Bulaşıkhane Elemanı Ne Kadar Maaş Alır?
Bulaşıkhane elemanı, bir restoranın bulaşık bölümündeki işleri yapmaktadır. Genel olarak zor ve ağır iş olmasına karşın kazançları tatmin edicidir. Bulaşıkhane elemanlarının aylık gelirleri değişkenlik gösterir. Genel olarak asgari ücret civarındadır, bazı bölgelerde bahşiş alma olanağı da vardır.
Bulaşıkhane Elemanı Ne İş Yapar?
Restoranda çıkan bulaşıkları yıkamakla görevlidir. Bazı restoranlarda makine yoktur, bulaşıkçı kendisi yıkayacaktır. Bazı restoranlarda ise makine vardır ve bulaşıkçının yapması gereken iş, bulaşıkların temel artıklarını temizleyip makineye yerleştirmek, eğer çok yağlıysa elde ön yıkama yapmak gibi görevlerdir. Bu şekilde çalışılmaktadır.
Bulaşıkhane Elemanı Maaşları Ne Kadar?
Çalıştığınız restorana göre değişmekle birlikte 4200-5000 arasıdır. Buna yan haklar dahil değildir, yemek ve yol parası da ilaveten ödenmektedir.
Bulaşıkhane Elemanı Terfi Alır Mı?
Bulaşıkhane elemanı ya da bulaşıkçı, bir restoranın en alt pozisyonunda çalışan elemandır. Yaklaşık 1 ya da 1,5 yıl çalıştıktan sonra komilik, ardından garsonluk ve en sonda şef garsonluğa terfi edilir. Şef garsonluk, restoran sektöründe gelebileceğiniz en üst pozisyondur. Şef garsonlar hem asgari ücretten fazla kazanırlar hem de daha fazla bahşiş alırlar. Ortalama kazançları asgari ücretin 1,5 ila 3 katıdır.
Bulaşıkhane Elemanı Kaç Saat Çalışır?
Çalışma süresi genellikle 10 saattir, fakat part time olarak 5-6 saat ve bazı restoranlarda 7-8 saat çalışma imkânı da bulunur. Part time çalışanlar yaklaşık 3 bin lira, full time çalışanlar 4200 lira ve 10 saat çalışanlar 5 bin lira civarı ücret kazanır.
Bulaşıkhane Elemanı Yemek Parası Alır Mı?
Genellikle almazlar, çünkü restoran sektörü olduğu için çalıştıkları yerde zaten yemek yapılmaktadır. Bu nedenle herhangi bir yemek ücreti almazlar. Fakat bazı restoranlar, özellikle doyurucu olmayan, tek tip besin satan yerlerde özel olarak yemek parası alabiliyorlar.
Bulaşıkhane Elemanı Görevleri Nelerdir?
- Restorandaki tüm bulaşıkların temizlenip, kurutulup raflara dizmek ve servis için hazır hale getirmek.
- Bulaşık yıkanacak bölgenin temizliğini sağlamak
- Restoranın tam bir ekip işi halinde profesyonelce işlemesini sağlamak.
- Tabaklar temiz yıkanmadığında yeniden temizliğini sağlamak.