen tijd verspilt aan trage netwerken.

De snelheidstest is bijzonder handig voor activiteiten die een stabiele verbinding vereisen, zoals het downloaden van bestanden of het streamen van media.

Waarom upgraden naar WiFi Map Pro

Voor degenen die op zoek zijn naar een verbeterde ervaring, biedt de Pro-versie van WiFi Map een oplossing. Door te upgraden, kunt u niet alleen de opdringerige advertenties elimineren, maar u zult ook exclusieve functies ontgrendelen die niet te vinden zijn in de basisversie.

Deze premium versie biedt toegang tot offline kaarten en VPN-servers op diverse locaties.

Bovendien maakt het tot vijf gelijktijdige VPN-verbindingen onder één account mogelijk, waardoor u meerdere apparaten met internet kunt verbinden via de app, mits ze zijn ingelogd met uw Pro-account.

De jaarlijkse abonnementskosten voor WiFi Map Pro bedragen $29,99, maar er is momenteel een aanbieding beschikbaar waarmee u 20% korting krijgt, waardoor de prijs slechts $23,99 per jaar is.

Privacybeleid

Wanneer u een app installeert, is het belangrijk om te begrijpen welke gegevens de ontwikkelaar verzamelt. 

Privacybeleid van WiFi Map LLC schetst de soorten informatie die van gebruikers worden verzameld, waaronder details zoals e-mailadressen, sociale netwerkprofielen (Google, Facebook, enz.), leeftijdscategorie, land, taal, tijdzone, apparaatmerk en -model, besturingssysteem, mobiele provider en gegevens over mobiel netwerkprestaties. 

Dit beleid heeft ook betrekking op andere apps die op uw apparaat zijn geïnstalleerd.

Ontvang de eSIM van WiFi Map

WiFi Map introduceert een baanbrekende eSIM-optie, waardoor de noodzaak voor traditionele Wi-Fi of roamingdiensten komt te vervallen.

Deze oplossing alleen voor data vereist geen telefoonnummer, waardoor het perfect is voor globetrotters die naar gebieden met beperkte Wi-Fi gaan.

Om te activeren, kiest u eenvoudigweg een dataplan, scant u de verstrekte QR-code en geniet u van directe toegang tot internet.

Flexibele databundels voor elke reiziger

Kies uit verschillende 30-daagse bundels, elk met 1 GB aan data.

Deze hoeveelheid is ruim voldoende voor verschillende activiteiten, zoals het versturen van een half miljoen directe berichten, het genieten van 10 uur aan webbrowsen of 50 uur aan navigatie op kaarten.

Voordelige tarieven voor wereldwijde bestemmingen 

Datakosten voor abonnementen variëren afhankelijk van je bestemming. Europese abonnementen kosten €4,99 per stuk, terwijl die voor Australië en Nieuw-Zeeland €9,99 zijn. 

Voor reizigers die naar Afrika of Latijns-Amerika gaan, zijn abonnementen beschikbaar voor €32,99 per stuk.

Apparaatcompatibiliteit voor eSIM van WiFi Map

De eSIM van WiFi Map is compatibel met bepaalde smartphones met eSIM-technologie, waaronder de Samsung Galaxy S20-serie, Google Pixel en iPhone 11- en 12-modellen.

Zorg ervoor dat je smartphone ontgrendeld is, aangezien met een netwerk vergrendelde apparaten beperkt zijn tot hun specifieke draadloze providers.

Houd rekening met geografische beperkingen in sommige landen. Zo kunnen iPhones in China geen eSIMs gebruiken, en in Hongkong en Macau zijn alleen bepaalde iPhone-modellen eSIM-compatibel.

Downloaden van de WiFi Map Pro App

Voor Android-gebruikers is de WiFi Map-app beschikbaar in de Google Play Store. Zoek naar “Gratis WiFi-wachtwoorden, offline kaarten & VPN. WiFi Map.”

Klik op de knop Installeren om het downloaden te starten. Volg de installatie-instructies voor je account.

iOS-gebruikers kunnen de app vinden in de Apple App Store als “WiFi Map TripBox: Vind Hotspot.” Tik op ‘Download’ om het te downloaden. Sta tijdens de installatie eventuele benodigde toestemmingen toe. Na het downloaden, open de app.

Verbinding maken met de WiFi Map App

Om verbinding te maken met een Wi-Fi-netwerk, open eerst de WiFi Map-app op je apparaat. Zoek naar een nabijgelegen WiFi-hotspot en selecteer deze.

Gebruik de details in de app om verbinding te maken met de hotspot en geniet van gratis Wi-Fi-toegang!

Conclusie

Als je een frequente reiziger bent, kan deze app ongelooflijk waardevol zijn. Niet iedereen kan het zich veroorloven om hun mobiele data in het buitenland te gebruiken, waar de roamingkosten buitensporig kunnen zijn.

Toegang hebben tot internet of offline kaarten, vooral op afgelegen locaties, kan soms van cruciaal belang zijn in noodsituaties.

Dus, als je een reis aan het plannen bent of simpelweg je mobiele datagebruik wilt verminderen, overweeg dan om deze app meteen te downloaden en te installeren!

Lees in een andere taal